Το «fake news» του REPORTER και οι δημοσιογράφοι φαντάσματα που διαψεύδουν

Χθες το απόγευμα ο REPORTER αποκάλυψε διά σχετικού ρεπορτάζ μας την είδηση σύλληψης λοχία της Αστυνομίας με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, σχεδιαζόμενης δολοφονίας του Αρχηγού της Δύναμης.  
 
Προχωρήσαμε στη δημοσίευση της συγκεκριμένης είδησης, έχοντας πρώτα διασφαλίσει στον απόλυτο βαθμό την αξιοπιστία και εγκυρότητα της είδησης μέσα από την απαιτούμενη πολύωρη διερεύνηση στην οποία προβήκαμε, και σταθμίζοντας όλα τα γεγονότα και πληροφορίες που είχαμε ενώπιον μας. Αλλά και γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως ελλόχευε ο κίνδυνος διάψευσης, για λόγους σκοπιμότητας, του ρεπορτάζ μας.
 
Μια τέτοια διάψευση, ούτε καν σκοπιμότητας, δεν ήρθε ποτέ από επίσημα αρμόδια χείλη και με επίσημο τρόπο...
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Καταλογίζουν σε λοχία της Αστυνομίας σχέδιο δολοφονίας του Αρχηγού
 
Παρακολουθούμε, ωστόσο, από χθες το απόγευμα μια συντονισμένη προσπάθεια άλλων ΜΜΕ ν’ απαξιώσουν και να διαψεύσουν με μεγάλες δόσεις χλευασμού το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του REPORTER, αδυνατώντας να κατανοήσουμε την τόση μεγάλη σπουδή με την οποία επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως ανυπόστατο, ως «fake news καραμπινάτο», κατά τον ανώνυμο συνάδελφο-φάντασμα συγκεκριμένης ιστοσελίδας, που μας αφιερώνει σήμερα μεγάλο μέρος της «αξιόπιστης» και «σοβαρής» στήλης του.
 
Κατ’ ακρίβεια αδυνατούμε ως σχήμα λόγου, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά, και εμείς και εκείνοι γιατί το κάνουν, ξέρουν και ξέρουμε… γι’ αυτό και τους προκαλούμε: Τους προκαλούμε να ζητήσουν διάψευση από αυτούς που πρέπει και να την δημοσιεύσουν. Όχι αόριστα, όχι με επικλήσεις του τύπου… «ακούω» και «μαθαίνω», αλλά με συγκεκριμένα ονόματα. Ποιος και τι διαψεύδει.   
 
Ενόσω δεν το κάνουν, θα αναμέναμε, αν μη τι άλλο, να μην ασχοληθούν καν με το χθεσινό δημοσίευμά μας, μιας και «σενάριο από τον αστυνόμο Σαΐνη» (σ.σ. υπάρχει και η πιο σύγχρονη τηλεοπτική έκδοση του Αστυνόμου Μπέκα την οποία ενδεχομένως ο συνάδελφος-φάντασμα αγνοεί), έτσι όπως ακριβώς έκαναν και άλλοι, για λόγους που επίσης και εκείνοι, και εμείς, γνωρίζουμε πάρα, μα πάρα πολύ καλά. 
 
Δεν είναι πρόθεσή μας να εισέλθουμε σε αντιπαράθεση με κανένα συνάδελφο, είτε κανονικό είτε…φάντασμα, αλλά ούτε βεβαίως και με κανένα άλλο ΜΜΕ. Αλλά την ίδια ώρα, μαθήματα δημοσιογραφίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν δεχόμαστε από κανέναν. Είτε αυτός έχει το θάρρος να αρθρογραφεί και να διαψεύδει επωνύμως και επικαλούμενος συγκεκριμένες πήγες, είτε το κάνει ως…φάντασμα και επικαλούμενος επίσης πηγές…φαντάσματα.
 
Πολύ περισσότερο, τέτοιου είδους μαθήματα δεν δεχόμαστε από συναδέλφους, επώνυμους ή…φαντάσματα, που αποδεδειγμένα και με βούλα αποτελούν την επιτομή της καταστρατήγησης κάθε είδους δεοντολογίας. Και οι οποίοι κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, ως μετρ προφανώς της κατασκευής ψευδών ειδήσεων-και ψευδών διαψεύσεων παρεμπιπτόντως-, ενδεχομένως νομίζουν πως τη δική τους συνταγή ακολουθούμε όλοι…
 
Υ.Γ. Εκτός από πολύ Τατουάζ δηλώνουμε πως βλέπουμε και τα Χάλκινα Χρόνια.

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση