Αναθεωρώντας την αδικία...

Η αδικία.. Μια πικρή γεύση που κατακλύζει την ψυχή,  θίγει την περηφάνια μας,  αναστατώνει τον εγωισμό μας . Μια αίσθηση που μπορεί να μας... χαρίσει πολλά άυπνα βράδια, αρκετή αναστάτωση αλλά και εσωτερική διαμάχη. Γιατί νιώθουμε ότι μας αδικούν όμως;  Ίσως επειδή θέτουμε ψηλά κριτήρια και προσδοκίες για αυτά που θα μας προσφέρουν οι άλλοι ή στο τι θα πάρουμε μέσα από μια κατάσταση.

Σπάνια θα συναντήσεις άνθρωπο που δεν έχει αδικηθεί από κάποιον ή που να μην έχει αδικήσει άλλο άνθρωπο. Την αδικία την συναντάς παντού, στην οικογένεια, στις φιλίες, στο εργασιακό περιβάλλον, στις ερωτικές σχέσεις. Δυστυχώς η αδικία είναι κάτι αναπόφευκτο και συμβαίνει συχνά. Κάποτε την  προκαλούμε εμείς, είτε άθελα μας είτε επειδή αναγκαζόμαστε λόγω συνθηκών.

Παρά τις κακές εκβάσεις της αδικίας υπάρχουν και πολλά θετικά σε αυτήν. Η αδικία μας προκαλεί. Μας επιτρέπει να ψάξουμε βαθιά μέσα μας και να ανακαλύψουμε τι θέλουμε από τους άλλους αλλά και από εμάς τους ίδιους. Μας βοηθά στο να αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας και να μην επιτρέψουμε ξανά να μας αδικήσουν και να μας στερήσουν αυτά που δικαιούμαστε.  Η αδικία μας δοκιμάζει και μας βοηθά να ανακαλύψουμε μέχρι πού είναι τα όρια μας έτσι ώστε την επόμενη φορά που κάποιος επιχειρήσει να μας αδικήσει να το σταματάμε πριν καν συμβεί.
 
Επιπλέον, η αδικία μας επιτρέπει να μην παραμένουμε σε καταστάσεις που δεν είναι οι κατάλληλες για εμάς και να μην έχουμε στη ζωή μας άτομα που δεν αξίζει να είναι μέρος της . Χωρίς αδικία ίσως να μην πεισμώναμε να προχωρήσουμε μπροστά υλοποιώντας τους στόχους που είχαμε θέσει από μικρά παιδιά και αποδεικνύοντας στον εαυτό μας ότι μας αξίζουν καλύτερα.
 
Για αυτό όταν μας αδικούν σχεδόν πάντα υπάρχει λόγος και κάτι θετικό θα αναδειχθεί από αυτό. Και καλό είναι να θυμόμαστε να αγαπάμε τον εαυτό μας  και  απλά όταν μας αδικούν να αποχωρούμε και να μην επιτρέπουμε να συμβεί ξανά.
 

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης