Θα χαλάσουμε και τους Ινδούς

 
  • Είναι αυτό ακριβώς που διαβάζετε. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ευρισκόμενος επικεφαλής  επίσημης κυπριακής αντιπροσωπείας στην Ινδία, κατέπληξε κι αυτούς τους φακίρηδες με τα καρφιά (σπόντες) που έστρωνε σε κάθε καρέκλα που του δινόταν για ομιλία.
 
  • Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού ανέδειξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον δεκάδων επιχειρηματιών από Κύπρο και Ινδία. Ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι προσδίδει μια νέα δυναμική στους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Γνωστοποίησε ακόμη ότι στο Νέο Δελχί θα υπογραφεί αριθμός διμερών συμφωνιών και Μνημονίων Συν-αντίληψης στους τομείς της εμπορικής ναυτιλίας, των αερομεταφορών, της συνεργασίας στον τομέα της Γεωργίας, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού.         -Για σκέψου, έδειχνε αμήχανος ο Ινδός, «έκανε κι η μύγα κώλο ... και στράβωσε τα καρφιά ».
 
 
  • Δεν έφταναν μόνο αυτά για την παντοδύναμη Κύπρο. Από το βήμα Φόρουμ στη Μουμπάι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι η Κύπρος σύντομα θα εισαγάγει σχέδιο κινήτρων αναφορικά με τη βιομηχανία κινηματογράφου. Η ομορφιά, το κλίμα και ο πολιτιστικός πλούτος της Κύπρου, είπε ο πρόεδρος, σε συνδυασμό με τα κίνητρα που σκοπεύουμε να εισαγάγουμε θα καταστήσουν την Κύπρο ένα ιδανικό χώρο κινηματογραφικών γυρισμάτων, για τη βιομηχανία αυτή.
 
  • Έχουμε εμπειρίες, προπαίδεια κι επιτηδειότητα και στο Θέατρο και στον Κινηματογράφο, είπε σε κατ’ ιδίαν κουβέντα με τους Μπολιγουντιανούς ο Πρόεδρος. «Ποιος άλλος θα μπορούσε ν’ αφήσει στη μέση τις συνομιλίες, στο κρίσιμο (όπως λέμε πάντα) σταυροδρόμι και να τραβήξει στο άλλο άκρο του κόσμου; Για να ζητήσει την συμβολή της Ινδίας στην επίλυση του κυπριακού! Ποιος χτυπά την πόρτα στον συνομιλητή του κι αποδεικνύει φυσιολογικά ότι ο κοπανιστός αέρας φταίει; Ποιος στ’ αλήθεια κλωτσά επιδέξια και χύνει την καρδάρα με το γάλα, έτσι για να μην χυθεί άδοξα και δείχνει πάντα  ως υπεύθυνη την αγελάδα; Αυτό κύριοι Ινδοί, εμείς στην Κύπρο το ονομάζουμε υποκριτική!  Όχι πως ο άλλος είναι άλλης φάρας.  Κι εκείνος θέατρο παίζει (βλ. κυπριακή σχολή) αλλά όχι τόσο καλά; Γι’ αυτό Ινδοί φίλοι μακριά από τα κατεχόμενα».
 
 
  • Δεν μπορώ να γίνω μάντης κακών ειδήσεων. Ούτε να υποθέσω πως θα αναπτυχθούν περαιτέρω οι κυπρο-ινδικές σχέσεις. Εκείνο που έμαθα είναι πως πονοκεφαλιάζουν οι φακίρηδες πως το κάνει ο δικός μας με τα καρφιά και γελοιοποιεί τη τέχνη τους. Φοβούνται πλέον μήπως μπει και στο παιχνίδι με την κόμπρα.  Αβέρωφ ακούς;
 
 
Γιάννης Κωστακόπουλος                                                                                     
kostakopoulosy@gmail.com
 
 
 

Δειτε Επισης

Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά