H ευρωπαϊκή Κύπρος που θέλουμε

Στις Ευρωεκλογές της Κυριακής, οι Κύπριοι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν και να τοποθετηθούν, με ποιο τρόπο θα αξιοποιήσει η Κύπρος τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Είμαστε 15 χρόνια κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια κληρονομιά την οποία χρωστάμε στην ηγετική συμβολή του Γλαύκου Κληρίδη και όσων εργάστηκαν για να γίνει πράξη η ένταξη. Μας παρέδωσαν για να εργαστούμε και να οικοδομήσουμε την Ευρωπαϊκή Κύπρο που θέλουμε. Όλα αυτά τα χρόνια αποκτήσαμε πολλές εμπειρίες. Το συνολικό όφελος είναι θετικό και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας το αναγνωρίζει.  Στις 26 Μαΐου αποφασίζουμε εάν θα προχωρήσουμε στο δρόμο της συνεχούς προόδου και της σταθερής ανάπτυξης, αλλά και εάν θα αποφύγουμε λάθη και απρονοησίες. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον τόπο να διολισθήσει σε καταστάσεις οπισθοδρόμησης.
 
Στον εκλογικό αγώνα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταθέτει προτάσεις για να είναι η Κύπρος με σαφήνεια και συνέπεια στον κεντρικό δρόμο για:
  • την καλύτερη Ευρώπη, πιο κοντά στους πολίτες της,
  • την πιο στενή συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των Κρατών μελών της και
  • την ενισχυμένη κοινή άμυνα και ασφάλεια.
 
Η μικρή Κύπρος, συμμετέχει στην ευρωπαϊκή οικογένεια για να εξασφαλίζει περισσότερη σιγουριά και ανάπτυξη, ασφάλεια και πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες μας, τους νέους μας, τους επιστήμονες, τους εργαζόμενους, την οικογένεια.
 
Μας περιμένει σκληρή δουλειά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αν οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους, θα εργαστώ συντονισμένα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και με τους άλλους Κυπρίους ευρωβουλευτές για να προωθήσουμε το συμφέρον της Κύπρου, σε ευθυγράμμιση με το ευρωπαϊκό συμφέρον, μπροστά σε ανοιχτά ζητήματα που ξεπερνούν τα όρια της μικρής μας πατρίδας. Με τον τρόπο αυτό θα γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην έμπρακτη αλληλεγγύη των εταίρων μας σε εξωτερικές απειλές, στήριξη του προγράμματος αξιοποίησης του φυσικού αερίου στην ΑΟΖ, αλλά και στην μεταφορά πόρων, προγραμμάτων και στήριξης σε τομείς στον τόπο μας που χρειάζονται βελτίωση.
 
Δηλώνω έτοιμος να εργαστώ στο Ευρωκοινοβούλιο για μεγάλους, αλλά και πιο μικρούς αλλά συγκεκριμένους στόχους:
(1) Στην Κοινή Ενεργειακή Πολιτική, να καταστεί η Κύπρος ενεργειακός κόμβος ασφάλειας και τροφοδότησης της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
(2) Ενίσχυση των πρωτοβουλιών για έμπρακτη στήριξη της νεολαίας μας για δημιουργία νέων επαγγελματικών προοπτικών, απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ποιοτικών θέσεων εργασίας.
 
(3) Χρηματοδοτική στήριξη προς τους πρόσφυγες και εκτοπισθέντες μας, ιδίως για την απώλεια χρήσεως κατεχόμενης περιουσίας και η ανάπτυξη σχεδίων ανοικοδόμησης με προτεραιότητα την Αμμόχωστο.
 
(4) Διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου της Κύπρου για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος, στηριγμένο στις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές.
 
(5) Άμεση προώθηση και ενεργός στήριξη του αιτήματος για θαλάσσια σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα και κατ’ επέκταση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
 
Βέβαια, η όλη μου δράση στο Ευρωκοινοβούλιο, η δικτύωση, η άσκηση επιρροής στην πολιτική μου ομάδα, θα έχει ως επίκεντρο να κερδίσουμε συμμαχίες για τον κορυφαίο στόχο: την Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Κύπρο.
 
Για να πετύχουμε την Ευρωπαϊκή Κύπρο που θέλουμε, χρειάζεται κοινή δράση των Κυπρίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και μια ισχυρή εκπροσώπηση σε όλα τα θεσμικά όργανα: στο Συμβούλιο, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βέβαια, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Πρέπει να είμαστε στην πρωτοπορία, στην πρώτη ταχύτητα με ξεκάθαρες θέσεις και δυνατή φωνή.
 
Δεν είμαστε μόνοι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μάς προσφέρει ασφάλεια, κρατά ζωντανή την ελπίδα για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και απαντά στις εξωτερικές απειλές και τις προκλήσεις. Δημιουργεί συνθήκες για περισσότερη ανάπτυξη και ευημερία στο λαό μας. Δίνει περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά μας.
 
Όμως, τίποτα δεν κερδίζεται στην Ευρώπη χωρίς αγώνα, χωρίς πείσμα, χωρίς επιμονή, χωρίς στρατηγική. Η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια απαιτεί εγρήγορση, συνέπεια, πολιτική εμπειρία και πάνω απ’ όλα αξιοπιστία. 
 
Στις 26 Μαΐου έχουμε ορίσει ένα νέο πολιτικό ραντεβού, για να καθορίσουμε την πορεία της Κύπρου μας στην Ευρώπη.
 
Σε αυτό το ραντεβού πρέπει όλοι να δηλώσουμε παρών. Για να προχωρήσουμε στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. Για να μην παραδώσουμε την Ευρώπη στους λαϊκιστές και σε όσους επιλέγουν την οπισθοδρόμηση.
 
Την Κυριακή είναι η ώρα της ευρωπαϊκής Κύπρου, για την οποία είμαστε περήφανοι.
 
Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Κύπρο μας.
 
Ψηφίζουμε για την Ευρωπαϊκή Κύπρο που θέλουμε.
 
Ο Νίκος Τορναρίτης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΔΗΣΥ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ-ΕΛΚ

 

Δειτε Επισης

Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες
Τα ψέματα τελείωσαν.... Η καταστροφή μας = η πείνα σας!
Σεβασμός στη διαφορετικότητα: Υλοποίηση πολιτικών και δράσεων με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο
Η ακατανόητη έλλειψη σεβασμού στον πόνο και τι πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης...