Βράσε όρυζα

• Ευλογία Θεού η γνώση! Χωρίς καλώδια και πληροφοριοδότες, χωρίς ενδιάμεσους μιζαδόρους κι αβανταδόρους, κλείνεις μέχρι και στασίδι στον παράδεισο για σοφές κουβέντες και παραδείγματα. Ειδικά όταν το θεόπνευστο facebook έχει κέφια και υλικό.
 
• Τι έμαθα λοιπόν και ακράτητο σαν καυτό κάστανο, σπεύδω να σας το πλασάρω. Ο νεοφανής προφήτης Παίσιος, εκτός από τις πλαστικές παντόφλες και ιερά ματογυάλια του έβγαλε στη γύρα των πιστών του κι ένα …βρασμένο κάστανο.
 
• -Πίστευε και μη ερεύνα άθεε, θα ήταν η κατάρα του για τη δυσπιστία μου. Έρχομαι λοιπόν να σας εξηγήσω και να εξηγηθώ. Προς άρση κάθε παρεξήγησης.- Πριν 27 τόσα χρόνια, ευρισκόμενος ο Άγιος σε ένα μοναστήρι κοντά στο Αγρίνιο, μοίραζε βρασμένα κάστανα σε κάποιους φοιτητές που τον επισκέφθηκαν, ως ευλογία.
 
• Ένας εξ αυτών των φοιτητών ,που έγινε ιερέας μετά το κάστανο, διατήρησε το δώρο του Παίσιου ως τις μέρες μας και το παρουσίασε κατά την διάρκεια αγρυπνίας στο ίδιο μοναστήρι, που έγινε η ιερά …μεταβίβαση. Αναλλοίωτο,απ’ έξω κι από μέσα, όπως διατείνεται και με θεραπευτικές ικανότητες.
 
• Εδώ συμφωνούν κι οι επιστήμονες. Τα κάστανα, ρίχνουν την χοληστερίνη, κάνουν καλό στην καρδιά, στο γαστρεντερικό, περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα.
 
• Και να τώρα, το κάστανο του Παίσιου βγαίνει στη φόρα, λίγο μετά την κυκλοφορία και την διαφήμιση ενός ακόμη συγγράμματος του. Θεόπνευστες συγκυρίες, αφού λέτε πως θαύματα δεν γίνονται στις μέρες μας.
 
• Κι αφού μιλάμε για θαύματα …Δυστυχώς Πρόεδρε, δεν σε πρόλαβε η ιερή έκδοση του θαυματουργού κάστανου στο ελβετικό θέρετρο της διάσκεψης. Οπότε «βράσε όρυζα»! Κι οι καστανιές εκεί στον αγριότοπο, ουδέποτε είχαν την ευλογία του καρπού του Παίσιου
 
• Η έκφραση «ποιος θα βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά» παίρνει προεκτάσεις πλέον και στον τρόπο, της μετά το Κράν Μοντανά, ζωής μας. Θέλει θάρρος να βγάλεις τα μισο-καμένα κάστανα από τη χόβολη, θέλει περισσότερη τόλμη να φτάσεις στην καρδιά του καρπού και να αποκαλύψεις την υποκρισία μας. «Και στη φουκού του καστανά, στάχτη να γίνεις καστανά».
 
Γιάννης Κωστακόπουλος kostakopoylosy@gmail.com

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση