Η Αστυνομία φεύγει, ο στρατός μένει στα αεροδρόμια

Αποχωρούν οι Αστυνομικοί από τα αεροδρόμια της Κύπρου και την θέση τους θα πάρει προσωπικό ασφαλείας της Hermes Airport.
Στόχος αυτής της αλλαγής σύμφωνα με τον Υπουργό μεταφορών είναι η αποδέσμευση και μετακίνηση αστυνομικών σε καθήκοντα που αφορούν καθαρά θέματα ασφάλειας, τα οποία πρέπει και θα συνεχίσει να κάνει η Αστυνομία. Ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό τα στελέχη της ΕΦ που φρουρούν τα αεροδρόμια θα παραμείνουν στις θέσεις τους όσο κρίνεται σκόπιμο από την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τη φρούρηση των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου θα αναλάβει η Hermes Airport, ο Υπουργός είπε ότι «αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Επρεπε όμως να γίνει η απαραίτητη μελέτη, οι διαπραγματεύσεις και από τις διάφορες επιτροπές, ενώ εκκρεμεί ένα μικρό θέμα στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ)».

Εξήγησε πως «από τη στιγμή που θα υπογραφεί η συμφωνία στη συνέχεια είναι θέμα διαδικασιών έτσι ώστε ως το τέλος του χρόνου αυτές οι υπηρεσίες να μπορούν να δοθούν σε κάποιες ιδιωτικές εταιρείες και να μπορέσουν να αποδεσμευτούν κάποιοι αστυνομικοί που θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για θέματα ασφάλειας του αεροδρομίου».

Με αυτή την ενέργεια, συνέχισε ο Υπουργός «θα ενδυναμωθεί η ασφάλεια του αεροδρομίου και θα βελτιωθεί και η εξυπηρέτηση του κοινού».
Κληθείς να αναφέρει ποια θέματα ασφάλειας των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου θα αναλάβει η Hermes Airport, ο Υπουργός είπε ότι «υπάρχουν κάποιες μόνο υπηρεσίες που μπορούν να αναλάβουν οι ιδιωτικές εταιρείες. Μιλούμε για κάποιες υποβοηθητικές υπηρεσίες, οι οποίες αυτή τη στιγμή σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες».

Σημείωσε ακόμα ότι «το θέμα της εθνικής ασφάλειας των αεροδρομίων είναι θέμα της αστυνομίας και εκεί θα παραμείνει, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ή παρέκκλιση από αυτή την αρχή. Η αστυνομία όχι μόνο θα συνεχίσει να είναι εκεί, αλλά θα μεγαλώσει ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται στα αεροδρόμια από τα σημερινά επίπεδα».

Στόχος, ανέφερε ο Υπουργός «δεν είναι μόνο να αποδεσμευτούν αστυνομικοί αλλά να μπορέσουν να μετακινηθούν αστυνομικοί από κάποια καθήκοντα που κάνουν τώρα, τα οποία μπορούν να κάνουν ιδιωτικές εταιρείες, σε άλλα καθήκοντα που αφορούν καθαρά θέματα ασφάλειας, που πρέπει να κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η αστυνομία».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα παραμείνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ένοπλοι στρατιώτες, ο Μάριος Δημητριάδης απάντησε πως «ο στρατός θα παραμείνει όσο κρίνουμε ότι χρειάζεται να παραμείνει».
 
  

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας