POLL: Αναδείξτε την κορυφαία επίθεση και τον καλύτερο επιθετικό κάθε ομάδας

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ανοίγει το φάκελο «επιθετικός» και σε καλεί ν’ αναδείξεις τον κορυφαίο στράικερ των μεγάλων ομάδων αλλά και ποια ομάδα εκ των ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλωνα, Ομόνοιας, Ανόρθωσης και ΑΕΛ διαθέτει τους καλύτερους φορ
 
Πρόθεση περαιτέρω ενίσχυσης στη γραμμή κρούσης έχουν ΑΕΚ, Ανόρθωση και Ομόνοια.
 
ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια ρίχθηκαν ήδη στη μάχη των προκριματικών σε Champions League και Europa League, ενώ την επόμενη βδομάδα αρχίζει και το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του και ο Απόλλωνας.
 
Η ενίσχυση της επιθετικής ανέκαθεν ήταν από τις προτεραιότητες των ομάδων και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι ανεξαιρέτως προχώρησαν σε απόκτηση επιθετικού ή επιθετικών, οι πλείστοι εκ των οποίων είναι και οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές.
 
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, λοιπόν, ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online  ζητά από εσάς να επιλέξετε ποια ομάδα έχει το καλύτερο υλικό στη γραμμή κρούσης και να  διαλέξετε ποιος είναι φαβορί για τη θέση του βασικού.


 
ΑΠΟΕΛ
Σε κάθε καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ιδίως τα τελευταία χρόνια, η απόκτηση επιθετικού αποτελεί… μέγα ζήτημα και τόνοι μελανιού χύνονται από υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Στην Κύπρο για υπογραφές ήρθε ο Σουηδός επιθετικός, Ματίας Ρανέγκι, ο οποίος «κόπηκε» την υστάτη. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κατέληξαν στον Ιγκόρ ντε Καμάργκο, ο οποίος μαζί με τον Πιέρο Σωτηρίου θα επωμιστούν το «κουπί» στο σκοράρισμα.
 

 
ΑΕΚ 
Η ομάδα της Λάρνακας διατήρησε στο ρόστερ της τον εκ των πρώτων σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Αντρέ Άλβες, ενώ ο Ιβάν Τριτσκόφσκι παρουσιάζεται ασταμάτητος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με πέντε τέρματα σε τρεις αγώνες που τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση των σκόρερ της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,  παρέα με τον Γκονζάλο Γκαρσία. Από το ρόστερ αποχώρησε ο Νέστορας Μυτίδης με τον Τσάβι Ρόκα να είναι σε αναζήτηση ποδοσφαιριστή που θ’ αποτελέσει εναλλακτική επιλογή για τη θέση του φουνταριστού.
 
 
ΑΠΟΛΛΩΝ
Με τους Μάγκλιτσα και Γκίε στο ρόστερ ο Απόλλωνας ήταν έτσι κι αλλιώς ισχυρός επιθετικά, όμως η απόκτηση του Πίεχ καθιστά πανίσχυρη την γραμμή κρούσης της λεμεσιανής ομάδας. Ο Πέδρο Εμμάνουελ έχει στο «οπλοστάσιο» τους τρεις ικανότατους στράικερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά που θα του προκαλούν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στην  επιλογή της ενδεκάδας.
 
 
ΟΜΟΝΟΙΑ
Η κακοδαιμονία που θέλει την Ομόνοια να χάνει κάθε καλοκαίρι τον πρώτο της σκόρερ της προηγούμενης περιόδου συνεχίστηκε με την αποχώρηση του Αντρέ Σκέμπρι. Ο Νίκος Νταμπίζας έριξε το βάρος στην απόκτηση επιθετικού με έφεση στο σκοράρισμα και η επιλογή του Ματ Ντάρμπισαϊρ φαντάζει ως αξιόπιστη. Τα 15 γκολ που σημείωσε την περσινή σεζόν ο Κίλιαν Σέρινταν αποτελούν προσωπικό ρεκόρ καριέρας, ενώ ο Ονισήφορος Ρουσιάς εμφανίζεται έτοιμος ν’ αρπάξει τις ευκαιρίες που θα το δοθούν, ευελπιστώντας ότι φέτος θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα περισσότερες από έντεκα φορές, που μέτρησε συνολικά σε αγώνες πρωταθλήματος στα τρεισήμισι χρόνιας παρουσίας του στο «Ηλίας Πούλλος».
 
 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Πιο… λεπτός και ορεξάτος από ποτέ εμφανίζεται στην περίοδο προετοιμασίας ο Ίσμα Γκονσάλβες και στην Ανόρθωση εύχονται πως ο Αφρικανός επιθετικός θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Τα τρία τέρματα που σημείωσε την περσινή περίοδο ο Αντρέας Μακρής ήταν κακός απολογισμός για τον Κύπριο επιθετικό που στοχεύει να φτάσει στα στάνταρ της σεζόν 2014-15 κατά την οποία πέτυχε 13 γκολ. Αλμπέρτο Μπενίτο και Αντόνιο Πούτσε προσανατολίζονται στην απόκτηση ενός ακόμη φορ, καθώς ο Ντίνο Ντλοβού βρίσκεται υπό παραχώρηση και γι’ αυτό δεν ακολούθησε το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Πολωνία.
 
 
ΑΕΛ
Όταν έχουμε να κάνουμε με κτίσιμο ομάδας από το μηδέν από τον Πάμπο Χριστοδούλου τα πάντα είναι απρόβλεπτα. Ο Κύπριος τεχνικός ενίσχυσε την επιθετική γραμμή της ΑΕΛ με τους Φελίπε Φιρμίνιο (Οριεντάλ, 32 συμμετοχές - 4 γκολ), Γουέλινγκτον Κάρλος ντα Σίλβα (Παντούρι, 14 συμμετοχές – 1 γκολ) Πέδρο Μπενγκουί (Μπενφίκα Λουάντα Αγκόλας), ενώ στο Fun Day της ομάδας προαναγγέλθηκε η απόκτηση και του Πολύκαρπο Αγουινάλδο, ο οποίος ήταν στη Δόξα (11 συμμετοχές – 5 γκολ).