Παρασκευή 29 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ίνα λυτρωθεί ο υποψήφιος

Γιάννης Κωστακόπουλος  27/12/2017 08:58
Ίνα λυτρωθεί ο υποψήφιος

Ίνα λυτρωθεί ο υποψήφιος

Γιάννης Κωστακόπουλος  27/12/2017 08:58

·       Δεν ξέρω αν παραφουσκώσαμε την κούκλα. Πάντως ο Άγιος Βασίλης, που εμφανίστηκε βιαστικός και πριν την ώρα του, μου φάνηκε φέτος πιο ευτραφής και καλοζωισμένος. Ποιος στη χάρη του, Χάρη μου, να εμφανίζει και  τη σακούλα του, προεκλογικά, ξέχειλη.

·       Οι Άγιοι κι οι παραστάτες τους, δουλεύουν με ζήλο. Μεθοδικά, όπως συχνά αυτό-αποκαλύπτονται.  «Χέρι-χέρι» ως τις εκλογές, όπως θα ‘λεγε ένας αποκαμωμένος και ξεχασμένος πολιτικός μας γόνος. Συγγενής μας, ανίψι μας, γιος της …αδελφής μας.

·       Μας φτιάχνουν οι πολιτικοί, χριστουγεννιάτικα.  Με λιτά υλικά. Λίγη στάχτη στα μάτια, κάποιο δάκρυ, συγκρατημένο για χρόνια, που τώρα βρήκε το δρόμο του. Μια κουβέντα συμπόνιας, στον άγνωστο, …που λέει ότι μας γνωρίζει καλά. Και υποσχέσεις, έστω  με δόσεις, για όλα.

·       Από πριν, αλλά ιδιαίτερα τώρα ξεχύθηκαν όλοι ασυγκράτητοι. Θέλουν να κτίσουν σε λίγες μέρες, ότι γκρεμίσανε, (ο καθένας από το πόστο και τη σκοπιά του) και σκορπίσανε για χρόνια. Τώρα πασχίζουν να συμμαζέψουμε τα χαμένα κομμάτια τους.

·       Λένε, αδιάντροπα, πως κοιτάνε μπροστά. Παλιές καραβάνες, πλασάρονται σε ανανεωμένη έκδοση, υπό την αυστηρή καθοδήγηση των νεωτεριστών συμβούλων τους. Των εκλογολόγων τους. «Αφήνουμε πίσω ότι μας χάλασε, φτιάχνουμε το νέο, το ελπιδοφόρο, το αυριανό» Λες κι χθες δεν υφίσταντο, ή δεν έπαιζαν το ρόλο τους στα κοινά.

·       Πρέπει να φανούν σούπερ-ήρωες. Να λυτρώσουν και να  λυτρωθούν! Να υποσχεθούν και το ακατόρθωτο. Ίνα δοξαστεί ο επερχόμενος!

·       Κι επειδή το καταχείμωνο δεν τσουγκρίζουν αυγά οι υποψήφιοι, θα τσουγκρίζουν τα κεφάλια τους στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς που θα συνωστίζονται. Κι αλλού, όπου εντοπίζουν μαζικά κόσμο, θα ρίχνουν το «φώς» τους προεκλογικά.  

·       Όσο για ευαγή Ιδρύματα, που εγείρουν δήθεν το ενδιαφέρον των ευελπίδων μας, οι μαραμένοι εσώκλειστοι θα καταλάβουν με τις παρουσίες και μόνο ποιος τους κορόιδευε. Ποιος συνεχίζει να τους κοροϊδεύει. Απ’ τους επώνυμους επισκέπτες θα διαφανεί ποιος τόσα χρόνια τα είχε καταστήσει από ευαγή, …«ναυαγή».

·       Οι γιορτές εφέτος δεν έρχονται μόνες τους. Τις σπρώχνουν οι υποψήφιοι των Προεδρικών. Μια γερή γροθιά στο στομάχι οι εξαγγελίες των διεκδικητών του θώκου, για τους περισσότερους. Όπως πριν έτσι και στο μετ’ ευχών, τώρα. Κρύωσε όμως η σούπα, πάγωσε και η  χειραψία τους. Θα μετρούσε πιο πολύ,  αν έτσι στα ξε-κούδουνα, απλά ευχόταν, «καλά Χριστούγεννα», «μια καλύτερη χρονιά νάχουμε». Έντιμα, σταράτα και ανθρώπινα!

Γιάννης Κωστακόπουλος    

kostakopoulosy@gmail.com

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας