ΤΗΕ POWER LIST


Η ιδέα για το ένθετο που κυκλοφόρησε με την Κυριακάτικη εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, «THE POWER LIST 2015», γεννήθηκε πάνω στη συζήτηση μεταξύ στελεχών της IMH και συντακτών του «Ρεπόρτερ» για το ποιοι κινούν τα νήματα στον τόπο μας και ανά το παγκόσμιο, ποιοι είναι οι πιο ισχυροί εντός και εκτός Κύπρου, ποιοι έχουν την εξουσία, τη δυνατότητα και την ισχυρή θέληση να προχωρούν μεταρρυθμίσεις, αλλαγές και τομές, να σπρώχνουν την κοινωνία ένα βήμα παρακάτω, να σκέφτονται καινοτόμα και να υλοποιούν/εφαρμόζουν νέες ιδέες. Ποιοι έχουν τα κότσια να συγκρουστούν, να πάνε κόντρα σε κατεστημένα, να αμφισβητήσουν το σύστημα. Αλλά και για το ποιοι είναι αυτοί που την ισχύ και τη δύναμή τους τη διοχετεύουν για να αυξάνουν συνεχώς την εξουσία τους, καθώς και στην εξυπηρέτηση συμφερόντων, στην εκπλήρωση στόχων και επιδιώξεων που δεν είναι πάντα για το καλό των υπολοίπων. Και όλοι αυτοί, οι δρώντες είτε θετικά είτε αρνητικά, έχουν απεριόριστη επίδραση και επιρροή στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα. Σημειώνεται ότι ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει μόνο προσωπικότητες που έχουν να επιδείξουν κάτι θετικό, γιατί υπάρχουν και αυτοί, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επιδρούν στη ζωή μας και αρνητικά.

Σίγουρα κάποιοι θα αναρωτιούνται, γιατί λείπουν από τη λίστα των ισχυρών εκείνοι που εκ της θέσεώς τους και μόνο, κανονικά θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται, όπως είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πολιτειακοί και πολιτικοί αξιωματούχοι με τεράστια εξουσία, και άλλοι. Ο λόγος είναι ότι κρίναμε πως ενώ έχουν μεγάλη δύναμη στα χέρια τους, για διάφορους λόγους την αφήνουν αναξιοποίητη, διστάζουν να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, φοβούνται να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις μεμονωμένων ομάδων, παραμερίζουν το γενικό καλό, αναβάλλοντας συνεχώς τις μεταρρυθμίσεις. Υπογραμμίζεται ότι σε αυτή την πρώτη έκδοση του «ΤΗΕ POWER LIST» έχουμε καταγράψει όσους άσκησαν τη δύναμη που διαθέτουν κατά το 2015.

O «Ρεπόρτερ» φιλοδοξεί να καταστήσει θεσμό το «THE POWER LIST», ώστε κάθε χρόνο να ετοιμάζεται ένα ένθετο με τις πλέον ισχυρές και επιδραστικές προσωπικότητες της Κύπρου, αλλά και του κόσμου ολόκληρου. Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις, παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας, στο reporter@imhbusiness.com.