Οι εννέα αγώνες που έβαλαν... μπουρλότο στη διαιτησία

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλούνται με το τέλος κάθε αγωνιστικής δράσης του πρωταθλήματος CYTA, με τους διαιτητές να βρίσκονται επανειλημμένες φορές στο στόχαστρο για τις λανθασμένες τους αποφάσεις, αφού αρκετές φορές επηρεάζουν και τα αποτελέσματα. 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του ποδοσφαιρικού κόσμου με τα λάθη της διαιτησίας, ήταν η χθεσινή (23/9) αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με την Ένωση, όπου ο προπονητής της ομάδας του Παραλιμνίου δεν άντεξε και εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και τα έβαλε με τον διαιτητή. 

Αποτέλεσμα αυτού, είχε να αποβληθεί ο προπονητής της Ένωσης, Γιώργος Κοσμά, από τον πάγκο και οι εξαγριωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων να τα βάζουν με τους αντίπαλους και να προσπαθούν να εισβάλουν μάλιστα στα αποδυτήρια. 

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Η OMADA, σάς παραθέτει τους άλλους οκτώ αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος, που η διαιτησία βρέθηκε στο στόχαστρο των ομάδων για τα λάθη της. 

ΑΕΛ-Δόξα 1-0 (4η αγωνιστική)

Με τον Ροβέρτο Κώστα, τα έβαλε η Δόξα Κατωκοπιάς μετά την ήττα στο Τσίρειο Στάδιο από την ΑΕΛ, με τον πρόεδρο της ομάδας, Κώστας Χριστοδούλου (Καραβίδα) να σχολιάζει με έντονο τρόπο τις διαιτητικές αποφάσεις.

«Δεν θέλω να σχολιάσω τη διαιτησία, απαγορεύεται. Δεν έχουμε ούτε γρόσι να το πετάμε. Ότι είδατε, αυτό έγινε. Ο Μέσκα δεν χτύπησε τον Γουίλερ. Πάνω στην ίδια φάση του Ζντρασκόφσκι και του Καρλάο. Τρεις φάσεις, είδαμε τρεις διαφορετικές αποφάσεις. Αυτό που διερωτόμαστε εμείς, αν ήταν της ΑΕΛ ή του ΑΠΟΕΛ ή του Απόλλωνα ή της Ομόνοιας, θα έκαναν το ίδιο; Έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση. Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι άλλες μικρές ομάδας».

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-2 (4η αγωνιστική)

Αρκετές αντιδράσεις προκάλεσε το γκολ της μείωσης του Ολυμπιακού στο 31' στο Μακάρειο, όταν ο σκόρερ Παναγιώτης Ζαχαρίου βρισκόταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της ΑΕΚ, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Αυτό το γεγονός ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς της ομάδας της Λάρνακας, με τον τεχνικό της ομάδας Ιμανόλ Ιδιακέθ να δέχεται την κίτρινη κάρτα του Γιάννη Αναστασίου. 

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα:

ΑΕΚ-Ομόνοια 2-2 (4η αγωνιστική)

Ισόπαλο 2-2 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ομόνοια, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν τη νίκη με ανατροπή μέχρι το 98ο λεπτό, όταν ο Τρισκόφσκι με το δεύτερο του εύστοχο πέναλτι να ισοφαρίζει στο τέλος. 

Έντονα ήταν τα παράπονα στο στρατόπεδο της Ομόνοιας για τη διαιτησία, διαμαρτυρόμενη για δυο πέναλτι που δικαιούταν, τον χρόνο της καθυστέρησης αλλά και την ακύρωση του γκολ της που ήταν λανθασμένη απόφαση.

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα:

Ένωση-Ανόρθωση 1-2 (3η αγωνιστική)

Διαμαρτυρίες και φωνές είχαμε από πλευράς της Ένωσης για τη διαιτησία του αγώνα, ενώ κάποια παράπονα είχαν και στην Ανόρθωση από τον Λεόντιο Τράττο, μιας και θεωρούν στην ομάδα της Αμμοχώστου ότι υπήρχαν φάσεις που θα έπρεπε ο διαιτητής να έβγαζε κίτρινη κάρτα και να έδινε κάποια φάουλ εκτός περιοχής, ενώ θα μπορούσε να αποβληθεί και ο αντίπαλος τερματοφύλακας. 

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα:

Απόλλων-Πάφος 3-2 (3η αγωνιστική)

Στο στόχαστρο των δυο ομάδων βρέθηκε ο διαιτητής Νικόλας Νεοκλέους, αλλά και ο α’ βοηθός Ιωάννης Λαζάρου. Οι γηπεδούχοι, επειδή το γκολ του Παπουλή που ακυρώθηκε έπρεπε να μετρήσει καθότι ο Ελλαδίτης εξτρέμ καλυπτόταν, ενώ οι φιλοξενούμενοι για τον πειθαρχικό τομέα, αφού θεωρούν ότι αντί να δοθεί φάουλ και κίτρινη κάρτα σε δύο φάουλ (σε Σακό και Πάντσεον) στην πρώτη περίπτωση υποδείχθηκε επιθετική παράβαση και στη δεύτερη δεν έδωσε τίποτα.

Επίσης, κακώς μέτρησε το δεύτερο γκολ της Πάφου FC με τον Τόρες στο 62’. Όπως φάνηκε και από το τηλεοπτικό ριπλέι της Cytavision η μπάλα κτύπησε στο χέρι του ποδοσφαιριστή της Πάφου μετά το διώξιμο του Μολ και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα. Με βάση τους νέους κανονισμούς όταν υπάρχει χέρι και ακολούθως η μπάλα πάει στα δίκτυα τότε είναι παράβαση ανεξάρτητα με τη θέση του χεριού ή αν δεν ήταν σκόπιμο.

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα:

ΑΕΛ-Ένωση 2-0 (2η αγωνιστική)

Με διαμαρτυρίες αποχώρησαν από το Τσίρειο οι βυσσινί, αφού παρά τη φιλότιμη τους προσπάθεια για βαθμολογικό κέρδος δεν απέφυγαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Η ομάδα του Παραλιμνίου, διαμαρτυρήθηκε για τον καταλογισμό του πέναλτι (48’) υπέρ της ΑΕΛ. Μια φάση που έμελλε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού καθώς μαζί έφερε και την αποβολή του Ουντόζι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Όπως διαπιστώθηκε από την επαναληπτική προβολή η μπάλα βρήκε πάνω στο χέρι του επιθετικού της Ένωσης που ήταν μαζεμένο κοντά στο στήθος, αλλά ο διαιτητής Χρυσοβαλάντης Θεουλή υπέδειξε την άσπρη βούλα.

Πάφος-ΑΕΚ 0-2 (2η αγωνιστική)

Θύελλα αντιδράσεων υπήρξε στο στάδιο Στέλιος Κυριακίδης, μετά την παράβαση που υπέδειξε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τιμόθεος Χριστοφή, για χέρι του Σιρόκ. Όπως διαφάνηκε και από την επαναληπτική προβολή, η μπάλα φαίνεται να χτυπά στο κεφάλι του Σιρόκ, στην προσπάθεια του να ανακόψει το σουτ που έκανε ο Τρισκόφσκι. 
 
O Σλοβένος αμυντικός δέχθηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 57ο λεπτό και δυο λεπτά αργότερα, στη φάση του πέναλτι, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να δέχεται την κόκκινη κάρτα και να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο.
 
Mετά το 60ο λεπτό η Πάφος FC έμεινε με παίκτη λιγότερο αλλά και πίσω στο σκορ, κάτι το οποίο επηρέασε και την ψυχολογία της ομάδας αφού δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ηττήθηκε με 0-2 από την ΑΕΚ.
 
Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο διαιτητής έδωσε και δεύτερο πέναλτι στην ομάδα της Λάρνακας, με τον Τρισκόφσκι να χρίζεται για δεύτερη φορά σκόρερ.

ΑΕΛ-Ανόρθωση 0-0 (1η αγωνιστική)

Διαμαρτυρίες ξεσήκωσε στον πάγκο και την εξέδρα της Ανόρθωσης η φάση που εκτυλίχθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι Οκριασβίλι και Γκαζαριάν διεκδίκησαν την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΛ, με τον Γεωργιανό να είναι αυτός που ξεκάθαρα έχει επαφή με την μπάλα και τον Αρμένιο μεσοεπιθετικό των γαλαζοκιτρίνων να τον ανατρέπει. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιώργος Νικολάου είχε αντίθετη άποψη και δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών γεγονός που έφερε διαμαρτυρίες στον κυανόλευκο πάγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: