Πέρασε σαν σίφουνας και έσβησε τα όνειρα του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη η Βασιλεία

Βαριά ήττα με 3-0 και κατεβασμένα τα χέρια, δέχτηκε ο ΑΠΟΕΛ από τη Βασιλεία, στο ΓΣΠ, για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι γαλαζοκίτρινοι, δεν στάθηκαν σε καμία περίπτωση στο ύψος των περιστάσεων, με πολύ κακές αμυντικές τοποθετήσεις. Από εκεί και πέρα το σύστημα αλλά και οι επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη, δεν βοήθησαν, αφού ο Μάτιτς, ήταν αρκετά πίσω, με τον Βούρο να δυσκολεύεται πολύ στο αριστερό άκρο.

Αρκετά κακοί λοιπόν, στο αμυντικό τους κομμάτι οι γαλαζοκίτρινοι, αφού η τετράδα στην άμυνα ήταν σε αρκετές περιπτώσεις σε αστάθεια και ανισορροπία, με αποτέλεσμα τα δυο τέρματα των Ελβετών να προέλθουν κυρίως από αμυντικά λάθη.
 
Α’ ημίχρονο

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, ήρθε για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Τάμαρι, να βλέπει τον τερματοφύλακα της Βασιλείας εκτός θέσης και να δοκιμάζει το πόδι του, λίγο κάτω από το κέντρο. Η τροχιά της μπάλας ήταν καλή, αλλά πέρασε πάνω από την εστία. Η Βασιλεία, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Πετρέτα στο 16’. Ο Ιράϊ Κομέρτ, με μπαλιά βρήκε τον Ιταλό που, τρύπωσε πίσω από τον Βούρο και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ, ήρθε στο 25’ της αναμέτρησης. Μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μάτιτς, αλλά του σουτ του Σέρβου, κατέληξε πάνω από την εστία του Όμλιν. Στο 24’, ο Κάμπο, εκτέλεσε το κόρνερ για την ομάδα της Βασιλείας, με τον Τσάκα να κάνει το κεφάλι και τον Μπέλετς να εκτινάσσεται, αποσοβώντας τον κίνδυνο για τους γαλαζοκίτρινους. Στο 40’, μετά από διπλό λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ ο Καμπράλ, πλάσαρε τον Μπέλετς, με τον κήπερ του ΑΠΟΕΛ, να κρατά ζωντανή την ομάδα του.
 
Β’ ημίχρονο
 
Με το ίδιο τέμπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Οι Ελβετοί, μπήκαν δυνατά και μόλις στο 52’, ο Στόκερ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά δεν πρόλαβε ο Καμπράλ να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Ελβετοί, κατάφεραν να πάρουν αέρα δυο τερμάτων στο 53’. Ο Κάμπο, βρήκε με όμορφο τρόπο τον Στόκερ, με τον μέσο της Βασιλείας να πλασάρει με υποδειγματικό τρόπο για το 0-2. Οι άμυνα των γαλαζοκιτρίνων, πιάστηκε για ακόμη μια φορά σε ανισορροπία και στον ύπνο. Εκεί που με τις εσωτερικές αλλαγές, ο ΑΠΟΕΛ, ξεκίνησε να ανεβαίνει και να βρίσκει τα πατήματά του, η Βασιλεία, με τρίτο τέρμα αποτελείωσε τους γαλαζοκίτρινους. Μετά από λάθος του Μερκή, ο Καμπράλ με πλασέ στο 66’, νίκησε για τρίτη φορά τον Μπέλετς.
 
Ενδεκάδες:
 
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου (Γουίλερ 80’), Μιχαήλοβιτς, Γένσεν, Άλεφ, Μάτιτς, Ντε Βινσέντι (Γιάκολις 71’), Τάμαρι, Πάβλοβιτς (Χαλένιους 56’)
 
Βασιλεία: Όμλιν, Κόμερτ, Βίντμερ, Αλντερέτε, Κάμπο, Στόκερ, Ριβέρος, Φρέι (Μπουνγιάκου 85’, Πετρέτα (Παλούλου 80’), Ξάκα, Καμπράλ (Αντεμί 74’)
 
Σκόρερς: - / Πετρέτα 16’, Στόκερ 53’, Γκαμπράλ 66’
 
Κίτρινες:  Πάβλοβιτς, Μάτιτς, Γένσεν / -
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Όρελ Γκρίνφιλντ 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: