Δείτε τα αποτελέσματα για τους 3000 Συμβασιούχους Οπλίτες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας οι επαγγελματίες οπλίτες της ΕΦ εάν που πέρασαν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας επιλογής
Υπενθυμίζεται πως αίτηση για τις 3000 θέσεις υπέβαλαν πάνω από 5 χιλιάδες άτομα, ωστόσο μόνο περίπου οι τέσσερις παρουσιάστηκαν για τις υγειονομικές εξετάσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου.
 
Όπως εξήγησε σε διάσκεψη Τύπου ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης η Επιτροπή Αξιολόγησης, αφού εξέτασε όλες τις αιτήσεις προχώρησε στο καταρτισμό του καταλόγου των 3.651 επιτυχόντων, όσων δηλαδή πληρούσαν όλα τα απαιτούμενα, με σειρά κατάταξης στη βάση του βαθμού του απολυτηρίου Λυκείου.
 
Σημείωσε επίσης ότι οι πρώτοι σε σειρά 3000 επιτυχόντες θα κληθούν να υπογράψουν καταρχήν συμβόλαια διάρκειας ενός έτους περί το τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι υπόλοιποι 651 με βάση τη σειρά επιτυχίας τους θα αποτελούν τους επιλαχόντες για περίοδο μέχρι και 1 έτους.
 
Τώρα λευκό ποινικό μητρώο 
 
Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ οι επιτυχόντες των υγειονομικών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα, θα κληθούν να προσκομίσουν στο Υπουργείο Άμυνας ή στα κατά τόπους στρατολογικά γραφεία βεβαίωση από την Αστυνομία για λευκό ποινικό μητρώο.
Σημειώνεται πως σε περίπτωση παράλειψης προσκόμισης Πιστοποιητικού Λευκού Ποινικού Μητρώου η απόφαση για πρόσληψη τους θα θεωρείται άκυρη.
 
Τα επόμενα στάδια
 
Αφού ολοκληρωθεί και η διαδικασία του ελέγχουν των ποινικών μητρώων των υποψηφίων, στη συνέχεια οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ θα επιλέξουν τους 3000 αφού καταρτίσουν πίνακα στον οποίο θα περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι κατά σειρά προτεραιότητας για πρόσληψη με σύμβαση, με βάση το βαθμό του απολυτηρίου τους από αναγνωρισμένη Σχολή Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου για ταχύρρυθμη εκπαίδευση
 
Πάντως οι Συμβασιούχοι οπλίτες δεν αναμένεται να περάσουν τις πύλες των στρατοπέδων πριν το τέλος Σεπτεμβρίου όταν και θα κληθούν να περάσουν από ταχύρρυθμη βασική εκπαίδευση τριών εβδομάδων.
 
Στην συνέχεια στους ΣΥΟΠ θα απονέμεται ο βαθμός του δεκανέα ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο δύναται να τους αποδοθεί ο βαθμός του λοχία, σύμφωνα με διαδικασία που καθορίζεται από τον Υπουργό, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς. 
Σημειώνεται πως η τυχόν απονομή βαθμού , δεν συνεπάγεται μεταβολή στη μισθοδοσία του ΣΥΟΠ.
 
Δείτε τον προκαταρκτικό πίνακα εδώ
 

Δειτε Επισης

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ