Τα επόμενα βήματα της ΠΟΕΔ μετά το ναι-Σημαντική η σύσκεψη για το test to stay

Τρέχει και δεν φτάνει το Υπουργείο Υγείας, ώστε να καταλήξει στην τελική μορφή του test to stay και να κλειδώσει στις τελικές λεπτομέρειες, με στόχο να βρεθεί η φόρμουλα της επιτυχίας του νέου μέτρου για τα σχολεία. Την ίδια ώρα, η σύσκεψη με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους γονείς έχει χαρακτηριστεί υψίστης σημασίας, δεδομένου και των αποτελεσμάτων των έκτακτων παγκύπριων συνελεύσεων της ΠΟΕΔ και του ηχηρού ναι που είπαν τα μέλη της για λήψη μέτρων, εάν κριθεί αναγκαίο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, το Υπουργείο Υγείας και εκπρόσωποι της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αναμένεται να ενημερώσουν τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους γονείς, για την απόφαση που έχει παρθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και τον τρόπο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είπαν ξείπαν για test to stay, αλαλούμ με την εφαρμογή του-Ψάχνουν την φόρμουλα

Η οργάνωση των δασκάλων αναμένεται να παρουσιαστεί στην σύσκεψη, ενισχυμένη και από το αποτέλεσμα των έκτακτων συνελεύσεων και ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα κρίνει κατά πόσο συντελείται ή όχι λόγος, για να συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ.

«Τα μέτρα δεν είναι αυτοσκοπός. Εμείς θα πάμε στη συνάντηση και σε οποιεσδήποτε άλλες συναντήσεις προκύψουν, με διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο, για να αποφύγουμε τη σύγκρουση», εξήγησε στον REPORTER η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Οι δάσκαλοι, αν και θεωρούν τη συνάντηση στο Υπουργείο αρκετά σημαντική, θεωρούν ότι έπρεπε να γίνει πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Υπουργικού, καθώς ένα από τα ζητούμενά τους είναι να έχουν ρόλο και να λόγο σε ζητήματα που καλούνται να εφαρμόσουν.

«Θα πάμε στη συνάντηση και θα δούμε αναλόγως πώς θα πράξουμε. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και αν κριθεί ανάγκη θα συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο. Έχουμε ένα αποτέλεσμα και θα το αξιολογήσουμε με υπευθυνότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είπαν ηχηρό ναι για τη λήψη μέτρων οι δάσκαλοι-Υπέρ το 96%

Υπενθυμίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΠΟΕΔ είπε ναι στην εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης, να λάβει μέτρα, μη αποκλεισμένων και των απεργιακών, σε περίπτωση που κληθεί ανάγκη.

Όπως ανέφερε η ΠΟΕΔ, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι συνάδελφοι τους, με ποσοστό 96.46%, εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της Οργάνωσης να διαχειριστεί με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο, τις προσπάθειες που γίνονται για διαχείριση της κατάστασης και να πάρει τα όποια μέτρα κριθούν στην πορεία  απαραίτητα.

«Παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν ικανοποιητική και αντιπροσωπευτική της βούλησής τους. Με σεβασμό στα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας, αλλά και στις δημοκρατικές διαδικασίες, τα μέλη της ΠΟΕΔ προσήλθαν στις κάλπες και έδωσαν με τεράστια πλειοψηφία την εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, για λήψη δυναμικών μέτρων, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απόλυτα αναγκαίο, με στόχο να αποτραπεί ο οποιοσδήποτε ατεκμηρίωτος διαχωρισμός μεταξύ Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, να διεκδικηθεί η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μας μονάδες και να απαιτηθεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»