Κρίσιμο εικοσιτετράωρο, δεν κλειδώνουν την επιστροφή τους οι διαιτητές

Αποφασισμένοι εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά οι διαιτητές, οι οποίοι μετρά το τέλος της συνάντησης που είχαν το πρωί με τον πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα, διαμήνυσαν πως αν δεν ικανοποιηθούν από τις απαντήσεις που θα λάβουν αύριο από Αστυνομία και Υπουργό Δικαιοσύνης, δεν θα επιστρέψουν στα γήπεδα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, ανέφερε πως η απόφαση των διαιτητών να απέχουν ήταν λογική, τονίζοντας πως «είμαστε άνθρωποι», ενώ χαρακτήρισε άνανδρη την βομβιστική επίθεση στον διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου, καθώς όπως είπε, «ο διαιτητής βρισκόταν σε σεμινάριο στην Αγία Νάπα και την ώρα του χτυπήματος στο σπίτι βρισκόταν η γυναίκα του και τα δυο του παιδιά».
 
Παράλληλα ο κ. Κούμας ανέφερε ότι θα ληφθούν οι αποφάσεις και τα μέτρα τόσο για την ασφάλεια των διαιτητών όσο και για να επιστρέψει η ομαλοποίηση στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Υπέδειξε πως η Αστυνομία και ο Υπουργός Δικαιοσύνης έδειξαν βούληση και όπως είπε, αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, επανέλαβε τη θετική απάντηση της UEFA και αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο στην Κύπρο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος, ανέφερε πως η αυριανή συνάντηση με Αστυνομία και Υπουργό Δικαιοσύνης, είναι καθοριστικής σημασίας, τονίζοντας πως οι απαντήσεις που θα λάβουν θα καθορίσουν τα επόμενα τους βήματα. «Εάν μείνουμε ευχαριστημένοι από τις απαντήσεις θα επιστρέψουμε αλλιώς θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», είπε ο κ. Πάπουτσος, υποδεικνύοντας πως προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των διαιτητών. Ερωτηθείς ο κ. Πάπουτσος για τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είπε πως υπάρχουν διαιτητές διεφθαρμένοι, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του , παραπέμποντας τη σχετική ανακοίνωση του συνδέσμου διαιτητών με την οποία καλούσαν τον Νίκο Αναστασιάδη να κατονομάσει τους διεφθαρμένους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: