Ο «επαναπατρισμός»  είναι ίδιον των πατριωτών

·       Έφυγαν οι ατίθασοι από το μαντρί της Ελένης. Επαναπατρίστηκαν στο κόμμα τους αποφάνθηκε ο Πρόεδρος. -Μα πως έφυγαν αφού ποτέ δεν ανήκαν στην παράταξη μας, απόρησε η Θεοχάρους. –Ακριβώς γι’ αυτό επέστρεψαν σ’ εμάς, έκλεισε την κουβέντα θριαμβευτικά ο επανα-διεκδικητής του θρόνου.

·       Δεν ξέρω πόσο γνήσια είναι τα ερωτηματικά που εγείρουν κατά περίσταση οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, πόσο «πιάνουν τόπο» τα δικαιολογητικά τους κι αν  θα μετρήσουν οι ευρηματικές ατάκες  τους στους ψηφοφόρους-αμνούς. Οι τελευταίοι περί άλλων τυρβάζουν!

·       Δεν θα βρεις εύκολα Ελένη πρόθυμους συνοδοιπόρους που θα μεταλάβουν τα εθνικά νάματα, ούτε  πατριώτες να πέσουν μαζί σου στη φωτιά. Ο βωμός, τους πέφτει λίγο στενός, μετά την συνειδητοποίηση ότι δεν έχουν να κερδίσουν οτιδήποτε με την παραμονή τους στο κόμμα σου.   

·       Αυτοί αυτό-μαντρίστηκαν από καιρό στις  φιλοδοξίες  τους  για αξιώματα και βολέματα. Πλαισίωναν και θα πλαισιώνουν πάντα  όσους τους ανοίγουν προοπτική για προσωπικό κι οικογενειακό όφελος. Είναι εκείνοι  που βλέπουν την ανέλιξή τους, κολλημένοι πάντα στο πλευρό των εν δυνάμει νικητών. Αν απογοητευτούν το σκάνε από το μαντρί.  Μπορεί με τη φόρα τους να ρίξουν και τον τοίχο του μαντριού.  

·       Οι εξελίξεις τώρα, όπως και πριν, δεν δικαιώνουν αυτούς που επιχειρούν να τις διαχειριστούν. Γίνεται «πάθημα και μάθημα» για την Ελένη  ο …επαναπατρισμός των πατριωτών στο κόμμα που έχει ρεύμα και πέραση προς την εξουσία. Γίνεται ένδειξη ταυτόχρονα η επικρατούσα κατάσταση για τις διαθέσεις και  τις ορέξεις πολλών ψηφοφόρων

·       Τις πταιει;  Το πρόβλημα δεν είναι ιδεολογικό. Είναι καθαρά πρακτικό και τρέχον.  Δεν πτοούνται ούτε επηρεάζονται οι προσωρινά σταβλισμένοι από τις  εμπνεύσεις των πεφωτισμένων ηγετών. Δεν πιάνει το σινιάλο, ούτε … πυροσβεστήρα αλληλεγγύης , ο «συναγωνιστής», Ελένη, ακόμη αν και τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, πυρποληθείς στο Σύνταγμα.   …Χέστηκε ο μέσος ψηφοφόρος του «κέντρου»  αν ο Νικόλας δέχεται εν τέλει, ή απορρίπτει την ΔΔΟ.  Δεν θα χαλαστεί ο  αριστερός εκλογέας αν ληφθεί το επιζητούμενο επίδομα, ή ευοδωθεί ο αποδυναμωνόμενος διορισμός του. Ακόμη κι αν η χάρη δεν προέρχεται  εξ ευωνύμων.   

·       Αυτά συμβαίνουν στο ρευστό προεκλογικό περιβάλλον Στη κινούμενη άμμο των πατριωτών, που μετατοπίζονται και ξαφνικά οι πολιτικοί χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Γιάννης Κωστακόπουλος   kostakopoulosy@gmail.com

Δειτε Επισης

Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες
Τα ψέματα τελείωσαν.... Η καταστροφή μας = η πείνα σας!
Σεβασμός στη διαφορετικότητα: Υλοποίηση πολιτικών και δράσεων με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο
Η ακατανόητη έλλειψη σεβασμού στον πόνο και τι πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης...
Ο αγροτικός κόσμος
Εάν δεν υπήρχε το ανέλεγκτο του Γενικού Εισαγγελέα, θα βίωνα όλον αυτόν τον μαρτυρικό Γολγοθά για 19 χρόνια;
Υπουργό αλλάξαμε, νοοτροπία όχι