Τρεμοπαίζει η οθόνη!

 Το τελευταίο ανακάτεμα της τράπουλας με την δημοπράτηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων στην Ελλάδα, -κακά τα ψέματα- έγινε σε καθαρή  επιχειρηματική βάση. «Ανακαλύπτεις την Αμερική» θα μου πείτε ειρωνικά και θα σας απαντήσω απλά πως βρίσκω τη …βάση να πατήσω για να  διεκτραγωδήσω τη μοίρα των λειτουργών των Μέσων Ενημέρωσης.
 
Οι από μέσα έχουν μπροστά τους αντιπροσωπευτική εικόνα, οι απ’ έξω  δεν βλέπουν καθαρά τα διαδραματιζόμενα στην παραμορφωτική  «οθόνη» τους. Φτάσαμε, αν δεν το μάθατε να συμβιβαζόμαστε με το χειρότερο, φοβούμενοι μη φτάσουμε στο αίσχιστο
 
Το διάβασα σε κάποιο site. “Κάνε υπομονή φίλε… Μια δύσκολη συγκυρία είναι και θα αργήσει να περάσει… Αλλά θα αντέξουμε διότι έχουμε μάθει να επιβιώνουμε σαν τα ανθεκτικά μικρόβια στην αντιβίωση…”        Λόγια παρηγοριάς σ’ έναν εργαζόμενο στο MEGA Ελλάδας. Που έχει να πληρωθεί πέντε μήνες.
 
Διάβασα και μια επιστολή των εργαζομένων που κλείνουν το γόνυ τους στο Ιερατείο. Στην Διεύθυνση, δηλαδή. «Θα θέλαμε επίσης να σας θυμίσουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι σας συνεχίζουμε με επαγγελματισμό και σοβαρότητα να στεκόμαστε δίπλα στην επιχείρησή σας. Τα επιχειρηματικά σας σχέδια για το MEGA και για την εξέλιξή του μπορεί να είναι κάτι που αφορά μόνο εσάς. Όμως είστε υποχρεωμένοι να θυμάστε ότι τους εργαζόμενους, οι επιχειρηματίες και οι εργοδότες τους πληρώνουν έστω και αν έχουν αποφασίσει να τερματίσουν τη λειτουργία μίας επιχείρησης. Ειδικά όταν πρόκειται για τρεις από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, με πλούσια φιλανθρωπική δράση».
 
Κατανοητή  η  οργή του απλήρωτου και η αγωνία ενός εργαζόμενου που δουλεύει σε μια εταιρεία που βρίσκεται σε αποδρομή και αδυνατεί ο κάθε μέτοχος να πει σε κανέναν από τους  πεντακόσιους τόσους εργαζόμενους, τι του ξημερώνει.
 
Παραδεκτή, στο ίδιο πλαίσιο η κατάσταση των περισσοτέρων εργαζομένων στα Μέσα. Εκείνων που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και δεν  έβαλαν …μέσο για την ανέλιξή τους Αιχμάλωτοι στα δεσμά τους, στις υποχρεώσεις της ζωής τους, δεμένοι χειροπόδαρα στην ανάγκη τους. 
 
Πως και πότε οδηγηθήκαμε στον αυτό-εγκλωβισμό και το αδιέξοδο, θα με ρωτήσετε.  Ποιες υπέρτερες δυνάμεις μας κρατούν αιχμάλωτες και ποιες ανάλγητες εξουσίες , όταν μας στύψουν αποδεικνύεται,  μας πετούν στο κενό.  Είναι από τότε που ένα λειτούργημα  έγινε καθαρή επιχείρηση και η είδηση ως συνέπεια, ετοιμάζεται ως  ευκολοχώνευτο προϊόν.
 
Πόσο μακριά είναι το MEGA από σένα συνάδελφε; Σκέψου μόνο. Εγώ από καιρό τώρα, όσο κι αν επιμένουν τα κλισέ, δηλώνω ιδιωτικός υπάλληλος .
 
kostakopoulosy@gmail.com
 

Δειτε Επισης

Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση
Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης