Δημοτικές εκλογές. Ξεφεύγουν απ’ το ραντάρ

 
  • Τα πρώτα άσφαιρα δηλώνουν παρουσία. Ρίχνονται και προς εκφοβισμό. Ένα είδος προθέρμανσης για να ανιχνευτούν οι προθέσεις, οι αντιδράσεις, οι εν δυνάμει συμπάθειες. Και φυσικά να προβληθούν έγκαιρα οι υποψήφιοι που προκαταρκτικά  προβάρουν στον καθρέφτη του δωματίου τους το κουστούμι του δημοτικού άρχοντα.
  • Γεμίζει πλέον το γυαλί, μολύνεται απ’ την κακοφωνία ο αέρας,  τρίβουν τα χέρια τους οι παρουσιαστές να τσιγκλούν τους υποψηφίους να τσακωθούν για το τίποτε. Πλεονάζουν οι αράδες  στο πολύτιμο χαρτί  των εφημερίδων.  Χάριν της σφαιρικής ενημέρωσης! Είπαμε οι εντυπώσεις μετρούν και …πληρώνουν. Σπάνια η ουσία!
  • Κρίνω ότι δεν υπήρξαν πιο ανούσιες από τις παρούσες «εκλογές». Μαζί  με την αόριστη εξαγγελία τους, διευκρινίστηκε πως πιθανόν να μη γίνουν! Το κρίσιμο (αχ!) του κυπριακού κι η καταϊδρωμένη μεταρρύθμιση της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης ίσως τις ματαιώσουν. Ίσως σπρώξουν μακρύτερα τις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.
  • Παρά το βάσιμο του τελευταίου ενδεχομένου, ουδείς αποθαρρύνεται . Ατού οι υποψήφιοι να πιάσουν στασίδι στην εκκλησία του Δήμου. Μη τυχόν και  μείνουν «εκτός νυμφώνα», ως «μωρές  παρθένες».  Κι αν πάλει αποτύχουν στο στόχο, είναι μια επένδυση για το εγγύς μέλλον, μια παρακαταθήκη. Για τους  οικότροφους του κόμματος  μια καλή ευκαιρία να πιέσουν, άντε και με το μαλακό να εκβιάσουν, για κατάληψη σε κάποιο  κομματικό, ή κυβερνητικό, πόστο.
  • Χαμός γίνεται αυτές τις μέρες με τις εξαγγελίες. Και τις προστριβές. Βγαίνουν μαχαίρια, καπνίζουν κουμπούρια, περπατούν τα σόγια και οι κουμπαριές, εμφανίζονται στον συγγενικό ορίζοντα οι πιο δυνατές πλάτες. «Τζογάρουν» βέβαια στη σιγουριά του αλόγου τους κι εκείνοι που συντηρούν τα  ιπποτροφεία.  
  • Μην το παραβλέψετε. Τέτοιον καιρό σκάζουν μύτη από τη γωνία οι παρατρεχάμενοι.  Ο λεγόμενος «κύκλος», το σινάφι,  οι κόλακες  Αφήνει  σάλιο, μέχρι σιχαμάρας, το γλείψιμο. Το σκεπτικό εύλογο:  -«Αν σπάσει το ποδάρι του ο διάολος», πάρει το χρίσμα του υποψηφίου  κι εκλεγεί ο δικός μας; 
  • Τα πρώτα άσφαιρα, όπως σας είπαμε στην αρχή, τώρα ρίχνονται. Προσέξτε την φασαρία,  τις μαλαγανιές τις μεταλλάξεις των υποψηφίων. Για να σταθμίσετε αργότερα σωστά τα καμώματά τους  με την ψήφο σας. Ο σχετικός χρόνος δεν τρέχει, παραμένει σταθερός. Κι η αλήθεια του. Εμείς κάποτε πιάνουμε αλόγιστα  ταχύτητα, όπως για παράδειγμα τώρα, με τις δημοτικές εκλογές. Ο σχετικός χρόνος μένει σοφά ακίνητος.  Οι φιλοδοξίες, οι διαπλοκές  και τα συμφέροντα βγαίνουν μπροστά και τον προσπερνούν
 
 
Γιάννης Κωστακόπουλος     
kostakopoulosy@gmail.com
 
 

Δειτε Επισης

Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες
Τα ψέματα τελείωσαν.... Η καταστροφή μας = η πείνα σας!
Σεβασμός στη διαφορετικότητα: Υλοποίηση πολιτικών και δράσεων με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο