Οκ, βγάλατε τα απωθημένα σας αλλά στην επόμενη συζητήστε σοβαρά

Την αναμέναμε με αγωνία.  Πού θα πάει; Κάτι θα βγει. Κάτι θα ακούσουμε για τις πραγματικές ευθύνες που οδήγησαν στην καταστροφή την οικονομία αυτού του τόπου, σκεφτόμασταν όλοι αναφορικά με την παρουσία του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη στην κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών.

Έλα όμως που όλοι λογαριάζαμε προφανώς  χωρίς τους βουλευτές και τις βουλευτίνες μας, που φρόντισαν με  που τον είδαν απέναντι τους, να βγάλουν από μέσα τους όσο θυμό, (υποτίθεται) έχουν μέσα τους και με ένα φοβερό ντελίριο κατηγοριών τον έστησαν στον τοίχο  επιρρίπτοντας τους, κάποιοι τουλάχιστον εξ αυτών την απόλυτη ευθύνη για την καταστροφή της Οικονομίας.
« Δεν θα στήσουμε λαϊκό δικαστήριο στην βουλή» ήταν οι γενικές διαβεβαιώσεις πριν την έναρξη της συνεδρίας. Διαβεβαιώσεις που ωστόσο πήγαν όλες στον βρόντο μόλις  κάθισε στην καρέκλα του… «φιλοξενούμενου» της επιτροπής ο κ. Ορφανίδης.

Ας μην ξεχνάμε, έστω και χωρίς κάμερες, την συνεδρία κάλυπταν δημοσιογράφοι. Ο θυμός μας έπρεπε να βγει ξεκάθαρος προς τα έξω. Να  γεμίσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις ατάκες μας και να έχουμε και εμείς να ανεβάσουμε δυο τρεις σε Facebook και Twitter.

Το αποτέλεσμα;  Καμία σχέση  δεν είχε τελικά με το αναμενόμενο. Και αν αυτό δεν είναι αλήθεια ας βγει κάποιος από όλους όσοι συμμετείχαν στην συνεδρίαση να μας πει έστω και ένα συμπέρασμα που έβγαλε. Συμπέρασμα που να προκύπτει όμως μέσα από τις ερωτήσεις των βουλευτών και τις  απαντήσεις του Αθανάσιου Ορφανίδη και όχι μέσα από αυτά που οι ίδιοι πίστευαν πριν την έναρξη της συνεδρίας.
 
Η διαδικασία έμπαζε από την αρχή…
Το κούφιο αποτέλεσμα από την συνεδρία της επιτροπής θεσμών ενδεχομένως να ήταν και προδιαγεγραμμένο από την ίδια την διαδικασία που επέλεξαν να ακολουθήσουν: Άφιξη Αθανάσιου Ορφανίδη, τοποθετήσεις ερωτήσεις βουλευτών και απάντησε στο τέλος από τον κ. Ορφανίδη.  Για δύο ολόκληρες ώρες λοιπόν έκανα τοποθετήσεις – ερωτήσεις οι κύριοι/ες βουλευτές μας, ο Αθανάσιος Ορφανίδης κρατούσε τις σημειώσεις του και στο τέλος για 40 λεπτά απαντούσε γενικά σε αυτά που ό ίδιος έκρινε σκόπιμα, ή τουλάχιστον αυτά που έκαναν και τον περισσότερο ντόρο όταν τα έλεγαν υπό μορφή ερωτήσεων τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Ανάμεσα σε αυτά βεβαίως ξεχώρισαν οι τοποθετήσεις βουλευτών του ΑΚΕΛ που στην ουσία του επέρριπταν απόλυτη ευθύνη για ELA Λαϊκής, UNIASTRUM και όχι μόνο με αποτέλεσμα σε αυτά να επικεντρωθεί ο Αθανάσιος Ορφανίδης και στιος απαντήσεις μέρσω των οποίων με την σειρά του τα έριχνε στην Κυβέρνηση Χριστόφια.
Παράπλευρή απώλεια και οι σοβαρές ερωτήσεις που ακούστηκαν στο δίωρο των βουλευτικών τοποθετήσεων και τις οποίες ο Αθανάσιος Ορφανίδης προσπέρασε…
 
ΥΓ:  Το ότι θυμήθηκαν και την ΕΟΚΑ Β’ στη συζήτηση για την καταστροφή της Οικονομίας του τόπου με φιλοξενούμενο τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη, το προσπερνάμε χωρίς σχολιασμό.  Ελπίζουμε στο μέρος Β της παράστασης/συζήτησης  να μην πάνε και στην Ελληνική Επανάσταση. Είναι και αυτή εκτός θέματος…
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ο Τραπεζικός Αποκλεισμός στον Αστρομερίτη: Μια πρόκληση για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη
Αναστολή Ποινής Φυλάκισης
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον κόσμο να το πιστέψει;
Ανθρωπιστική βοήθεια και Ευρωπαϊκή Ένωση
Έξι συνέργειες του Δήμου Λευκωσίας με τα Πανεπιστήμια
Η αναστολή φυλάκισης ισοβίτη, η απαλλαγή καταδικασθέντα για τα 640kg MDMA και ο 82χρονος παππούς
Είναι αδήριτη ανάγκη η νεολαία να εμπλακεί ενεργά στα κοινά
Γυναίκες της Κύπρου, οι αφανείς ηρωίδες
Τα ψέματα τελείωσαν.... Η καταστροφή μας = η πείνα σας!
Σεβασμός στη διαφορετικότητα: Υλοποίηση πολιτικών και δράσεων με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο και συμπεριληπτικό σχολείο