«Πολλοί συνδέουν το ΑΚΕΛ με την Ομόνοια, δεν το κρύψαμε και δεν θα το κρύψουμε ποτέ»

«Είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχει πάρα πολλή διαφθορά, πάρα πολλή διαπλοκή και χρειάζεται επιτέλους κάποιοι να ξεκινήσουν μια προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων και εξυγίανσης του κυπριακού αθλητισμού και πρωτίστως του κυπριακού ποδοσφαίρου», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετά από συνάντηση με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.
 
Το ΑΚΕΛ, ανάφερε ο Άντρος Κυπριανού, αποδίδει τεράστια σημασία στον ρόλο που η Επιτροπή έχει να διαδραματίσει στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, και ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, και η οποία «πρέπει να στηριχτεί «και οικονομικά και άλλως πως, για να μπορέσει να διαδραματίσει τον ρόλο της».
 
Το ΑΚΕΛ, συνέχισε, θα παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η Επιτροπή και έχει την απαίτηση να λειτουργήσει με αντικειμενικότητα και αποτελεσματικότητα, αλλά για να υπάρξει αποτελεσματικότητα πρέπει να της δοθούν τα εφόδια να μπορέσει να υλοποιήσει τον ρόλο της, «είτε οικονομικά, είτε νομικά, είτε άλλα".
 
Ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι ανοικτοί προς συζήτηση και θα μελετήσουν την υφιστάμενη νομοθεσία για να δουν εάν υπάρχει ανάγκη τροποποιήσεων και θα απαιτήσουν να δοθούν επαρκείς πόροι ώστε να μπορέσει η Επιτροπή να λειτουργήσει. Θα παρακολουθούν, επανέλαβε, την Επιτροπή, θα την κρίνουν και θα την επικροτούν εκεί όπου κάνει σωστή δουλειά, ενώ αν κρίνουν ότι λειτουργεί με υποκειμενικό τρόπο, θα την επικρίνουν.
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τούς ευχήθηκε καλή δουλειά διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του θα είναι δίπλα τους στην προσπάθεια εξυγίανσης του κυπριακού αθλητισμού.
 
Το ΑΚΕΛ εδώ και χρόνια έχει καλή δομή και θέσεις όσον αφορά τα θέματα αθλητισμού, ανάφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Αντρέας Παπαχαραλάμπους λέγοντας ότι από προηγούμενες θέσεις του είχε συνεργαστεί με το ΑΚΕΛ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι «θα επαληθευτούν αυτό που τα sites λένε, ότι είμαι φίλος της Ομόνοιας, Ομονοιάτης, και ενδεχομένως να είμαι υποψήφιος για τις βουλευτικές εκλογές».
 
«Σαν Επιτροπή οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας. Η Επιτροπή δεν έχει χρώμα, η Επιτροπή δεν έχει κόμμα. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο κ. Παπαχαραλάμπους. Πρόσθεσε ότι συμφωνεί με τον «φίλο Άντρο Κυπριανού» πως εκεί που κάνουν λάθος πρέπει να κρίνονται «και να δεχόμαστε την κριτική και τα λάθη μας».
 
Η Επιτροπή, συνέχισε ο πρόεδρός της, χρειάζεται βοήθεια, όπλα και εφόδια και να τροποποιηθεί ο νόμος. «Είναι μακράν της οικονομικής και της νομικής βοήθειας».
 
Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι θέλει να ευχαριστήσει όλα τα κόμματα που, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά τους, δέχθηκαν να συναντηθούν μαζί τους και εξέφρασε «χίλια ευχαριστώ στον ΓΓ του ΑΚΕΛ που υπήρξε ένας πολύ καλός φίλαθλος και ένας πολύ καλός αθλητής και γνωρίζει τι σημαίνει αθλητισμός».
 
Ο αθλητισμός, πρόσθεσε, έχει μια ομπρέλα και αυτήν πρέπει «να την βαστούμε όλοι. Δεν χρειάζεται να βαστούμε όλοι από μία ομπρέλα». Σαν Επιτροπή, είπε, δεν θα δεχθούν καμία παρέμβαση είτε αυτή ονομάζεται Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, είτε Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
 
Ερωτηθείς για την κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «την κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να την ψάχνουμε με συνθήματα, μπορούμε να την ψηλαφίσουμε. Επειδή πολλοί συνδέουν το ΑΚΕΛ με την Ομόνοια και με άλλα σωματεία να πω ότι ναι, το ΑΚΕΛ τη δεκαετία του 1940 πρωτοστάτησε να οργανωθούν πάρα πολλοί αθλητικοί, πολιτιστικοί και μορφωτικοί σύλλογοι. Δεν το κρύψαμε ποτέ και δεν θα το κρύψουμε ποτέ».
 
Εκείνο που έχει σημασία είναι πώς λειτουργούν αυτά τα σωματεία, συνέχισε ο κ. Κυπριανού διερωτώμενος «είδατε ποτέ την Ομόνοια – στο παρελθόν βέβαια – να εκδίδει ποτέ ανακοινώσεις προεκλογικά υπέρ ενός υποψηφίου; Ανακοινώσεις προεκλογικά υπέρ υποψηφίων εξέδιδαν άλλα σωματεία. Γι’ αυτό επιμένω, να μην κατηγορούν με συνθήματα κάποιους, αλλά να δούμε τις συγκεκριμένες πράξεις».
 
Η άποψή του, συνέχισε, είναι πως τα πολιτικά κόμματα έχουν πολιτικές θέσεις για τον αθλητισμό και τα σωματεία ασκούν αθλητισμό. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ