Το στολίδι της Βασιλείας που ρίχνει αυλαία στην Ευρώπη ο ΑΠΟΕΛ (pics)

Στην Ελβετία βρίσκεται ήδη ο ΑΠΟΕΛ, καθώς θα αντιμετωπίσει αύριο (27/2) τη Βασιλεία, για τον επαναληπτικό αγώνα των δύο ομάδων στο πλαίσιο των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι κυανέρυθροι διαθέτουν ένα υπερσύγχρονο και όμορφο γήπεδο, το οποίο και θα φιλοξενήσει τη ρεβάνς των δύο ομάδων.

Το «Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ», μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο σε χωρητικότητα, καθώς έχει 38.512 θέσεις για το ελβετικό πρωτάθλημα και 37.500 για ευρωπαϊκά παιχνίδια, όμως αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ελβετία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάτησε Ελβετία ο ΑΠΟΕΛ για το θαύμα με τη Βασιλεία

Άνοιξε τις πύλες του το 2001 και χτίστηκε στην περιοχή που ήταν το «Ζανκτ Γιάκομπ Στάντιουμ», το οποίο χτίστηκε το 1954. Το πρώτο ματς που φιλοξένησε το γήπεδο ήταν στις 15 Μαρτίου του 2001.

Στους χώρους του «Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ» μπορεί να βρει κανείς 32 καταστήματα, καθώς και δύο εστιατόρια ενώ είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, λεωφορείο, τραμ και τρένο. Μάλιστα, διαθέτει 680 θέσεις πάρκινγκ.

 

Η UEFA το έχει βραβεύσει με 4 αστέρια, το ανώτερο δηλαδή που μπορεί να λάβει βάσει μεγέθους!

 

Στο Euro 2008 που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία και την Αυστρία, φιλοξενήθηκαν έξι ματς, μεταξύ αυτών και δύο προημιτελικοί (Πορτογαλία - Γερμανία 2-3, Ολλανδία - Ρωσία 1-3), αλλά και ο ημιτελικός ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία όπου οι πρώτοι επικράτησαν με 3-2.

Τέλος, αυτό δεν ήταν το μόνο μεγάλο... ραντεβού με τις κορυφαίες διοργανώσεις (πλην των ματς της Βασιλείας), αφού το 2016 φιλοξένησε τον τελικό του Europa League ανάμεσα στη Σεβίλλη και την Λίβερπουλ, όπου οι Ισπανοί επικράτησαν με σκορ 3-1 και κατέκτησαν το τρόπαιο.