Από τους κόκκινους φακέλους στο... κόκκινο κουμπί-Τα μέτρα για τα στημένα

Άσπρος καπνός βγήκε από τη συνάντηση Γιώργου Σαββίδη, ΚΟΠ, διαιτητών και Αστυνομίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, που ξεκαθαρίστηκε και η επιστροφή των διαιτητών στα γήπεδα, μετά την αποχή τους το Σαββατοκυρίακο που μας πέρασε.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας οι αγώνες Κυπέλλου θα συνεχιστούν την Τέταρτη και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί η αγωνιστική δράση από εκεί που έμεινε.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τα μέτρα που αποφασίστηκαν και στα οποία συμφώνησαν όλοι εμπλεκόμενοι. 

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν:
1.         Ο Αρχηγός Αστυνομίας διόρισε τον Ανώτερο Υπαστυνόμο Χριστόφορο Μαυρομάτη, ως το πρόσωπο που θα επικοινωνεί με τους διαιτητές και με όσους έχουν πληροφορίες για θέματα διαφθοράς. Θα λαμβάνει άμεσα πληροφορίες για σκοπούς προστασίας, διερεύνησης και καταγγελίας.
2.         Τίθεται σε εφαρμογή η υπηρεσία red button στο τηλέφωνο 1460, ώστε οποιασδήποτε πολίτης μπορεί να καλεί και να θέτει, είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, πληροφορίες για χειραγώγηση ή πληροφορίες για διαφθορά. 
3.         Οποιασδήποτε θέλει να δώσει πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα που αφορά διαφορά, θα μπορεί να επικοινωνεί επίσης με οποιοδήποτε αστυνομικό ή αξιωματικό που νιώθει άνετα και έχει εχεμύθεια. Θα δοθούν σχετικές οδηγίες από τον Αρχηγό σε όλα τα μέλη, τα οποία ακολούθως θα διαβιβάζουν τις σχετικές πληροφορίες στον Χριστόφορο Μαυρομάτη για διερεύνηση.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καθαρίσει το κυπριακό ποδόσφαιρο και να πατάξει τη διαφθορά. Επίσης, κάλεσε Ομόνοια, ΑΕΛ, Διγενή, ΚΟΠ, Σύνδεσμο Διαιτητών και Ποδοσφαιριστών, να δώσουν στοιχεία για διερεύνηση σε σχέση με τη διαφθορά. Παράλληλα, κάλεσε τη Βουλή να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αφού όπως σημείωσε θα συμβάλει στην πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.   

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, ανέφερε ότι έμεινε ικανοποιημένος από τη συνάντηση, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς άλλους φακέλους, ενώ αναγνώρισε τη δυσκολία να στοιχειοθετηθούν υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τα μέτρα που πάρθηκαν για την ασφάλεια των διαιτητών, επισημαίνοντας ότι οι διαιτητές επιστρέφουν κανονικά στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: