Έλεγχο λιανικού εμπορίου από υπεραγορές/malls καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες στο κέντρο Λεμεσού

  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της οδού Ανεξαρτησίας θα παραμείνουν κλειστές το Δεκαπενταύγουστο γιατί είναι αδιανόητο κάποιοι να καταργούν τις επίσημες αργίες των μεγαλύτερων γιορτών της Χριστιανοσύνης, δηλώνει ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού, Κρίστης Δημητρίου, προσθέτοντας ότι το λιανικό εμπόριο δεν μπορεί να γίνεται όμηρος μερικών ιδιοκτητών υπεραγορών και εμπορικών κέντρων.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητρίου υποστήριξε πως οι ιδιοκτήτες υπεραγορών και mall "κάνουν ότι θέλουν, δεν ελέγχονται, δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τις παραινέσεις του κράτους, ούτε του Υπουργείου Εργασίας" , ενώ έκανε λόγο για μετατροπή των υπαλλήλων σε “σκλάβους”, κατά την έκφρασή του, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εάν δεν εργαστούν τις αργίες.
"Διαλύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η μικρομεσαία τάξη συθέμελα, εξαιτίας της ελευθεροποίησης του ωραρίου και της εργασίας την Κυριακή, αλλά και με την κατάργηση των αργιών, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν πλέον γίνει σκλάβοι και ας μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάκτυλο μας, γιατί απειλούνται με το να χάσουν τη δουλειά τους εάν δεν εργαστούν το Δεκαπενταύγουστο", συμπλήρωσε.

Δυστυχώς, συνέχισε, "κάτι που είχαμε προβλέψει εμείς εδώ και καιρό, ότι δηλαδή θα αποθρασυνθούν εντελώς, γίνεται τώρα στην πράξη και βλέπουμε ότι, μετά την ελευθεροποίηση του ωραρίου τις Κυριακές, έρχονται και καταργούν μία μία τις αργίες και διερωτόμαστε ποια θα είναι η επόμενη, τα Χριστούγεννα ή η Πρωτοχρονιά;".

Διερωτήθηκε τί μέλλον έχουμε ως χριστιανικό κράτος, εάν καταργήσουμε όλες τις θρησκευτικές μας γιορτές και κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν στο λιανικό εμπόριο, "όπου ένας ιδιοκτήτης αλυσίδας υπεραγορών και τρεις ιδιοκτήτες mall κάνουν κουμάντο στο τί συμβαίνει, δημιουργούν τα δικά τους ωράριο και φτιάχνουν το δικό τους λιανικό εμπόριο", όπως υποστήριξε.

Ο Κρίστης Δημητρίου ανέφερε ακόμη πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου της οδού Ανεξαρτησίας "εξελίσσονται σαν την εμπροσθοφυλακή της κουλτούρας των μικρομεσαίων καταστηματαρχών του τόπου" και σημείωσε ότι "αν καταργηθεί η εργασία την Κυριακή και έρθουμε στην ίδια πλατφόρμα με τα εμπορικά κέντρα, τότε η οδός Ανεξαρτησίας αλλά και οι καταστηματάρχες της πόλης δεν έχουν να φοβηθούν οτιδήποτε".

Η οδός Ανεξαρτησίας, παρά την οικονομική κρίση που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια, το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων και τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν λόγω και των έργων ανάπλασης του κέντρου της πόλης, σήμερα ανακάμπτει και ήδη, πρόσθεσε, η πληρότητα των καταστημάτων που ενοικιάζονται φτάνει το 99%, με ελάχιστα καταστήματα να παραμένουν διαθέσιμα. Είπε, επίσης, ότι στην περιοχή παρατηρείται, το τελευταίο διάστημα, έντονη παρουσία μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ιδιοκτήτες Ελλαδίτες, που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στο κέντρο της Λεμεσού.

"Αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει η κατάσταση μετά από τεράστιες προσπάθειες αλλά και με τη βοήθεια του Δήμου Λεμεσού και των Λεμεσιανών βουλευτών, τα πράγματα επανέρχονται στην ομαλότητα και δηλώνουμε αισιόδοξοι", είπε ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Όλα τα άλλα, συνέχισε, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, για όλα υπάρχει φάρμακο, "αλλά για την Κυριακή δυστυχώς δεν υπάρχει αντίδοτο, δεν μπορούμε να πολεμήσουμε την Κυριακή, δεν είμαστε ούτε computer, ούτε ρομπότ, είμαστε άνθρωποι, διατεθειμένοι να εργαστούμε όλες τις άλλες μέρες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, αλλά δεν μπορούμε να εργαστούμε και την Κυριακή".
Είναι αδιανόητο, κατέληξε, το Υπουργείο Εργασίας και οι ιδιοκτήτες των mall και των υπεραγορών "να θέλουν να εργαζόμαστε 365 μέρες το χρόνο".

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή