Τι δεν καταλάβατε;

Δυο λέξεις των Οικολόγων μου έδωσαν το πρόσχημα. «Οι νέες αποκαλύψεις στις οποίες προβαίνει στο δικαστήριο ο κ. Μ. Νεοφύτου, εφόσον ευσταθούν, φέρνουν σε ακόμα δυσχερέστερη θέση τον κ. Δ. Χριστόφια και το ΑΚΕΛ. Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θα περιμένουμε με ανυπομονησία την ετυμηγορία του δικαστηρίου και το αποτέλεσμα των ερευνών της ελεγκτικής υπηρεσίας».
 
  • Υποκριτές! «Πέφτετε από τα σύννεφα» γι’ αυτά που μαθαίνετε, ε; «Σχίζετε τα ιμάτιά σας» για όσα κατατίθενται στο Δικαστήριο για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ανάμιξή του στα «βρώμικα» του ποδοσφαίρου. Κρατάτε και μια πισινή στην υποκρισία σας. -Τίποτε δεν αποδείχτηκε ακόμη. Σα να λέτε. Ας βγάλουν άλλοι επίσημα «το φίδι από την τρύπα του» και τότε θα διατυπώσουμε την μεγάλη μας έκπληξη για τα άγνωστα διαδραματιζόμενα. Τουτέστιν, για την εμπλοκή της εκάστοτε  κορυφής της Πολιτείας μας, στα παράδοξα και παράνομα,  χάριν  της «στρογγυλής θεάς».  
  • Τεντώστε τα αυτιά σας γιατί μπορεί να πληροφορηθείτε και το ανήκουστο. «Πουλούσαν παιχνίδια για το στοίχημα. «Τα έκαναν πλακάκια» με αδιάφορες ομάδες για να γλυτώσουν οι διακινδυνεύουσες τον υποβιβασμό!»
  • Ανοίξτε τα μάτια σας, μην αντικρύσετε μπροστά σας το απερίγραπτο. «Να μπαίνουν παράγοντες, ξένοι με το «άθλημα» και να καταρτίζονται διοικήσεις με πρόσωπα που στοχεύουν  στην πολιτική τους και μόνο  ανέλιξη»
  • Και δεν είστε μόνο εσείς που προσγειωθήκατε ανώμαλα από τις τελευταίες εξελίξεις. Από μία και μόνο κατάθεση για να είμαστε ακριβείς ! Απ’ το Δικαστήριο έμαθαν ο Γενικός Εισαγγελέας κι ο Γενικός Ελεγκτής  πως πιθανόν «κάτι σάπιο να υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας» .
  • Και το συλλογιστικό! -Υπέρ-δημόσια πρόσωπα, δρουν σε δημόσιο χώρο, επηρεάζοντας τομείς δημόσιας υφής και συμφέροντος . Τι να συμβαίνει;, άραγε. - Λύστε αυτή την εξίσωση που δυσκολεύει τους θεσμούς.  Υπάρχει και ποιο δυσκολότερη εξίσωση, αν λυθεί η πρώτη. «Μόνο ένας συγκεκριμένος  ποδοσφαιρικός χώρος είναι χαλασμένος και βρωμά; Οι υπόλοιποι ευωδιάζουν από καθαριότητα  και αγνότητα;».
  • Η «μεγάλη της μπάλας κυπριακή Σχολή» μας φωνάζουν απ’ έξω με νόημα όσοι μαθαίνουν τις λεπτομέρειες για τα στημένα παιχνίδια και τα φαιδρά τεκταινόμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Κλείνουμε ερμητικά τα μάτια μας, βουλώνουμε τα αυτιά μας, αρνούμαστε να ψηλαφίσουμε τις αναπόδεικτες κακοβουλίες των εξωτερικών υπονομευτών μας. -Δεν ξέρουμε εμείς τι μας συμβαίνει κι έρχονται οι αχάμπαροι να μας κακολογήσουν;  
  • «Με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες επαναφέρουμε το πάγιο αίτημα μας να ανοίξουν τα λογιστικά βιβλία των κομμάτων, ώστε να μάθουν οι πολίτες ποιες χορηγίες με ή χωρίς εισαγωγικά και από ποιους κατέληξαν χρήματα στα κομματικά ταμεία τα τελευταία είκοσι χρόνια», λένε οι Οικολόγοι. -Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι και δεν μάθατε; Αν δεν είστε υποκριτές, είστε ασυγχώρητοι.
 
Γιάννης Κωστακόπουλος      
kostakopoulosy@gmail.com
 

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης