Ποιος είπε ότι δεν προτιμούμε κοινοτάρχη;

 

  • Το καταλάβατε; Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα σπεύσουμε στις κάλπες. –Όχι καλέ, δεν είναι το δημοψήφισμα για το κυπριακό. Αυτό πήγε του κ...  Από του χρόνου, τα σπουδαία. Τώρα έχουν σειρά οι τοπικοί άρχοντες. Κι είναι πανάθεμα τους, εμπλεκόμενοι οι μισοί, στη μισή Κύπρο.  

 

  • Δεν ξέρω αν οι πεφωτισμένοι ηγέτες μας, όλων των βαθμίδων, είναι και διχασμένες προσωπικότητες. Ή παντοδύναμοι. Ικανοί να μοιραστούν, να διαμελιστούν για χάρη της δημοκρατίας, προσφέροντας θυσία το μισό κορμί τους στο βωμό της λύσης του κυπριακού και το άλλο παρανάλωμα στη «φουκού» των μωροφιλοδοξιών  των μουχταραίων. Χωρίς βέβαια, επ’ ουδενί λόγω, να αγνοείται η σίγουρη επένδυση στον πυθμένα της τσέπης!

 

  • Δεν κάνω υποθέσεις. Η πραγματικότητα είναι ωμή και το γεγονός επιβεβαιώνεται  μέρα με τη μέρα. Δέκα σχεδόν εικοσιτετράωρα μετράμε ως τις δημοτικές εκλογές. Το ημερολόγιο γράφει 18 του Δεκέμβρη του σωτήριου έτους 2016. Αυτού που υπερβήκαμε έτσι κι αλλιώς τα όρια, αυτού που κάναμε λάστιχο το χρονοδιάγραμμα για λύση του βασικού μας προβλήματος. -«42 χρόνια φάγαμε στο ψηστήρι. Μερικοί ακόμη μήνες θα μας βλάψουν; Άγια ολάν!»

 

  • Δεν το είπαμε καθαρά, αλλά το εννοούσαμε. «Οι δημοτικές θα γίνουν στην ώρα τους». Όλοι εξ αρχής έδειχναν αποφασισμένοι. Κι αυτοί που τραύλιζαν, βρήκαν τα λόγια τους.  Έχασα και το στοίχημα που έβαλα για αναβολή των τοπικών εκλογών, λόγω της κρισιμότητας αυτής της φάσης των συνομιλιών. Κέρδισε η αφασία! «Κοίτα, σειρά έχουν τώρα οι δημοτικές. Και θα γίνουν. Θα καμωθούμε πως ταλαντευόμαστε λίγο λόγω Εθνικού, αλλά η αναμέτρηση του Δεκεμβρίου δεν αναβάλλεται», αποφάνθηκε μια παλιά πολιτική καραβάνα. –Πάσο. Αφού πρόκειται για Αναμέτρηση!

 

  • «Έτσι στρώσαμε», πριν αρκετούς μήνες «έτσι θα γείρουμε τώρα να κοιμηθούμε». Ο κοινοτάρχης είναι αμείλικτος. Οι προθέσεις του καθαρές, οι θέσεις του ανυποχώρητες.  Τίποτε δεν μπορούσε να πάει και δεν πήγε στράφι. Ούτε υποψηφιότητες αποσύρθηκαν, ούτε οι κουμπάροι απογοητεύτηκαν, μήτε ο «λόγος τιμής κι αφοσίωσης του υπηρέτη του κόσμου» έμεινε σύνθημα.

 

  • Έχει σημασία, θα με ρωτήσετε, να μέμφεσαι το αναπόφευκτο; Να κάνεις παρατηρήσεις για τρόπους, ή εμπόδια στη διαχείριση του κυπριακού, μπροστά στην πραγματικότητα που βιώνεις; -Και πάλι πάσο!  Φτάσαμε στις παραμονές των δημοτικών εκλογών.  Στριμώξαμε στον εγκέφαλό μας τόσες έγνοιες που αν ήταν κορεσμένος θα άρχιζε αυτόματα τη διαγραφή δεδομένων. Αν πάλι ήταν άδειος θα πληρώνονταν ασφυκτικά με φαιά ουσία. Αφού, υπό τις περιστάσεις που συμβιβαστήκαμε,  «όλοι οι καλοί χωράνε» να περάσουν από την τρύπα του.  

 

  • Καιρός να σκεφτούμε και ποιους θα ψηφίσουμε.

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης