Πού θα κολυμπά το αεροπλανοφόρο του Ερτογάν;

 
 
  •        Είναι αλήθεια πως η είδηση μας βρήκε απροετοίμαστους; Και μας προβλημάτισε την ώρα που κυκλοφόρησε; Τι στο καλό;  Τη στιγμή που συζητάμε-λέμε τώρα- για ένα νησί ειρήνης και φιλίας, ο σουλτάνος «κτίζει καράβια» και λύνει τ’ άρμπουρα; Κόντρα στο αεράκι αισιοδοξίας που μας δροσίζει στον καύσωνα. Που έστω μας παραπλανεί.  
  •        Την κατασκευή ενός αεροπλανοφόρου ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στα εγκαίνια για την καθέλκυση μιας μίας νέας κορβέτας –εγχώριας κατασκευής. Ο σουλτάνος είπε ότι το πολεμικό ναυτικό θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ενώ μέχρι το 2023 η Τουρκία σκοπεύει να γίνει ανεξάρτητη στο πεδίο της άμυνας.
  •        «Είμαστε υπερήφανοι  καθώς μέχρι σήμερα έχουμε κατασκευάσει και δικά μας πολεμικά πλοία και ιδιαιτέρως δικά μας υποβρύχια» ,ανέφερε ο Ταγίπ προσθέτοντας με υπεροπτικό ύφος ότι κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει τις στρατιωτικές πρωτοβουλίες της Τουρκίας. «Όποιος το προσπαθήσει, θα μας βρει αντιμέτωπους», απείλησε.
  •        Καλά αγαπητέ Ταγίπ, δεν άκουσες για άγριες θάλασσες; Για καραβοτσακίσματα ίσως; Που θα κυκλοφορήσεις τα τεράστια πλεούμενά σου; Στις στενές βραχονησίδες του Αιγαίου, θα κατέβεις στα νερά του Ισραήλ και της Αιγύπτου, θα μπλεχτείς σε αγωγούς αερίου, μήπως περιμένεις να πλευρίσεις ισότιμα τους κυρίαρχους που «έδεσαν μόνιμους κάβους» στη Μεσόγειο;
  •        Που το πας πάλι, αγαπητέ Ερτογάν; Δεν θα σου θυμίσω τους χρησμούς για τα «ξύλινα κάστρα» που πάντα τα τρώει η φωτιά, ούτε για την μεγαλομανία κάποιων που μεσοπέλαγα έχασαν τον μπούσουλα.  Έστω κι αν πίστευαν πως πλάστηκαν από άλλη πάστα, οθωμανική!    
 
 
  •        Ξέρουμε έφτιαξες γέφυρες για να ξε-χωρίσεις, έκοψες γεφύρια για να στερεωθείς, φυλάκισες τους μισούς αντιπάλους σου, τους άλλους τους κυνήγησες από τις δουλειές τους, τα έβαλες με το παπαδαριό του Γκιουλέν, έκανες τρικυμία με φίλους και εχθρούς σου, -σ’ ένα ποτήρι νερό. Θα βρεις αλήθεια λιμάνι με τέτοια φουσκοθαλασσιά, το 2023;
 
Γιάννης Κωστακόπουλος                    kostakopoulosy@gmail.com
 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση