Φορολογική πολιτική με πολλές παραμέτρους

Η απλή οικονομική λογική την δεκαετία του ‘90 έλεγε ότι όσο αυξάνεις τους φόρους, αυξάνεις και τα έσοδα του κράτους. Όσο τα χρόνια περνούσαν, οι οικονομολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η φορολογική πολιτική δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο σύνολο της οικονομίας, όταν ξεπερνά τα όρια.
 
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Οι φόροι χρειάζονται, πρέπει όμως να είναι σε λογικά πλαίσια. Στο ζήτημα των καυσίμων, οι φόροι ξεπερνούν κάθε λογική, δυσκολεύοντας πολύ τους καταναλωτές. Για κάθε λίτρο βενζίνης οι καταναλωτές στην Κύπρο πληρώνουν και 70 σεντ σε φόρους. Αποτέλεσμα είναι να ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις.
 
Όσοι κατοικούν κοντά σε κατεχόμενες περιοχές δεν χάνουν την ευκαιρία να φουλάρουν από τα κατεχόμενα. Για να φανταστείτε, για κάθε λίτρο βενζίνης στα κατεχόμενα οι καταναλωτές πληρώνουν συνολικά 69 σεντ.
 
Εμείς θέλουμε μόνο 70 σεντ για τους φόρους και άλλα 63 σεντ για τα κέρδη των εταιριών και το κόστος του προϊόντος. Να αναφέρω μόνο ότι τον Ιούλιο του 2018 πουλήσαμε 30,378 εκ. λίτρα βενζίνης, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2017 πουλήσαμε 31,686 εκ. Αυτά φέρνει η υπερβολική φοροεισπρακτική πολιτική.

Δειτε Επισης

Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες
Τα ψέματα τελείωσαν.... Η καταστροφή μας = η πείνα σας!
Σεβασμός στη διαφορετικότητα: Υλοποίηση πολιτικών και δράσεων με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο