Χαμός από κόσμο στα camping-Οι τέσσερις χώροι, ο τιμοκατάλογος και οι οδηγίες

Αρκετός φαίνεται να είναι ο κόσμος φέτος που επέλεξε να πραγματοποιήσει καλοκαιρινές διακοπές μέσα σε αντίσκηνο, αφού στους τέσσερις κατασκηνωτικούς χώρους που υπάρχουν παγκύπρια, επικρατεί το αδιαχώρητο. Μετά και την περσινή επανέναρξη των κατασκηνώσεων, αφού προηγουμένως απαγορεύονταν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που ταλάνισε ολόκληρη την ανθρωπότητα, πλέον ο κόσμος επέστρεψε στους κατασκηνωτικούς χώρους για λίγες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης. 

Στα Πλατάνια, στον Σταυρό της Ψώκας, στην Πόλη Χρυσοχούς και στην Ακτή του Κυβερνήτη είναι οι τέσσερις κατασκηνωτικοί χώροι που βρίσκονται φέτος σε λειτουργία, με το Καμπί του Καλογήρου στον Πρόδρομο να παραμένει κλειστό κατά την τρέχουσα περίοδο, λόγω αναβάθμισής του, μέσω του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Τμήμα Δασών, βρίσκεται επί ποδός, καθώς η μαζική έξοδος πολιτών στα ορεινά που θέλουν να παραμείνουν σε κατασκηνωτικούς χώρους, χρίζει ιδιαίτερης προσοχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για την αποφυγή πυρκαγιών αλλά και μόλυνσης του περιβάλλοντος. 

Μιλώντας στον REPORTER o εκπρόσωπος Τύπου Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε στους δυο κατασκηνωτικούς χώρους που βρίσκονται υπό την επίβλεψη του Τμήματος Δασών και συγκεκριμένα αυτούς στα Πλατάνια και στον Σταυρό της Ψώκας. «Οι κατασκηνωτικοί μας χώροι διαθέτουν πόσιμο νερό, συγκεκριμένο χώρο για να πλύνουν τα αντικείμενά τους και τα μαγειρικά τους σκεύη οι διαμένοντες και σύστημα πυρασφάλειας, καθώς εάν προκύψει έκτακτη ανάγκη να χρησιμοποιηθεί άμεσα».

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στην παρούσα φάση, ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι. «είναι τα αδιαχώρητο, καθώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα Ιούλιο και Αύγουστο, ο κόσμος είναι αρκετός. Προτρέπουμε τους ενδιαφερόμενους που θα προσέλθουν στους κατασκηνωτικούς μας χώρους, να έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας, να τους εξηγούμε κάποια πράγματα και εάν υπάρχει διαθεσιμότητα. Αυτό που λέμε συνεχώς, είναι ότι πρέπει να είναι προσεκτικός ο κόσμος ιδιαίτερα με το άναμμα κάρβουνων και να προσέχουν με τα σκουπίδια τους. Ακόμη να μην κάνουν ιδιαίτερη φασαρία με αποτέλεσμα να ενοχλούν τους άλλους που διαμένουν στους κατασκηνωτικούς χώρους».

Πάντως, μέχρι στιγμής όλα φαίνεται να κυλούν ομαλά χωρίς το οποιοδήποτε πρόβλημα. «Φυσικά, ο περισσότερος κόσμος που βρίσκεται στα camping είναι αυτός που πάει κάθε χρόνος συνήθως και γνωρίζει τους κανονισμούς, χωρίς να ξεφεύγουν από την κατάσταση. Εννοείται ότι τα μέλη μας βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και πραγματοποιούν συχνές περιπολίες στους κατασκηνωτικούς χώρους, για την ευταξία των χώρων αλλά και να νιώθουν και οι ίδιοι οι κατασκηνωτές ότι βρισκόμαστε δίπλα τους και τους παρέχεται η ασφάλεια που προνοείται».

Οι δυο κατασκηνωτικοί χώροι που βρίσκονται υπό την επίβλεψη του Τμήματος Δασών

Δυο είναι οι περιοχές φέτος που μπορεί κάποιος να κατασκηνώσει και βρίσκονται υπό την επίβλεψη του Τμήματος Δασών. Η μία είναι στα Πλατάνια και η άλλη στον Σταυρό της Ψώκας. 

Κατασκηνωτικός χώρος Πλατάνια

Έως και 600 άτομα μπορεί να φιλοξενήσει ο κατασκηνωτικός χώρος στα Πλατάνια, ο οποίος παρέχει θέσεις για κατασκήνωση και χώρους για τοποθέτηση τροχόσπιτων με συνολική χωρητικότητα τα 150 τροχόσπιτα και σκηνές μαζί. Στο χώρο υπάρχουν τουαλέτες, ντους, νερό και κουζίνα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι κατασκηνωτές. 

Το τροχόσπιτο ανά ημέρα, κοστίζει 5 ευρώ, ανά βδομάδα 20 ευρώ, ανά μήνα 70 ευρώ και από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο κοστίζει 250 ευρώ. Επίσης, δίνεται το δικαίωμα στο κοινό το δικαίωμα να αφήσει το τροχόσπιτο και τον Χειμώνα εκεί, πληρώνοντας επιπλέον 150 ευρώ. Όσο αφορά τις σκηνές, είναι 3 ευρώ ανά ημέρα, 12 ευρώ ανά εβδομάδα, 45 ευρώ ανά μήνα.

Κατασκηνωτικός χώρος Σταυρός της Ψώκας

Στην καρδιά του δάσους Πάφου βρίσκεται ο κατασκηνωτικός χώρος Σταυρός της Ψώκας. Βρίσκεται 20 km περίπου από τη Λυσό ή Κανναβιού, κοντά στο δασικό σταθμό Σταυρού της Ψώκας. Ο κατασκηνωτικός χώρος μπορεί να δεχθεί περίπου 60 σκηνές και περίπου 150 κατασκηνωτές.

Στο χώρο αυτό βρίσκονται τα γραφεία του ομώνυμου Δασικού Σταθμού, το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, μικρό καφεστιατόριo, εκδρομικός χώρος, κατασκηνωτικός χώρος και ξενώνες διαμονής. Στην περιοχή υπάρχει επίσης περιφραγμένος φυσικός χώρος όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα ενδημικά αγρινά σε περιφραγμένο φυσικό χώρο. 

Πληροφορίες για τη διαμονή στο Σταυρό της Ψώκας:

  • 7 ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΩΝΑ
  • 2 ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Επισκέπτες: €14,00 για κάθε άτομο για κάθε βράδυ

Για παιδιά μέχρι 6 χρονών: Δωρεάν

Για παιδιά από 6 μέχρι 12 χρονών: €7,00 νοουμένου ότι θα μένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους

Κατασκηνωτικός χώρος Πόλης Χρυσοχούς

Γνωστός στο ευρύ κοινό είναι επίσης ο κατασκηνωτικός χώρος της Πόλης Χρυσοχούς, όπου οι εγκαταστάσεις του στην παραλία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, κρεβατάκια θαλάσσης, ομπρέλες, κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης και θαλάσσια σπορ. Στην περιοχή υπάρχει επίσης μια ποικιλία από εστιατόρια, ψαροταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, περίπτερα και καταλύματα.

Ο χώρος βρίσκεται ένα χιλιόμετρο  βορειοδυτικά από το κέντρο της πόλης  και μπορεί να φιλοξενήσει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό κατασκηνωτών. Επίσης περιλαμβάνει, τουαλέτες, ντουζιέρες και νεροχύτη, σνακ μπάρ και μίνι μάρκετ ενώ η παραλία που βρίσκεται μπροστά από τον κατασκηνωτικό χώρο διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση, καθώς και ναυαγοσώστη.

Συνολικά υπάρχει χώρος για 200 αντίσκηνα, ενώ όσον αφορά τις τιμές για δυο άτομα σε ένα αντίσκηνο, η τιμή είναι στα 12 ευρώ τη νύχτα.

  • Το άτομο κάθε βράδυ: 4 ευρώ 
  • Κάθε αντίσκηνο το βράδυ: 6 ευρώ 
  • Κάθε αυτοκίνητο το βράδυ: 3 ευρώ 

Κατασκηνωτικός χώρος της Ακτής του Κυβερνήτη στη Λεμεσό

Ο κατασκηνωτικός χώρος της Ακτής του Κυβερνήτη βρίσκεται λίγο έξω από τη Λεμεσό και κοντά στη θαλάσσια περιοχή. Ο χώρος έχει χωρητικότητα 100 περίπου σκηνών ή τροχόσπιτων. 

Στον χώρο προσφέρονται  κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους, κοινόχρηστη κουζίνα, όπως και προκαθορισμένο χώρο για φωτιά και ψήσιμο.

  • Το άτομο κάθε βράδυ: 4 ευρώ
  • Ανά ημέρα: 3 ευρώ

 

Δειτε Επισης

Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι