Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, η ενόχληση στην Ελλάδα και τα «αρτσίθκια μάντολες»

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε να έχει προκληθεί τεράστιος σάλος στην Ελλάδα από τις δηλώσεις του προέδρου του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομου Πετρίδη, ο οποίος στον απόηχο της νίκης της ομάδας του επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά, ανέφερε απλώς μια πολύ μεγάλη αλήθεια. Ότι οι Ελλαδίτες αδερφοί μας αντιμετωπίζουν υποτιμητικά τις κυπριακές ομάδες και πως μια νίκη της Κύπρου επί της Ελλάδας στον προσεχή μεταξύ τους αγώνα, θα αποτελούσε ακόμα μια καλή απάντηση στην υποτίμηση αυτή για να σωπάσουν.     
Μερίδα Ελλαδιτών δημοσιογράφων και ΜΜΕ ξεσπαθώνουν τα τελευταία 48ωρα κατά του Πρόδρομου Πετριδή, χαρακτηρίζοντας προκλητικές, εμπρηστικές και διάφορα άλλα σχετικά τις δηλώσεις του, λες και ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ είπε κάτι εξωφρενικά προσβλητικό γι’ αυτούς. Όμως ο Πρόδρομος Πετριδής αποτύπωσε απλώς την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα την οποία όλοι οι Έλληνες της Κύπρου φίλαθλοι και οπαδοί γνωρίζουμε και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συχνά-πυκνά, βιώνουμε.
Δόξα τον Θεό, ελληνικά μιλάμε, ελληνικά διαβάζουμε. Ακούμε πώς αντιμετωπίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο οι Ελλαδίτες δημοσιογράφοι και οπαδοί (αν όχι όλοι, η πλειοψηφία τους) στις διάφορες αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές τους, τα διαβάζουμε στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες τους. Η αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο. Το ατύχημα δε γι’ αυτούς είναι πως την ποδοσφαιρική αυτή τους αλαζονεία, την πληρώνουν και την έχουν πληρώσει πλειστάκις, όχι μόνο έχοντας απέναντι τους «ομαδούλες» τύπου ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο, αλλά ομάδες πολύ καλύτερες από τον ΑΠΟΕΛ ή τον όποιο ΑΠΟΕΛ. Ομάδες σαν τον Άγιαξ, ως πιο πρόσφατο παράδειγμα, τον οποίον ήταν σίγουροι πως θα κερδίσουν. Προσέξτε: Όχι αισιόδοξοι, αλλά σίγουροι… Σιγά, τι είναι ο Άγιαξ μπροστά στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ!
Αυτή είναι η νοοτροπία που διακρίνει τον ποδοσφαιρικό κόσμο της μητέρας πατρίδας και αυτή η νοοτροπία είναι που μεταξύ άλλων παραγόντων, δεν αφήνει τα τελευταία χρόνια τις ομάδες τους (πλην του Ολυμπιακού σε κάποιο βαθμό), να κάνουν πορείες στην Ευρώπη. Ας μην ενοχλούνται λοιπόν τα αδέρφια μας στην Ελλάδα, όταν ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ και ο όποιος πρόεδρος του όποιου ΑΠΟΕΛ, αποτυπώνει δια των συμφραζομένων του απλώς και μόνο την αλήθεια ως προς το πώς βλέπουν και πόσο απαξιωτικά αντιμετωπίζουν τις ομάδες από την Κύπρο.
Τόσο απαξιωτικά και τόσο υποτιμητικά που το… διπλό στον Πειραιά πόνεσε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι και οι ίδιοι υπολόγιζαν πως θα μπορούσε να πονέσει στην «απίθανη» γι’ αυτούς περίπτωση που θα ερχόταν. Και τώρα προσπαθούν να πνίξουν τον πόνο τους αρπαζόμενοι από τις δηλώσεις Πρόδρομου Πετρίδη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου τους από την ουσία. Από το διπλό στο Πειραιά. Έτσι όμως, δεν πάτε πουθενά αδέρφια, «αρτσίθκια μάντολες», όπως θα έγραφε και η Sport Day Ελλάδας. Έτσι όπως ακριβώς έγραψε και την επομένη του αγώνα, την επομένη του διπλού του ΘΡΥΛΟΥ στον Πειραιά…        
 
Υ.Γ.: Σε άρθρο του ο Ελλαδίτης συνάδελφος Γιάννης Τσαούσης, αφού επιτίθεται σφόδρα στον Πρόδρομο Πετρίδη για τις δηλώσεις του, καταλήγει ως εξής: «Κάτι τελευταίο, κ. πρόεδρε. Στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ στο ‘’Γεώργιος Καραϊσκάκης’’ κυμάτιζε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μια σημαία της Χρυσής Αυγής. Γνωρίζουμε ότι οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί σας είναι ακροδεξιοί, επίσης είναι κοινός τόπος ότι το ΕΛΑΜ (το αδερφό κόμμα της Χ.Α. στην Κύπρο) παρεμβαίνει ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας σας, με την ανοχή της διοίκησης, καθώς και το ότι σβάστικες και πορτρέτα του Γρίβα εμφανίζονται συχνά-πυκνά στην κερκίδα σας, ενώ πριν ένα χρόνο οι οργανωμένοι σας είχαν βγάλει ανακοίνωση για τους πρόσφυγες η οποία έκλεινε με τη φράση «Εκ φύσεως ανώτεροι». Αυτοί άραγε δεν «πρέπει να σωπάσουν μια και καλή» ή είναι ευκολότερο να κάνεις τον μάγκα στα λόγια και από μακριά, από το να προσποιείσαι ότι η κακοφορμισμένη πληγή δίπλα σου δεν μπορεί να σε μολύνει;»
 
Υ.Γ. 1. :«Πού σου νεύφκω, πού πάεις», όπως λέμε εδώ στην Κύπρο συνάδελφε Τσαούση. Ή ακόμα καλύτερα όπως επίσης λέμε εδώ στην Κύπρο, «αλλού σε τρώει τζιαι αλλού κνίθεσαι…». Μάλλον το δεύτερο θα ισχύει στην δική σου περίπτωση.    
 
Y.Γ. 2: Η συγκεκριμένη συζήτηση είναι και πρέπει να είναι αμιγώς ποδοσφαιρική. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο την προσεγγίζουμε εμείς. Στην εξ' Ελλάδος ποδοσφαιρική υποτίμηση και σε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο...Η οποιαδήποτε προσπάθεια να κατεθυνθεί η κουβέντα αλλού από τον οποιονδήποτε Ελλαδίτη συνάδελφο είναι άστοχη ή τουλάχιστον δεν είναι της παρούσης.  
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες
Τα ψέματα τελείωσαν.... Η καταστροφή μας = η πείνα σας!
Σεβασμός στη διαφορετικότητα: Υλοποίηση πολιτικών και δράσεων με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο
Η ακατανόητη έλλειψη σεβασμού στον πόνο και τι πλήρωσε ο φορολογούμενος πολίτης...