Θεατρινισμοί Νικόλα-Σιζόπουλου και στο βάθος Προεδρικές

ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ είναι γνωστό πως αποτελούν δύο πολιτικές δυνάμεις οι οποίες  ταλανίζονται από τεράστια εσωκομματικά προβλήματα. Βρίσκονται οι ηγεσίες τους αντιμέτωπες με ισχυρά ρεύματα εσωτερικής αμφισβήτησης ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών τους, αλλά και ως απόρροια της τακτικής με την οποία επέλεξαν να ηγούνται των κομμάτων τους από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων τους. Έτσι, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μέχρι πρότινος πρωτοκλασάτα στελέχη τους, είτε αποστασιοποιήθηκαν είτε αναγκάστηκαν να αποστασιοποιηθούν,  εξωθήθηκαν-και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο-τέθηκαν στο περιθώριο. Εφάρμοσαν οι σημερινές ηγεσίες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ πρακτικές ρεβανσισμού στα εσωτερικά δρώμενα των κομμάτων τους, λειτούργησαν  με τη λογική του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και του «αποκεφαλισμού» κάθε προς αυτές διαφωνούντα στελέχους.
 
Είναι ηλίου φαεινότερο πως με αυτές τις νοοτροπίες και λογικές επέλεξαν και επιλέγουν να πολιτεύονται οι ηγεσίες των δύο αυτών κομμάτων και στο πλαίσιο της ευρύτερης ενάσκησης των πολιτικών τους. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, όπου οι σημερινές ηγεσίες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ θέλουν να εμφανίζονται σαν οι μόνες κατέχουσες την υπέρτατη αλήθεια, σαν οι μόνες οι οποίες γνοιάζονται για το μέλλον της χώρας μας και του λαού της. Είναι ασφαλώς δικαίωμά τους. Είναι δικαίωμά τους να πιστεύουν ό,τι θέλουν, είναι δικαίωμά τους να διαφωνούν με τις απόψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι δικαίωμά τους να του ασκούν κριτική και να τον επικρίνουν για τις θέσεις και τη στρατηγική του.   
 
Όμως οι σημερινές ηγεσίες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ δείχνουν να έχουν χάσει κυριολεκτικά την μπάλα, να έχουν ξεφύγει και να κινούνται σε άλλη διάσταση. Δεν εξετάζουμε πόσο δίκαιο ή άδικο έχουν επί της ουσίας των όποιων ανησυχιών τους για το Κυπριακό. Αλλά όπως και να αντικρίσει την περίπτωσή τους κανείς, με τίποτα δεν μπορεί να κατανοήσει και να αποδεχθεί την από μέρους τους εκδήλωση συμπεριφορών, οι οποίες στο μόνο που παραπέμπουν είναι σε κακομαθημένο παιδί που «αγκρίζεται» και φεύγει από την τάξη. Σε κακομαθημένο «πικκαρισμένο» παιδί,  και σίγουρα όχι σε δύο κόμματα, που θέλουν να θεωρούνται και ν’ αποκαλούνται υπεύθυνα και σοβαρά.
 
Πριν από μερικούς μήνες ήταν ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος αποφάσισε να βγάλει στη φόρα απόρρητα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου, θέλοντας τάχα να ενημερώσει τον λαό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν ένεκα των πολιτικών Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Ενώ σήμερα, και μετά την τραγικά αστεία χθεσινή απόφαση του ΔΗΚΟ να μην συνεργάζεται στα ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης με την Κυβέρνηση επειδή διαφωνεί μαζί της στο Κυπριακό, παρακολουθήσαμε να εξελίσσεται μια ακόμη φαρσοκωμωδία. Μια ακόμη κακόγουστη θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές τους Νικόλα Παπαδόπουλο και Μαρίνο Σιζόπουλο, οι οποίοι αποχώρησαν από τη σύσκεψη που πραγματοποιείτο στο Προεδρικό για ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης, επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δέχθηκε να συζητηθεί σε αυτή το Κυπριακό.
 
Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος, με τους θεατρινισμούς στους οποίους έχουν επιλέξει να επιδίδονται εδώ και καιρό, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μικραίνουν τα κόμματά τους απ’ όλες τις απόψεις. Να μικραίνουν το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, δύο παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οι ιστορικοί ηγέτες των οποίων, όπως υπήρξαν οι Σπύρος Κυπριανού και Βάσος Λυσσαρίδης, πολύ αμφιβάλλουμε κατά πόσο θα λειτουργούσαν κατά τρόπο αντίστοιχο αν σήμερα βρίσκονταν στις ηγεσίες τους. Ακόμα κι’ αν αντιμετώπιζαν παρόμοιας έντασης και έκτασης εσωκομματικά προβλήματα αναζητώντας απελπισμένα, όπως σήμερα απεγνωσμένα πράττουν Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος, μεθόδους συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους. Ή ακόμα και αν έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους τις επόμενες προεδρικές εκλογές, επέλεγαν σε μια κρίσιμη καμπή του Κυπριακού να ανατινάξουν στον αέρα κάθε γέφυρα εθνικής συνεννόησης.
 
Σίγουρα, οι ιστορικοί ηγέτες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ θα έβρισκαν πολύ πιο σοβαρούς και αξιοπρεπείς τρόπους να προετοιμάσουν το έδαφος της προσπάθειας τους για αναρρίχηση στην εξουσία, σίγουρα δεν θα επιδίδονταν σε… καραγκιοζιλίκια.    
  
  

Δειτε Επισης

Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη