Πολύτιμη εκτιμά τη συμβολή της Eκκλησίας στον αγώνα για λύση του Κυπριακού ο Καρούσος

Διαχρονική και πολύτιμη χαρακτήρισε τη συμβολή της Εκκλησίας στον αγώνα που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας και επανέναρξης της διαδικασίας για λύση του Κυπριακού, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Σε χαιρετισμό του στα θυρανοίξια της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου στη Δερύνεια, ο Υπουργός είπε ότι ο ναός «λειτούργησε περί το 1850 ως γυναικείο μοναστήρι και έκτοτε αποτελεί σπουδαίο μνημείο για την ακριτική κοινότητα της Δερύνειας και της Αμμοχώστου ευρύτερα. Ο ναός διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο και αποτελεί σύμβολο του γυναικείου μοναχισμού στην Κύπρο».

Ο Υπουργός Μεταφορών έκανε επίσης αναφορά «στη διαχρονική και πολύτιμη συμβολή της Εκκλησίας στον αγώνα που με αποφασιστικότητα καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να καμφθεί η αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και να επαναρχίσει η διαδικασία για εξεύρεση μιας λύσης του Κυπριακού, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού».

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με γραπτές αναφορές, τόσο η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου όσο και η Ιερά Μονή Αγίας Θέκλης στη Σωτήρα ιδρύθηκαν από τις μοναχές του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου Δερύνειας, οι οποίες με σεβασμό και βαθιά θρησκευτικότητα ανέλαβαν το δύσκολο έργο της ανάπτυξης των δύο Ιερών Ναών σε θρησκευτικά και πνευματικά κέντρα».

Η σημερινή μέρα, συνέχισε «έχει πανηγυρικό χαρακτήρα για τη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, τους δημότες της Δερύνειας και της περιοχής της Αμμοχώστου, αλλά και τους πιστούς σε ολόκληρη την Κύπρο» και έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν και έφεραν εις πέρας την ανακαίνιση του Ναού.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου θα λειτουργήσει ως καταφύγιο χριστιανικής αγάπης, όπου ο κάθε συμπολίτης θα αντλεί δύναμη για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που βιώνει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα