Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει…

Τίποτα σ’ αυτή τη ζωή δεν μένει για πάντα κρυφό. Έστω κι αργά, η ζωή θα τα φέρει έτσι που κάποιοι άνθρωποι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τον πόνο και την οδύνη που προξένησαν άθελα ή ηθελημένα σε κάποιους άλλους. Όσο για κείνους που για χρόνια υπέφεραν σιωπηλά και με αξιοπρέπεια, ακόμη κι αν ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και να τους φέρει όλα όσα με πόνο ψυχής στερήθηκαν, αν μη τι άλλο, μια πραγματική τιμωρία εκείνων που τους μαύρισαν την καρδιά,  αποτελεί μια μορφή ηθικής «δικαίωσης».  

Αυτή  η νέα κοπέλα καταζητούμενη; Γιατί; Ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα βλέποντας, πριν αρκετό καιρό για πρώτη φορά τη φωτογραφία της Έφης Ηροδότου στο διαδίκτυο μαζί με άλλους άνδρες καταζητούμενους. Άνοιξα το εκτενές ρεπορτάζ για να διαβάσω τι μπορεί να έκανε αυτό το κορίτσι για να θεωρείται η υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενη στην Κύπρο και μάλιστα να την ψάχνει και η Ιντερπόλ.
 
Ήπιε, οδήγησε, σκότωσε, και εγκατέλειψε ένα 17χρονο παιδί βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Αυτό έκανε. Μόνο που αντί να δεχθεί την τιμωρία της όπως οφείλει ο κάθε άνθρωπος που σφάλλει, ακόμη και άθελά του, προχώρησε και σε ένα δεύτερο έγκλημα, εξίσου τραγικό… Αυτή τη φορά, με "συνεργούς" τους ίδιους της τους γονείς οι οποίοι επέλεξαν τον χειρότερο τρόπο για να «προστατέψουν» το παιδί τους, από την ποινή που θα του επιβαλλόταν, δίνοντάς του το χειρότερο ίσως παράδειγμα… Το φυγάδευσαν στο εξωτερικό.

Άραγε μπόρεσαν να συνεχίσουν τη ζωή τους σαν να μη συνέβη τίποτα εκεί που βρίσκονταν τόσα χρόνια; Τα βράδια μπορούσαν να κοιμηθούν γνωρίζοντας ότι στέρησαν από μια οικογένεια το παιδί της χωρίς να δεχθούν να πληρώσει γι’ αυτό το έγκλημα  το δικό τους παιδί; Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν να δεχτούν έντιμα την ποινή του δικαστηρίου.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και η κακιά στιγμή μπορεί να έρθει στον καθένα απ’ εκεί που δεν το περιμένει ακόμη κι αν δεν έχει πιει, ακόμη κι αν είναι πολύ προσεκτικός. Λιγότερες οι πιθανότητες αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, οφείλεις να υποστείς τις συνέπειες των πράξεών σου. Έστειλες μια ψυχή στο θάνατο και κρύφτηκες για να μην πας μέχρι τη φυλακή; Υπάρχει χειρότερη τιμωρία από τις τύψεις για το χαμό ενός ανθρώπου;

Oι εικασίες για το που μπορεί να βρισκόταν η Έφη Ηροδότου έδιναν κι  έπαιρναν όλο αυτό τον καιρό. Η είδηση ότι συνελήφθη στην Αθήνα δεν ξάφνιασε τόσο όσο η δήλωσή της ότι αγνοούσε ότι ήταν καταζητούμενη. Η προκλητικότητα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα… Που έφτασε επιτέλους η ώρα της αλήθειας.

Εντός των ημερών, η 30χρονη σήμερα Έφη επιστρέφει στην Κύπρο με την οικογένειά της για να δικαστεί για ένα έγκλημα που συνέβη 10 χρόνια πριν.

Κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν αυτό το τραγικό συμβάν… Για την οικογένεια όμως οι πληγές παραμένουν ανοιχτές. Ας ελπίσουμε ότι η δικαιοσύνη δε θα κλείσει ξανά τα μάτια...
 
 Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για μια ψυχή που έφυγε τόσο νωρίς και τόσο άδικα απ’ αυτή τη ζωή χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί κάποιος αλλά και για τους χαροκαμένους γονείς  που δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από το αυτονόητο… Μια ηθική δικαίωση στη μνήμη του παιδιού τους.
 
 
 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση