Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών στις Φιλιππίνες μετράει 2.400 νεκρούς

Ο Rodrigo Duterte εξελέγη τον περασμένο Μάιο Πρόεδρος των Φιλιππινών και από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσε πως σκοπεύει να πατάξει την εμπορεία ναρκωτικών στη χώρα. Πολύ γρήγορα φάνηκε ότι δεν έμεινε στις υποσχέσεις αλλά θα υλοποιούσε την εξαγγελία του. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο πόλεμος εναντίων των ναρκωτικών μετρούσε 2.400 θύματα γεγονός που θορύβησε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις αφού η εκστρατεία δεν περιορίστηκε σε συλλήψεις αλλά έφθασε τις εν ψυχρώ δολοφονίες όχι μόνο από τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά ακόμη και από ομάδες «εκδικητών» που λειτουργούν με την ανοχή της αστυνομίας.

Δείτε το φωτορεπορτάζ που ετοίμασε το Reuters για την κατάσταση που επικρατεί στην ασιατική χώρα.
 
 
Συγγενείς θρηνούν πάνω από το πτώμα άντρα που δολοφονήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις τον Αύγουστο
 
Μία αυτοσχέδια ταμπέλα στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ένας οδηγός χειροκίνητου ταξί, ο 22χρονος Eric Sison, στα τέλη Αυγούστου.
 
26χρονη κρατάει στην αγκαλιά της το νεκρό σύντροφό της που δολοφονήθηκε από ομάδα «εκδικητών». Στο χαρτόνι που άφησαν δίπλα του γράφει «Είμαι έμπορος».
 
Κάτοικοι της Μανίλα κουβαλούν με αυτοσχέδιο καρότσι δύο θύματα αστυνομικής επιχείρησης.
 
Άντρας κείτεται νεκρός δίπλα σ’ ένα περίστροφο. Πυροβολήθηκε από αστυνομικούς σε επιχείρηση στη Μανίλα.
 
Μέλη της Αστυνομίας και της Δίωξης ναρκωτικών των Φιλιππινών καίνε ναρκωτικά που είχαν κατασχεθεί σε διάφορες επιχειρήσεις, σε ειδικό χώρο στα βόρεια της χώρας.
 
Άντρες της Δίωξης ναρκωτικών τοποθετούν τσουβάλια που περιέχουν το ναρκωτικό shabu (crystal meth) σε ειδικό κλίβανο για να καταστραφούν.
 
Αστυνομικοί ερευνούν εγκαταλειμμένο όχημα στη Μανίλα όπου βρέθηκαν δέκα κιλά shabu.
 
 
 Δεκάδες κρατούμενοι που παραδόθηκαν οικιοθελώς για να γλιτώσουν τον διωγμό ορκίζονται ότι δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσουν ή να πουλήσουν ναρκωτικά.