Οι δικοί σου εχθροί Μουσταφά, είναι και δικοί μου

Αγαπητέ Μουσταφά. Να επανέλθουμε στην σκληρή επικαιρότητα. Πολλοί δεν φαντάζονται τη ζωή τους χωρίς καρναβάλια. Και στο Βορά και στο Νότο. Κατά την υποχθόνια έκφραση κι επιθυμία εκείνων, που θέλουν οι άμοιροι, μη κατανοώντας πως δεν γίνεται, να συντηρηθούν τα πράγματα ως έχουν.
         Τα καρναβάλια κάθε χρόνο έχουν ένα τέλος. Το κυπριακό ήταν, είναι κι όπως φαίνεται θα παραμείνει χαβάς ατελείωτος.
 
 
  • Τι σε πείραξε τόσο πολύ εσένα, που νομίζεις ότι δεν πείραξε εμάς; Από τους εθνικιστές κάθε τόπου και κάθε γέφυρας κινδυνεύουμε όλοι. Περισσότερο βέβαια εκείνοι που τους έχουν ανάμεσά τους. Δεν είναι «συγκοινωνούντα δοχεία»,  στο κάτω -κάτω της γραφής οι επιδιώξεις τους; Δεν έχουν μήπως κοινό στόχο τη συνέχιση του διαχωρισμού; Οι δικοί σου εχθροί Μουσταφά είναι και δικοί μου.
 
 
  • Αν σου είναι εύκολο, κάνε χαΐρι πρώτα με τους δικούς σου. Γιατί στην ουσία, αν το καταλαβαίνεις, εκείνοι «πήραν κεφάλι» και ουσιαστικά σε καθοδηγούν στις τελευταίες σου ενέργειες. Είναι άραγε μόνο από προσωπικό πείσμα που κήρυξες αποχή από τον διάλογο; Οι δικοί σου υπερπατριώτες, μήπως σου υποβάλουν να «μουλαρώνεις», για ένα τερτίπι κάποιων αρνητών της δικής μας πλευράς για λύση;
 
 
  • Σκέφτηκες ποτέ Μουσταφά ότι από αλλού έρχονται οι αιτιάσεις κι από αλλού δέχεσαι τον ασφυκτικό εναγκαλισμό; Και δεν είναι κάτι νέο, δυστυχώς ούτε προσωρινό, αν το καλοσκεφτείς.
        Ξέρεις όμως πόσους τέτοιους θα συναντήσουμε μπροστά μας, όταν κι αν καταλήξουμε σε μια διευθέτηση; Πιο λυσσασμένους, πιο αγριεμένους, πιο αποφασιστικούς να τραβήξουν τον πύρο και να βυθιστεί η βάρκα μας, πριν βρει όρμο ν’ αράξει.
 
 
  • Αγαπητέ Μουσταφά. Καλό είναι το γινάτι, αλλά όπως θα λένε και στα τούρκικα, όταν το παρατραβάς «βγάζει μάτι». Κι είναι εξόφθαλμο, πως αλλού σε οδηγεί αυτή σου η αντίδραση. Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Ακόμη κι αν διορθωθούν για την ώρα τα πράγματα, αύριο θα επαναληφθούν με άλλη αφορμή. Και τότε; Πάλι μία από τα ίδια;  
 
 
 
  • Μήπως θα έπρεπε να προπονηθείς πιο σκληρά τώρα; Αντί να βλέπεις εμπόδιο να γίνει πρόκληση υπερπήδησης των εμποδίων αυτή η δοκιμασία; Να κάνεις μια υπερπροσπάθεια για να μάθουν κι από τις δύο πλευρές, ότι «δε μασάς» στα μπόσικα.
Θα είναι η απολογία που ζητάς κι  η διόρθωση που επιμένεις. Το μήνυμα θα πάει και στις δύο πλευρές κι όχι μονόχνοτα στο σουλτάνο.
 
          Γιάννης Κωστακόπουλος
          kostakopoulosy@gmail.com
 
 
 

Δειτε Επισης

Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες
Τα ψέματα τελείωσαν.... Η καταστροφή μας = η πείνα σας!
Σεβασμός στη διαφορετικότητα: Υλοποίηση πολιτικών και δράσεων με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο