Infographic: Σε τροχιά από απόψε ο δορυφόρος Hellas Sat 4

Εκτοξεύεται απόψε στις 11 και 1 ώρα Κύπρου ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Hellas Sat 4.
 
O Hellas Sat 4 θα τροχιοθετηθεί στην ελληνικών και κυπριακών δικαιωμάτων γεωστατική δορυφορική θέση στις 39ο Ανατολικά του Γκρίνουιτς, συμπληρώνοντας και επαυξάνοντας τις δυνατότητες και τις λειτουργίες του δορυφόρου Hellas Sat 3, ο οποίος εκτοξεύτηκε το 2017.
 
Ο Hellas Sat 4 είναι κατασκευής της Lockheed Martin, έχει μάζα 6,5 τόνους και διάρκεια ζωής μεγαλύτερης των 15 ετών, διαθέτει 32 αναμεταδότες με συνολικό εύρος ζώνης μεγαλύτερο των 1.000 MHz, καλύπτει γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας προσφέροντας τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες δορυφορικού internet, δορυφορικής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, δορυφορικών συνδέσεων δεδομένων και διασυνδέσεων κορμού.
Στην εκτόξευση θα παρευρεθούν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, ενώ την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου.
 
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ ο Hellas Sat 4 είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Lockheed Martin και σε αυτόν έχουν ενσωματωθεί πολλές νέες τεχνολογίες, που αφορούν κυρίως τους ηλιοσυλλέκτες και την ηλεκτρική πρόωση.