Άντε Ύψιστε, βοήθα μας στα τροχαία...

Δέηση στον Ύψιστο για μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων θα πραγματοποιήσει, λέει,  το τμήμα τροχαίας της αστυνομίας Κύπρου σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας.

Διάβασα την είδηση και λέω κάτι δεν πάει καλά. Δηλαδή κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε ως αστυνομία και πλέον σηκώνουμε τα χέρια ψηλά; Μόνο ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει;


Κι όμως η είδηση είναι αληθινή. Η δέηση θα γίνει μάλιστα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Τώρα πόσο ευρωπαϊκή συμπεριφορά είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες ενός κράτους να ανάβουν καντήλια και κεριά για να μειωθούν τα τροχαία δυστυχήματα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.


Δεν φαντάζομαι δηλαδή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα στο πλαίσιο της ίδιας εκστρατείας να  αποταθούν σε χαρτορίχτρες για να τους πουν πού θα γίνει το  επόμενο τροχαίο για να λάβουν μέτρα.

Πέραν τούτου η αστυνομία μας θα πρέπει να μας εξηγήσει εάν η δέηση αφορά μόνο τους ορθόδοξους οδηγούς ή στο πλαίσιό της, θα ζητηθεί και.. «extention» για να καλύψει και τους υπόλοιπους δύσμοιρους οδηγούς  που τυγχάνει να χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο της Κύπρου, αλλά ανήκουν  σε άλλα θρησκεύματα (καλά αυτούς ας τους φυλάξει στους δρόμους ο δικός τους θεός, σε πόσους να προλάβει να βάλει ζώνη ασφαλείας, να πει να μην τρέχουν και να μην πίνουν όταν οδηγούν ο δικός μας).


Μα είμαστε σοβαροί κύριοι της τροχαίας; Στο 2016, στην Κύπρο-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την εβδομάδα κινητικότητας, αποφασίζετε να κάνετε δεήσεις για μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων;


Δηλαδή εάν δεν μειωθούν τι θα μας πείτε; Δεν φταίμε εμείς; Απλά δεν μας άκουσε ο θεός;

ΕΛΕΟΣ!!!

 

Ε ρε Μηλιώκας που μας χρειάζεται... ( αφιερωμένο) 

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;