Έδειξε τα δόντια της η Πάφος FC με το καλημέρα του πρωταθλήματος

Σπουδαία νίκη για την Πάφο στο στάδιο «Αμμόχωστος», καθώς επικράτησε με 2-1 της Νέας Σαλαμίνας, σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Η φιλοξενούμενη ομάδα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 44' με τον Μπεριγκόντ, ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 85' με γκολ του Κίνγκσλεϊ της. Στο 89' ο περσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Νέμετς, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο παιχνίδι. 

A’ Hμίχρονο
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 9’ του αγώνα, για την Νέα Σαλαμίνα, με τον Κίνγκσλεϊ να κάνει την κεφαλία αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Ρούντκο.
 
Στο 12’ ήρθε άμεση απάντηση από την Πάφο με τον Μπεριγκόντ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.
 
Ο Νέμετς στο 24’ της αναμέτρησης, μετά από εκτέλεση κόρνερ,έκανε την κεφαλιά όμως η μπάλα όμως πέρασε πάνω από την εστία του Βεσελόφσκι.
 
Στο 42’ η Νέα Σαλαμίνα σκόραρε με τον Ελουντού αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Σέντρα από τον Ιμπραΐμ, προβολή από τον Μπεριγκόντ και η παφιακή ομάδα άνοιξε το σκορ στο 44’, προτού πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

B’ Ημίχρονο

Η Πάφος ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή στο δεύτερο μέρος, αφού μετά και το τέρμα που σημείωσε πήραν ψυχολογία και οι ποδοσφαιριστές της.

Έκανε κάποια σουτ η φιλοξενούμενη ομάδα, άστοχα όμως. Δεν αντέδρασε η Νέα Σαλαμίνα μετά την επίτευξη του γκολ.

Στο 63’ ο Ντελγκάδο, έκανε ένα σουτ αλλά ήταν άστοχο και έτσι η μπάλα πήγε ψηλά πάνω από την εστία του Ρούντκο.

Μέχρι τα 70 λεπτά του αγώνα η παφιακή ομάδα διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το υπέρ της αποτέλεσμα. Η Νέα Σαλαμίνα είχε κατοχή αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα.

Εξαιρετική ενέργεια από τον Κίνγκσλεϊ στο 85', ο οποίος με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. 

Κεφαλιά από τον Νέμετς, ο Βεσελόφσκι δεν κατάφερε να διώξει και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα, στο 89' του αγώνα.
 
Οι ενδεκάδες:
 
Νέα Σαλαμίνα
: Βεσελόφσκι, Ντελγκάδο, Μαριάνοβιτς, Σίμπσον, Κίνγκσλει, Κωστή, Λαμπό, Τσαμπούρης, Χριστοφόρου, Κορέια, Ελουντού
 
Πάφος FC: 
Ρούντκο, Σιρόκ, Λελιούκιν, Πάνος, Φιλιώτης, Μπεσάρα, Σάντεϊ, Πάντσεον, Μπεριγκό, Ιμπραΐμ, Νέμετς

Σκόρερ: 44' Μπεριγκόντ  ,85' Κίνγκσλει, 89' Νέμετς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ