Τελικά δεν διαφέρουμε από τα «άγρια ζώα» της ζούγκλας

Από χθες όλη η Κύπρος γίνεται μάρτυρας ενός απίστευτου περιστατικού ξυλοδαρμού μαθήτριας από συμμαθήτριες της.  Όλοι «έμειναν» από το μένος των δύο κοριτσιών εναντίον της συμμαθήτριας τους. Με απίστευτη σκληρότητα, η μια την χτυπά, ρίχνοντας την από την καρέκλα και η άλλη την κλωτσά στο σώμα. Λες και δεν είναι άνθρωπος. Λες και δεν είμαστε άνθρωποι.  Χωρίς ίχνος συμπόνιας.  Και όλα αυτά για ένα αγόρι.
 
Το επίσης απίστευτο και άξιο σχολιασμού είναι ότι το όλο περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα από άλλη μαθήτρια. Σκέφτηκαν να τραβήξουν βίντεο και όχι να βοηθήσουν τη συμμαθήτρια τους.
 
Το περιστατικό αυτό έρχεται για άλλη μια φορά να χτυπήσει καμπανάκι στα καθησυχασμένα αυτιά των αρμοδίων. Αυτών που για χρόνια ακούνε ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού απλώνει επικίνδυνα τα πλοκάμια του, χωρίς επί της ουσίας να κάνουν τίποτα για να το αντιμετωπίσουν. Δυστυχώς, στην Κύπρο του 2016, πρέπει να γίνουμε όλοι μάρτυρες τόσο σκληρών εικόνων βίας ανάμεσα σε ανήλικα παιδιά, για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα τέτοιων προβλημάτων. Κι έτσι όμως, διατηρώ αμφιβολίες ότι θα μπουν επιτέλους οι βάσεις για αντιμετώπιση του φαινομένου.
 
Βία με βια
Το περιστατικό ωστόσο δεν τελειώνει με τον ξυλοδαρμό της ανήλικης. Με τη δημοσίευση του βίντεο στο διαδίκτυο, ξεσηκώθηκε ένα τεράστιο κύμα οργής εναντίον της ανήλικης θύτριας. Τα σχόλια στην προσωπική της σελίδα στο Facebook  από χιλιάδες χρήστες προκαλούν σοκ.  Βρίζουν την ανήλικη με τα χειρότερα και πιο αισχρά λόγια, την καταριούνται ενώ κάποιοι έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύσουν ακόμα και το τηλέφωνο της. Το πρόσωπο της έχει γίνει viral, με τρόπο που την στιγματίζει ανεπανόρθωτα με το χειρότερο τρόπο.
 
Συμφωνώ ότι η πράξη της να χτυπήσει τη συμμαθήτρια της είναι καταδικαστέα και θα πρέπει να τιμωρηθεί γι αυτό. Όχι όμως δια του δημοσίου εξευτελισμού.  Η στάση αυτή συνιστά πολύ χειρότερη πράξη bullying. Τελικά δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τα άγρια ζώα της ζούγκλας.
 
 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη