Η καυστική απάντηση του ΑΠΟΕΛ στον Υπουργό Δικαιοσύνης

 Για το φλέγον θέμα της κάρτας φιλάθλου, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος.
 
Ο Πετεβίνος απάντησε στις χθεσινές (21/11) δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Σαββίδη για το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας πως κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.
 
Μιλώντας στον Super Sport FM, αναφέρθηκε και στα αγωνιστικά δεδομένα, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Πάφος FC.
 
Αναλυτικά:
 
«‘Έχει πολλή ατομική ποιότητα η Πάφος FC. Οι προσδοκίες της Πάφος FC ήταν μεγαλύτερες. Λόγω Ευρώπης, καταφέραμε να δέσουμε. Αυτή η εικόνα που δείξαμε με ΑΕΚ και Απόλλωνα ελπίζουμε να έχει και συνέχεια. Στο ιατρικό δελτίο, υπάρχει ένα θέμα με χτύπημα του Ζοαοζίνιο στον αστράγαλο και υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι επιλογή. Θα δούμε με τους υπόλοιπους ποιοι θα είναι διαθέσιμοι. Υπάρχει το θέμα της σωματικής και ψυχολογικής κούρασης και έχουμε ποδοσφαιριστές που την έχουν. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, υπάρχουν και τα διαγνωστικά μέσα και είναι πιο εύκολο να γίνεται η σωστή διαχείριση. Υπάρχουν τα προγράμματα αποφόρτισης και αποκατάστασης. Το να παίζεις 50 και 60 παιχνίδια τη σεζόν είναι δύσκολο», σχολίασε για τα αγωνιστικά δεδομένα.

«Είμαστε μια ομάδα που ανακινεί το θέμα. Αν δεν ασχοληθούμε εμείς, δεν θα ασχοληθεί κανείς. Αυτό ζητάμε και από τον ΠτΔ. Αναγνωρίστηκε πως υπάρχει θέμα, αλλά ξεχάστηκε. Κανείς δεν πάει να ανοίξει το θέμα, διότι δεν υπάρχει καλή αντίληψη του θέματος. Είναι προς τιμή του Υπουργού να μιλά γι’ αυτό το θέμα, αλλά δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Λυπάμαι να αναγνωρίσω ότι τα επιχειρήματα που παρουσιάζει ο Υπουργός και η ανάλυση των αριθμών δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Όταν ένας Υπουργός αναφέρει σαν επιχείρημα ότι ο μέσος όρος ανά αγώνας δείχνει μικρότερη μείωση και δεν αντιλαμβάνεται ότι σε ένα παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ μπορούν να πάνε 7-8 χιλιάδες και σε ένα παιχνίδια της Δόξας 100 άτομα δεν μπορεί να βγει μέσος όρος.  Όταν βάζει όλα τα παιχνίδια στο τσουβάλι, πως θα αντιληφθεί την μείωση; Μέσα σε μια δεκαετία, έχουμε χάσει 180 χιλιάδες εισιτήρια. Τι το διαφορετικό έγινε; Μέσα σε μια δεκαετία χάσαμε 180 χιλιάδες και μέσα σ’ ένα χρόνο από την εφαρμογή του χάσαμε 150.
 
Αποφάσισαν να γίνουν τροποποιήσεις, δεν πήγαν στη Βουλή, κατατέθηκαν σαν πρόταση Νόμου, αλλά κάπου χάθηκαν. Όλοι θέλουμε ασφάλεια στο γήπεδο και σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει μια είδους ταυτοποίηση. Στην Κύπρο πάμε να εφαρμόσουμε κάτι που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και κάποιο δεν τοαντιλαμβάνονται. Ο ΠτΔ πριν ένα χρόνο, μας είπε πως υπάρχει θέμα με κάποιες πρόνοιες, αλλά κάτι δεν έγινε. Ρωτάμε τον Υπουργό γιατί εφαρμόζεται η κάρτα στους ευρωπαϊκούς αγώνες και στους αγώνες της Εθνικής και μας απαντά για το 15ο εισιτήριο. Αν υπάρξει ανταπόκριση καλώς, αλλά πρέπει να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο. Κάποιοι ικανοποιούνται με τον κόσμο στα γήπεδα, αλλά εμείς δεν ήμαστε. Ο Υπουργός μας λέει ότι ο κόσμος των ομάδων που δεν επιθυμούν την απόσυρση της κάρτας φιλάθλου αύξησαν τον κόσμο τους.  Είναι η δίψα για διάκριση της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης ο λόγος που επέστρεψε ο κόσμος τους στο γήπεδο. Αλλιώς θα ήμασταν στα τάρταρα», σχολίασε για την κάρτα φιλάθλου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: