Ο παραλογισμός «έστησε τσαντίρι» μέσα μας

Δεν ξέρω γιατί σε προεκλογικές περιόδους, βγαίνουν τα ίδια τέρατα, όμοια μ’ εκείνα  που σκοτώνουν οι καυχησιάρηδες κυνηγοί.  Πριν την πρώτη τους εξόρμηση ακόμη. Ο υποψήφιος Πρόεδρος μίλησε για την έλξη ποιοτικού τουρισμού εγκαινιάζοντας πεντάστερο οικοδομικό συγκρότημα. Ένα σύγχρονο τερατούργημα, που παρουσιάστηκε ως θαύμα, έξω ασφαλώς από την κάθε κλίμακα και την οικοδομική παράδοση ενός νησιού.
  • Ο περίγυρος του Προέδρου, κουρδισμένος  ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα. Τι να πεις; Δεν ήξερε, δεν ρώτησε όταν έπρεπε. Πώς να συμπεριφερθεί;   Έφθασε στα πρόθυρα των εκλογών, μπροστά στο ίδιο φαινόμενο.   Υπερπλασία του …προστάτη, πέστε το.
  • Δεν μας αφήνουν νου να … νοήσουμε πως ποιοτικός τουρισμός δεν είναι ο εκατομμυριούχος δαίμονας που εξαγοράζει την αφέλειά μας με προτίμηση  την Βαβέλ, αλλά εκείνος ο φτωχός με το σακίδιο που θα δεν θα πετάξει τα σκουπίδια του στην πόρτα μας, θα σεβαστεί τις χελώνες μας και θα μας ευχαριστήσει διπλά για την ζιβανία που του προσφέραμε.  Αξίες ζωής που δεν πουλιούνται και αγοράζονται. 
  • Ο ετσιθελικός αρχιεπίσκοπος, με λατρεία στον Μαμωνά,  αποχαρακτήρισε τα αρχαία της ελληνιστικής περιόδου στους Ιερούς Κήπους (Γεροσκήπου) της Αφροδίτης. Απείλησε θεούς και δαίμονες και κάτω από το τραύλισμα των κρατούντων-υπηρετών του, έγινε  το άδικο, δικό του. Χάθηκαν αίφνης  κι οι ανένδοτοι ελληναράδες, με την προγονική τους πίστη  και συνέπεια.  Τους πήρε το μαύρο ράσο από κάτω. 
  • Ένας δήμαρχος από καιρό ανεβαίνει τη σκάλα  της δημαγωγίας, «μαστιγώνοντας» μας  με ιστορίες και σκάνδαλα , που κόλλησαν για χρόνια κι έμειναν   τατουάζ στο πετσί μας. Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση κι άλλοι δηλώνουν  τόσο έκπληκτοι, μέχρι που θέτουν εαυτούς σε ελεύθερη πτώση από τα σύννεφα.
  • Μα δεν εμφανίστηκε ξαφνικά ένας  Ζορό στην Κύπρο. Ούτε ο κυπροποιημένος Θησέας που θα σφάξει τον Μινώταυρο. Η μέγγενη της οικονομικής κρίσης  κατέβασε τον Φαίδωνα στο προσκήνιο, η υποκρισία, ακόμη κι η υποβόσκουσα επιθυμία μας να μιμηθούμε, να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τα …φωτεινά πρότυπα  μας.  Και οι παλινωδίες μας  εν τέλει, στην αντιμετώπιση του τέρατος «άνοιξαν το δρόμο» στον «τιμωρό».  Που δεν είναι βόας,  δεν είναι κροταλίας.  Ένα μικρό φιδάκι είναι,  ο φαιδωνής!
  • Έτσι μας διαμόρφωσε το σύστημα, κατά το … «δίκαιο» της ανάγκης μας,  στη βάση των ταπεινών μας ενστίκτων  και των σταθερών  αδιεξόδων μας.  Έχουμε την μεγαλύτερη ευθύνη για τον παραλογισμό που κυριαρχεί στη ζωή μας . Και για την παροδική , ή την μόνιμη  τρικυμία στον εγκέφαλο μας.
Γιάννης Κωστακόπουλος
kostakopoulosy@gmail.com

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση