Όταν κλείσουν τα φώτα του ΓΕΣΥ

Θα τελειώσει όλο αυτό σύντομα... Και οι ανακοινώσεις, και οι παρουσίες στα τηλεοπτικά πάνελ, η αρθρογραφία, οι διαξιφισμοί. Οι επικοινωνιολόγοι θα ασχοληθούν με άλλα. Τα κόμματα επίσης.
 
Η ατζέντα θα αλλάξει, η επικαιρότητα το ίδιο. Και όταν τα φώτα θα είναι στραμμένα αλλού και οι κάμερες επίσης... Σε άλλα θέματα και όχι για αυτά που έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα. Γιατί θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο πως ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας. Και όταν θα τελειώσει όλο αυτό , και όταν θα έχουμε Σύστημα Υγείας για όλους , ναι για όλους, τότε ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ή να μην κάνει την αυτοκριτική του.
 
Αλλά η μάχη αυτή θα κερδηθεί. Γιατί το κάθε παιδί πρέπει να έχει την ίδια φροντίδα και νοσηλεία. Γιατί ο κάθε καρκινοπαθής πρέπει να έχει πρόσβαση σε όλες τις σύγχρονες θεραπείες. Ο κάθε χρόνιος ασθενής να είναι ασφαλισμένος και όχι να διαιωνίζεται η σημερινή απαράδεκτη και απάνθρωπη κατάσταση που οι ασφαλιστικές αρνούνται να μας ασφαλίσουν. Και ο κάθε ένας από εμάς να νιώθει την ασφάλεια πως αν χρειαστεί δεν θα πρέπει να πουλήσει το σπίτι του, να κάνει δάνειο ή να ζητιανεύει σε παζαράκια και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις...
 
Και να ξέρετε, να ξέρουμε όλοι, πως όταν η υγεία πλέον θα είναι αγαθό για όλους το ίδιο και ισότιμο, χωρίς VIP κλίνες, φακελάκια, προνομιακή μεταχείριση και μέσο, θα μπορούμε να ονομάζουμε την κοινωνία και την πατρίδα μας ευημερούσα, αλληλέγγυα και ανθρώπινη.
 
Και επειδή το ΓΕΣΥ θα εφαρμοστεί, όσες υπογραφές και να "μαζευτούν" , όσα ψέματα και να γραφτούν, όσα συμφέροντα και αν είναι έτοιμα να συγκρουστούν, όσες γενικές συνελεύσεις και αν καταρτιστούν, ότι και όσοι και αν είναι απέναντι...
 
Να ξέρετε πως η μνήμη δεν διαγράφεται, ο άνθρωπος δεν ξεχνά, και η ιστορίας δεν ξεγράφει...
 
Για αυτό έστω και τώρα, σήμερα, υπάρχει χρόνος. Ας βρεθούμε όλοι στην ίδια μεριά της ιστορίας, της ανθρωπιάς και της ευθύνης. Αλλιώς θα έχετε πάντα, όχι την οργή μας, αλλά τον οίκτο μας... Που δεν καταφέρατε έστω και την ύστατη να βάλετε το όνομα σας δίπλα από τους εκατοντάδες χιλιάδες Κύπριους. Ασθενείς, γιατρούς, λειτουργούς υγείας, πολίτες - αλλά όλους Ανθρώπους με κεφαλαίο το πρώτο, που θα κερδίσουν για όλους μας και για όλους σας : "Υγεία για όλους".
 
Υ.Γ. : Θαυμάζω και υποκλίνομαι στην ολότητα της δημοσιογραφικής κοινότητας της Κύπρου που πήρε θέση, ξεκάθαρη και ανθρώπινη.
 
Ο Αντρέας Αποστόλου είναι εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών
 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη