Όποιος και να φταίει, σίγουρα δεν είναι τα παιδιά του Κούμα…

Σε άκρως εποικοδομητική μπορεί να εξελιχθεί η δημόσια αντιπαράθεση επιχειρημάτων που  ξεκίνησε μετά τον τραγικό χαμό του δεκάχρονου μαθητή.
 
Έστω και με τον χαμό του ο δεκάχρονος Σταύρος μπορεί να αποτελέσει την αφορμή να ακουστούν όλα τα επιχειρήματα, να μπουν στα τραπέζι όλα τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και επιτέλους  να βρεθούν λύσεις.  
Φυσιολογικό και αναμενόμενο οι γιατροί να θέτουν τα δικά τους επιχειρήματα, φυσιολογικό και αναμενόμενο ο κόσμος να ασκεί κριτική – έστω και έντονη κάποιες φορές, φυσιολογικό και αναμενόμενο η κυβέρνηση και το Υπουργείο να ψάχνει λύσεις βελτίωσης της κατάστασης και να υπερασπίζεται των χειρισμών της.
 
Δεν μπορεί όλοι ωστόσο να έχουν δίκαιο, όπως επίσης δεν μπορεί να έχουν άδικο.  Η αλήθεια και οι λύσεις δεν είναι ούτε στο άσπρο ούτε στο μαύρο.
 
Όση όμως κριτική και να ασκήσει κάποιος, όσο και να διαφωνεί με τις θέσεις που εκφράζουν οι γιατροί, αυτό που δεν είναι φυσιολογικό αλλά άκρως  επικίνδυνο, είναι να  μεταφερθεί το τεράστιο αυτό θέμα σε προσωπικό επίπεδο και να γίνεται επικέντρωση στον πρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρη Κούμα.   Πόσο μάλιστα όταν ο κύριος Κούμας γίνεται λόγω της προσωπικής προβολής που δέχεται προβάλλοντας τα επιχειρήματα των γιατρών, στόχος  υβριστικών επιθέσεων και απειλών. Ακόμη χειρότερα όταν στο στόχαστρο αυτών των απειλών μπαίνει ο ίδιος, η οικογένεια και τα παιδιά του προέδρου του ΠΑΣΥΚΙ.   

Το θέμα της διαφωνίας της ΠΑΣΥΚΙ  τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και με σημαντική μερίδα της κοινωνίας δεν είναι προσωπικό του κυρίου Κούμα και οι απειλές στον ίδιο και τα παιδιά του, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι την υποβάθμισης σε βαθμό ισοπέδωσης του επίπεδου της δημόσιας συζήτησης και την εξάλειψη των όποιων ελπίδων υπάρχουν να βγει κερδισμένη η δημόσια υγεία έστω και μέσα από τον τραγικό χαμό ενός δεκάχρονου παιδιού.
 

Δειτε Επισης

Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες
Τα ψέματα τελείωσαν.... Η καταστροφή μας = η πείνα σας!
Σεβασμός στη διαφορετικότητα: Υλοποίηση πολιτικών και δράσεων με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο
Η ακατανόητη έλλειψη σεβασμού στον πόνο και τι πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης...