Κοιμάσαι κι αυτοί γράφουν «ιστορία»

  

  • Μας πιάνουν στον ύπνο τα γεγονότα. Κι όμως είναι αλήθεια. Πέθανε ο Βγενόπουλος. Πάνω στον ύπνο του και πάνω στον ύπνο μας. Γύρισαν πλευρό στην αγκαλιά του Μορφέα όσοι προσωρινά ανησύχησαν μήπως είναι ψέματα. Ήταν ο εφιάλτης τους και γραφούν κάποτε με πραγματικά στοιχεία τα πεπραγμένα τους.

 

  • Ο Μακαριώτατος κοιμάται νωρίς. Και ξυπνά πρωί. Εναγωνίως περιμένει τον Ούγγρο επενδυτή για το περίφημο νησί της οικονομικής ευδαιμονίας μας στην ...Ιεροσκήπου. Στο μεταξύ ρίχνει και καμιά ...ατάκα(κάποιοι δώσαν καλύτερο ορισμό), στην αναμονή, για να περνάει αβασάνιστα η ώρα του. Ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα πως ο χρόνος είναι χρήμα!

 

  • Κι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων νύχτα τη βρίσκουν. Σε ώρες που μας πιάνουν ζαλισμένους από τον κάματο της μέρας οργανώνουν τις δια-καναλικές τους. Τα πρωινά τα αξιοποιούν αλλιώς.  Είπαν να εκπαιδευτούν στο ελβετικό σκι, μπας και βρουν στη  διαδρομή τους το εμπόδιο που θα τους αναγκάσει να κάνουν πίσω και να πουν. –Καλά δεν είμαστε! Τι τα θέλουμε, σ’ αυτή την ηλικία, τα ευγενή αθλήματα;

 

  • Νύχτα δουλεύουν ο Τράμπ και η Χίλαρι. Υπολογίστε την διαφορά της ώρας που έχουμε και θα καταλάβετε, πόσο νυχτωμένοι είμαστε. Η άμμος στην κλεψύδρα των προεδρικών εκλογών κινείται φυσιολογικά αλλά και κόντρα στο φυσιολογικό της λειτουργίας της. Αντίστροφα! Εκείνη επιχειρεί να επιταχύνει τη ροή της άμμου κι ο άλλος να βουλώσει την τρύπα της κλεψύδρας. Στο τέλος θα τη σπάσουν, αλλά τα αμερικανάκια δεν θα το αντιληφθούν.

 

  • Απ’ τα μεσάνυχτα και μετά ο Σουλτάνος κυνηγάει ξεδιάντροπα τους κούρδους κι ως μανιο-καταδιωκτικός, όποιον θεωρεί εμπόδιο στο δρόμο του. Και δεν είναι ένας. Η μισή Τουρκία είναι. Κι όλος ο ονομαζόμενος πολιτισμένος και δημοκρατικός κόσμος. 

 

  • Νύχτα αποφάσισε κι ο Τσίπρας  τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Έπρεπε να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις, αλλά να δώσει μια κάποια δικαιολογία, γιατί η χώρα περιφέρεται ανήμπορη στο βούρκο. Θα παρασυρθεί άραγε ο βασανισμένος κόσμος στο υποβαλλόμενο αγωνιώδες ερώτημα: –Θα συγκρουστεί με την Εκκλησία ο νέος Υπουργός Παιδείας; Θα καταργηθούν τα Θρησκευτικά;

         -Δουλειά δεν είχε ο διάβολος...
 

  • Νύχτα μας βομβαρδίζουν οι ειδήσεις. Στον ύπνο μας πιάνουν οι δυνάστες μας. Τη νύχτα η Μοσούλη χτυπιέται απ’ έξω κι από πάνω. Εκατόν τόσες επιχειρήσεις μετρούν τα γαλλικά πολεμικά αεροπλάνα. Ωμή ομολογία των ΗΠΑ. -Πολύ πιθανό να σκοτώθηκαν 30 άμαχοι στην νυχτερινή επιδρομή στην Κουντούζ.

 

  • «Ε και, τι έγινε μπροστά στην κύρια αποστολή μας να σώσουμε τον κόσμο από την τρομοκρατία», λένε οι «προστάτες» μας ανερυθρίαστα! -Εμείς; Εμείς δεν ξέρουμε. Τις μικρές ώρες συνήθως κοιμόμαστε. Ρωτήστε μόνο εκείνον τον τραγικό πατέρα, που σηκώνει μέσα απ’ τα ερείπια το άψυχο σώμα του παιδιού του. Μόνο εκείνος μέσα στη νύχτα βλέπει καθαρά τα γυάλινα μάτια του μωρού του.       

 
Γιάννης Κωστακόπουλος
kostakopoulosy@gmail.com

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση