Παραμένει στο ψυγείο η Κύπρος-Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση, αυτή τη φορά για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, ενημερώνοντας ότι η θερμοκρασία στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα υποχωρήσει στους -9 βαθμούς Κελσίου.

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 10:00 απόψε μέχρι τις 8:00 το πρωί της Πέμπτης.

«Η ελάχιστη θερμοκρασία στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει γύρω στους μείον 9 βαθμούς Κελσίου», αναφέρεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε συνθήκες ολικού παγετού τα ορεινά-Σχεδόν στους -10 βαθμούς η θερμοκρασία το βράδυ

H πρόγνωση του καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ αύριο αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα, που από την Παρασκευή υποχωρεί σταδιακά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά τις μεταμεσονύκτιες ώρες τα φαινόμενα θα καταστούν σταδιακά μεμονωμένα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Αργότερα, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, χιονόπτωση πιθανό να σημειωθεί και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυματώδης και στα προσήνεμα πολύ κυματώδης, για να καταστεί αργότερα ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και γύρω στους μείον 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κατά τόπους συννεφιασμένος. Στα πεδινά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ορεινά και στα ημιορεινά τοπικά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά κυματώδης, στα προσήνεμα, αλλά μέχρι ταραγμένη στα υπήνεμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και στα πεδινά αναμένονται μεμονωμένες ελαφρές βροχές, ενώ στα ορεινά και στα ημιορεινά τοπικά ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σε δυτικές υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά κυματώδης, στα προσήνεμα, αλλά μέχρι ταραγμένη στα υπήνεμα.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά αλλά και το Σάββατο αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα και στα ψηλότερα ορεινά τοπικά χιονόπτωση. Το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται γενίκευση των φαινομένων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη, παραμένοντας ωστόσο αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 18 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία, παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Ο καιρός μέχρι την Κυριακή
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»