Στο 19% της κανονικής η βροχόπτωση για τον Μάιο

Στο 19% της κανονικής για τον Μάιο, ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης που έπεσε στις ελεύθερες περιοχές από την 1η μέχρι το πρωί (09:00) της 23ης του τρέχοντος μήνα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Δευτέρα το Τμήμα Μετεωρολογίας. Σημαντικά ενισχυμένη η Λευκωσία  με την βροχόπτωση που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο να ανέρχεται στα 11 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης σε όλη την ελεύθερη Κύπρο ανήλθε στα 3,7 χιλιοστά, σε σύγκριση με 19,6 χιλιοστά που είναι η κανονική βροχόπτωση για το μήνα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης από 1η Μαΐου σημειώθηκε στην Πλατάνια με 19,2 χιλιοστά που αντιστοιχεί, στο 46% της κανονικής βροχόπτωσης για μήνα Φεβρουάριο.

Ακολουθούν η Λευκωσία (Αθαλάσσα) με 11,8 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 54% της κανονικής, με τα 11 χιλιοστά να έχουν καταμετρηθεί εντός του τελευταίου 24ωρου, το Νέο Λιμάνι Λεμεσού με 6,2 χιλιοστά (89% της κανονικής), η Πάνω Παναγιά με 6,0 χιλιοστά (21% της κανονικής) και το Γεφύρι Παναγιάς με 5,9 χιλιοστά (20% της κανονικής).

Αντίθετα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μικρότερη ποσότητα βροχόπτωσης από τις αρχές Μαΐου σημειώθηκε στον Λυθροδόντα και το Αεροδρόμιο Πάφου με 0,4 χιλιοστά (2% και 4% της κανονικής αντίστοιχα), στο Κελλάκι με 0,7 χιλιοστά (3% της κανονικής) και στον Κόρνο με 0,9 χιλιοστά (4% της κανονικής).

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων