ΤΟP 10: Αποτυχημένες φετινές μεταγραφές

Οι άστοχες επιλογές ποδοσφαιριστών από τις κυπριακές ομάδες. Παίκτες που ήρθαν στο κυπριακό πρωτάθλημα και βολοδέρνουν μεταξύ πάγκου και εξέδρας εκθέτοντας τις επιτροπές προγραμματισμού των σωματείων ή δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό τους όταν υπέγραφαν συμβόλαιο συνεργασίας το περασμένο καλοκαίρι.
 

1.ΖΟΡΝΤΙ ΚΟΔΙΝΑ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: -
 
Αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ για να πάρει γάντια βασικού, αντικαθιστώντας τον τραυματία Πάρντο. Η επταετής παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης (μέτρησε μια συμμετοχή στην πρώτη ομάδα και 79 στη δεύτερη) σε συνδυασμό με τα έξι χρόνια παραμονής του στη Χετάφε (68 συμμετοχές) δημιούργησαν προσδοκίες προς το πρόσωπό του, εντούτοις ένας τραυματισμός πριν την έναρξη της χρονιάς και ο ερχομός του Βάτερμαν, οδήγησαν τον Κοδίνα στο περιθώριο.
 

2.ΤΖΑΚΣΟΝ ΜΕΝΤΙ
ΟΜΑΔΑ: ΟΜΟΝΟΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 2
 
Η απόκτηση κεντρικού αμυντικού με ηγετικά προσόντα ήταν στις προτεραιότητες της επιτροπής προγραμματισμού της Ομόνοιας. Η επιλογή του Τζάκσον Μεντί αποδείχθηκε αποτυχημένη, καθώς ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής απογοήτευσε με την απόδοση του στα παιχνίδια με τη Δυναμό Μπατούμι για τα προκριματικά του Europa League και μετρά μόλις δύο συμμετοχές με τη φανέλα του «τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα.
 

3.ΜΑΜΕ ΝΙΑΝΓΚ
ΟΜΑΔΑ: ΑΕΛ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 10
 
«Γίγαντα», «φονιά» και άλλα επίθετα συνόδευαν τον Σενεγαλέζο επιθετικό της ΑΕΛ πού αποκτήθηκε καθ΄ υπόδειξη του Χριστάκη Χριστοφόρου το περασμένο καλοκαίρι. Ο πανύψηλος (1.94 μ.) φορ σημείωσε μόλις ένα τέρμα με τη φανέλα των «γαλαζοκιτρίνων» και έχασε τη θέση βασικού από τις 27 Σεπτεμβρίου. Εκ τότε αγωνίστηκε οκτώ φορές ως αλλαγή και χρεώνεται, σε μεγάλο βαθμό, τον κάκιστο επιθετικό απολογισμό της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα.
 

4.ΤΣΟΚΟ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: -
 
«Έχω πάρει αρκετές πληροφορίες για τον ποδοσφαιριστή και έχω λάβει πολύ καλά σχόλια για το ταλέντο του. Είναι μια περίπτωση ποδοσφαιριστή με μεγάλη προοπτική για το μέλλον», λόγια του Γκουστάβο Μαντούκα λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Βουλγαροβραζιλιάνου δεξιού μπακ. 25 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έδωσε μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΕΛ και ο Τσόκο δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο γεγονός που εκθέτει όσους τον επέλεξαν το περασμένο καλοκαίρι.
 

5.ΕΛΝΤΕΡ ΚΑΜΠΡΑΛ
ΟΜΑΔΑ: ΟΜΟΝΟΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 1
 
Έχοντας στο ρόστερ τους Πέρες, Χαφές και Μαργκάσα, ουδείς αντιλήφθηκε μέχρι σήμερα γιατί η Ομόνοια προχώρησε στην απόκτηση του Έλντερ Καμπράλ στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου. Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ, με το περιπετειώδες πέρασμα προ διετίας από τον ΑΠΟΕΛ, κάνει τουρισμό στο «Ηλίας Πούλλος», καθώς κλήθηκε ν’ αγωνιστεί μόνο στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΠΑΕΕΚ για τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης.
 

6.ΧΑΙΜΕ ΣΙΜΟΕΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΛΛΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 8
 
Στην προσπάθεια του ν’ αναπληρώσει το κενό των Μερκή και Αγγελή, ο Πέδρο Εμάνουελ, πήρε στο Κολόσσι τους συμπατριώτες του Σιμόες και Φρέιρε. Ο δεύτερος είναι μεταξύ των τεσσάρων ποδοσφαιριστών που πήραν φανέλα βασικού και στους 13 αγώνες πρωταθλήματος (Βάλε, Γκιέ, Ελίζιο οι άλλοι τρεις), ενώ ο Σιμόες «εξαφανίστηκε από τις 7 Νοεμβρίου και έπειτα. Ο 26χρονος αμυντικός, που αγωνίζεται στον Απόλλωνα με τη μορφή δανεισμού από τη Μαδέιρα, είναι εξαιρετικά αργός, γεγονός που τον οδήγησε στο περιθώριο. 
 

7.ΜΑΤΕΟΥΣ ΠΙΑΤΚΟΦΣΚΙ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 12
 
Παρά τις πολλές ευκαιρίες που του δόθηκαν δεν μπόρεσε να δικαιώσει όσους πίστεψαν στις δυνατότητές του. Αν και προερχόταν από δύο θετικές περιόδους στην Πολωνία, με τη φανέλα της Γιαγκελόνια, στην Κύπρο τα βρίσκει «σκούρα». Μόλις μια φορά (στην εκτός έδρας ευρεία νίκη επί της Νέας Σαλαμίνας με 9-0) κατάφερε να σκοράρει, αν και βρέθηκε ουκ ολίγες φορές σε θέση βολής.
 
 

8.ΜΑΤΙΑΣ ΠΕΡΕΣ
ΟΜΑΔΑ: ΟΜΟΝΟΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 2
 
Ενδεχομένως να είναι ο πιο αδικημένος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε μόλις 61’ ως αλλαγή στην εντός έδρας νίκη της Ομόνοιας επί της Νέας Σαλαμίνας με 5-3 και παρόλο που έδειξε θετικά στοιχεία δεν βρέθηκε ποτέ στα πλάνα του Κώστα Καϊάφα, ενώ ούτε ο ερχομός του Βλάνταν Μιλόγεβιτς διαφοροποίησε τα δεδομένα για τον Παραγουανό αριστερό μπακ. Ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με τη διοίκηση των «πρασίνων» και δύσκολα θα επιβιώσει το «Ηλίας Πούλλος».
 

9.ΕΜΙΛ ΝΙΝΟΥ
ΟΜΑΔΑ: ΑΕΚ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 2
 
Η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα στις μεταγραφικές επιλογές της ΑΕΚ. Επί εποχής Ζόρντι Κρόιφ και Τσάβι Ρόκα η ομάδα της Λάρνακας σπάνια αποτυγχάνει και η περίπτωση του Ρουμάνου αμυντικού είναι μια εξ αυτών. Μετρά μόλις δύο συμμετοχή ως βασικός στο πρωτάθλημα (η μια εξ ανάγκης κόντρα στην Πάφο καθώς δεν υπήρχαν άλλοι διαθέσιμοι αμυντικοί) και θα παραμείνει στο ρόστερ μόνο επειδή προέκυψαν μαζικοί τραυματισμοί στα μετόσπιθεν της ΑΕΚ. 
 

10.ΜΑΤΙΑΣ ΝΤΕΓΚΡΑ
ΟΜΑΔΑ: ΑΕΛ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 9
 
Η επιστροφή του Ματίας Ντεγκρά σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους της ΑΕΛ. Στο «στρατόπεδο» των «γαλαζοκιτρίνων» περίμεναν τον Αργεντινό ως «Μεσσία» και προσδοκούσαν ότι θα επαναλάβει τις εμφανίσεις του 2011 που οδήγησαν την ΑΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τον τερματοφύλακα που έμοιαζε ανίκητος προ τετραετίας.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Συγκίνησαν οι ολυμπιονίκες ζωής-Αγωνίστηκαν και αποθεώθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου
Η Λούλλα έκανε Κόσμο της το κυπριακό φαγητό και το μοιράζεται με όλο τον κόσμο
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
«Δεν μιλούσα, δεν περπατούσα, με έκαναν μπάνιο… Πλέον είμαι συνεχώς στο σπίτι»
«Ίσως το πρωί να μην μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, να έχει πόνους σε όλο το σώμα»
«Δεν χρειάζονται πολεμικά ανακοινωθέν, ''έχασε ή νίκησε'' τη μάχη ένα παιδί… Γιατί κατάφεραν να αγωνιστούν»
Αυτός ήταν 28 και εκείνη 17... «Ερωτευμένοι για 62 χρόνια, η αγάπη μας δεν φθάρηκε ποτέ»
Η σοπράνο που τραγουδά για σαράντα χρόνια στη Σχολή Τυφλών-«Εάν δεν ήμουν εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα»
Ποιος είναι ο twenty three; Ο Κύπριος καλλιτέχνης του δρόμου που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο
Ο ράφτης στην παλιά Λευκωσία που επιμένει παραδοσιακά-Η τέχνη του κουστουμιού και η γνωστή πελατεία