Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα μοναδικό πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό εγχείρημα που βασίζεται στη συνεργασία κρατών. Η συνεργασία αυτή παίρνει πολλές μορφές, προωθώντας καλύτερα την οικονομική και κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, για όλους τους πολίτες της Ένωσης.
 
Αυτό που ξεκίνησε ως µία αμιγώς οικονομική ένωση μετεξελίχτηκε σε έναν Οργανισμό του οποίου η δράση εκτείνεται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς πολιτικής, από το κλίμα, το περιβάλλον και την υγεία, ως τις εξωτερικές σχέσεις και την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τη μετανάστευση. Επομένως, η Ένωση έχει να κάνει με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων επί καθημερινής βάσης.
 
Στον λίγο καιρό που βρίσκομαι εντός του Ευρωκοινοβουλίου, έχω διαπιστώσει ότι η συνέπεια, η συνεχής παρουσία, η δυναμικότητα όσον αφορά τη διεκδίκηση και η αξιοπιστία διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο. Οι συνέργειες και οι συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών ομάδων είναι μείζονος σημασίας.  Παράδειγμα αποτελεί, η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Ομάδας MEPs Against Cancer που οφείλεται στη συμπόρευση που είχα με τους συναδέλφους μου Κυπρίους Ευρωβουλευτές, καθώς και με την ελληνική αντιπροσωπεία, οι οποίοι ενώ προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές ομάδες στήριξαν την υποψηφιότητά μου. Αποδείξαμε, ότι όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και μάλιστα σημαντικά.
 
Ένας Ευρωβουλευτής από μία μικρή χώρα, την Κύπρο, ενώ είχε να αντιμετωπίσει δύο ισχυρές υποψηφιότητες από τη Γαλλία και τη Βρετανία αντίστοιχα, μέσω συνεννόησης και πνεύματος συνεργασίας κατάφερε το φαινομενικά «αδύνατο». Η εμπειρία της εκλογής μου, αποτελεί οδοδείκτη για εμένα ως προς το να συνεχίσω να μάχομαι γιατί με έχει διδάξει ότι οι μάχες κερδίζονται μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις, επίμονο και ειλικρινή διάλογο, καθώς και διάθεση για συναίνεση. Οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές βγαίνουμε ενισχυμένοι και πιο ενωμένοι μέσα από αυτή τη διαδικασία.
 
Έχουμε συνεργασίες στην Κύπρο και πρέπει να τις μεταφέρνουμε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να είμαστε πιο διεκδικητικοί και αποδοτικοί ως προς την επίτευξη των στόχων μας. Οι στόχοι είναι εκεί, είναι κοινοί και είμαι σίγουρος πως τα επόμενα πέντε χρόνια θα πετύχουμε πάρα πολλά πράγματα προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών στο σύνολό τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε όλοι πολίτες της Ένωσης. Πολίτες και κράτη μέλη με δικαιώματα και ωφελήματα, αλλά και υποχρεώσεις έναντι της Ευρώπης.
 
Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας μας είναι το Κυπριακό. Ωστόσο, το εθνικό μας ζήτημα, ξεκάθαρα δεν λύνεται εξ υπαιτιότητας της Τουρκίας.   Εμείς, έχουμε
 καθήκον να προασπίσουμε το δίκαιο μας, να στηρίξουμε τις προσπάθειες για να υπάρξει μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, μια λύση που θα βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Στην πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα, ο δικός μας αγώνας πρέπει να έχει ως στόχο τη συλλογική χάραξη μιας καινούργιας εύρωστης εποχής για εμάς και την Ένωση. Οι ενέργειές μας πρέπει να αποσκοπούν στη δημιουργία μιας Ευρώπης απαλλαγμένης από τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την παρανομία. Αυτός για εμένα είναι ο έμπρακτος
τρόπος ανάληψης της ευθύνης.
 
Ως Ευρωβουλευτές ο δικός μας αγώνας στοχεύει στην αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών μηχανισμών και στη συλλογική προσπάθεια για την επανίδρυση και ανάπτυξη της Ευρώπης.  Αγώνας για τη μετατροπή της Κύπρου σε υπόδειγμα πολιτείας δικαίου, σε πρότυπο ελεύθερου δημοκρατικού κράτους, σε μία σύγχρονη, ασφαλή, ευημερούσα ευρωπαϊκή χώρα.
 
Έχει φθάσει ο καιρός για υιοθέτηση των καλύτερων πρακτικών κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής. Μέσω διεκδίκησης κονδυλίων, εφαρμογής πρακτικών και υιοθέτησης νοοτροπιών, μπορούμε να συνδράμουμε καταλυτικά σε ένα πιο ευοίωνο μέλλον.
Είμαι πεπεισμένος πως εργαζόμενοι μεθοδικά πάνω σε ένα στοχευμένο και στρατηγικά σχεδιασμένο πλάνο, θα οδηγηθούμε στην ακμή, την ευημερία και την ανάπτυξη.   Θα οδηγηθούμε σε μία καλύτερη, πιο ηθική και πιο ανθρωποκεντρική Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες
Τα ψέματα τελείωσαν.... Η καταστροφή μας = η πείνα σας!
Σεβασμός στη διαφορετικότητα: Υλοποίηση πολιτικών και δράσεων με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο