Το κυπριακό δεμένο στην γραβάτα του Τσίπρα;

   
 
  • «Τι αλέθει για το κυπριακό ο μύλος της Νέας Υόρκης;», ρωτώ αυθόρμητα, βλέποντας τον συνωστισμό ηγετών εκεί και την σπουδή εμπλεκομένων και μη, στο πρόβλημα, για μια διευθέτηση. -Χωρίς άλλη χρονοτριβή, το συντομότερο δυνατόν πρέπει να το λύσουμε, όπως εκτιμώ, με καθορισμένα χρονοδιαγράμματα! Κι αυτό δεν σημαίνει «όπως-όπως».
  • Πέρα από την ακολουθητέα πεπατημένη, τις φιλοφρονήσεις για την πρόοδο στις συνομιλίες και τις διαβεβαιώσεις πως η κάθε πλευρά κάνει ότι περνά από το χέρι της, δεν άκουσα  εκείνο το πειστικό «ευαγγέλιο» αναφορών. Έστω και προθέσεων!  -Λέτε να τα καταφέρνουν τόσο καλά στη μυστική διπλωματία και να μας εκπλήξουν;
  • Παρά το άνοιγμα του πουκαμίσου του δικού μας, «κουμπωμένοι» εμφανίστηκαν στην συνάντησή τους Τσίπρας και Ερτογάν. «Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω καλά μετά από αυτή την περιπέτεια», είπε ο δικός μας στον κουμπάρο, εννοώντας το αποτυχημένο πραξικόπημα . Έτσι για να σπάσει ο μόνιμος πάγος που διατηρείται με τη γείτονα.  
  • «Στο κυπριακό απουσίαζε το θέμα των εγγυήσεων από το τραπέζι του σύντομου διαλόγου (γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στους αναλυτές που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα)», έγραψε κάποια εφημερίδα. Και διευκρίνισε στη συνέχεια. «Πάντως η ελληνική πλευρά έδωσε το βάρος στο θέμα της ασφάλειας με την οριστική και άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί».
  • Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο, ήταν και πάλι η ...παρατήρηση του θιασώτη του πρωτοκόλλου Ταγίπ, που κοίταξε επιτιμητικά τον αγραβάτωτο Αλέξη, που τον πρόλαβε. «Ωραία η γραβάτα σας». «Έχει κι ο πρωθυπουργός μια κόκκινη γραβάτα, ίδια με τη δική σας, εσείς του την χαρίσατε», πετάχτηκε ο Κοτζιάς για να σώσει με ...επενδυτικό χιούμορ την κατάσταση. «Θα πρέπει να περιμένω λίγο καιρό ακόμη για να τη φορέσω. Όταν ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες», συμπλήρωσε ο Αλέξης  για να εισπράξει τον θαυμασμό του Τούρκου Προέδρου «Είσαι έξυπνος»! Το θέμα έκλεισε με την παρέμβαση αξιωματούχου της τουρκικής αντιπροσωπείας. «Είμαι σίγουρος ότι θα την φορέσετε κάποια μέρα» Γραβάτα εννοούσε, ασφαλώς, όχι φέσι!    
  • Διαπίστωσα ότι τον ίδιο διάλογο τον είχα ακούσει ξανά. Προ τετραμήνου. 23 του Μάη συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της παγκόσμιας ανθρωπιστικής συνόδου που είχε οργανωθεί στην Τουρκία. Τότε καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός παρελάμβανε τον λαιμοδέτη του από το χέρι του Τούρκου Προέδρου είπε. «Γραβάτα θα φορέσω όταν λυθεί το κυπριακό».
  • Τι να έγινε τώρα κι άλλαξε το σενάριο της «κόκκινης γραβάτας» ο Κοτζιάς; Τι μεσολάβησε; Μήπως βαλθήκαμε να φορέσουμε στον Αλέξη όσες γραβάτες δεν φόρεσε στη ζωή του; Αφού δεν εκπαιδευτήκατε στα απλά, μην καταπιάνεστε με τα σύνθετα. Αν δεν τα καταφέρνετε στο δέσιμο μην εμπλέκεστε στα ενδυματολογικά αξεσουάρ του καθενός. Και κουμπωθείτε παιδιά, φυσάει!  
Γιάννης Κωστακόπουλος             'a0kostakopoulosy@gmail.com

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης