Κάθετοι γονείς και δάσκαλοι, δεν θα ανέχονται απειλές-Έτοιμοι να λάβουν μέτρα

Έντονη είναι η αντίδραση, τόσο των δασκάλων, όσο και των οργανωμένων γονιών, για τα περιστατικά βίας που παρατηρήθηκαν στα σχολεία Δημοτικής, τις τελευταίες ημέρες και προειδοποιούν ότι δεν αποκλείεται η λήψη μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πατέρας που αντιδρούσε στα μέτρα χτύπησε δασκάλους μπροστά σε μαθητές στη Λευκωσία

Όπως αναφέρεται σε κοινή τους ανακοίνωση, η ΠΟΕΔ και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης καταδικάζουν απερίφραστα τις απειλές και υβριστικές συμπεριφορές, που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, στις σχολικές μονάδες. «Ως Οργανώσεις δηλώνουμε την αποφασιστικότητάς μας να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, στηρίζοντάς τους με κάθε δυνατό τρόπο. Σε περίπτωση που τέτοιου είδους συμπεριφορές επαναληφθούν, οι δύο Οργανώσεις θα εξετάσουν μέτρα αντίδρασης».

Γονείς και δάσκαλοι τονίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί και οι διευθύνσεις των σχολείων σε καμία περίπτωση δεν αποφασίζουν για τα μέτρα και δεν πρέπει να είναι οι αποδέκτες των παραπόνων και των διαφωνιών έναντί των συγκεκριμένων μέτρων. Οποιαδήποτε παράπονα ή διαφωνίες θα πρέπει να απευθύνονται στα συναρμόδια Υπουργεία. «Καλούμε όλους να σεβαστούν τον χώρο του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως τα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να μείνουν μακριά από την όποια διαφωνία ή αντίδραση. Ζητούμε από όλους αυτοσυγκράτηση και αναμένουμε τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς πού δίνουν καθημερινά μάχη κατά του κορωνοϊού, μέσα στις σχολικές αίθουσες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιθέσεις, απειλές και βρισιές εναντίον δασκάλων για τα μέτρα-«Θα φέρω όπλο…»

Στο μεταξύ, οι δύο οργανώσεις καλούν το ΥΠΠΑΝ να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να προστατέψει τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του σχολείου από τέτοιου είδους φαινόμενα.

«Τέλος, σημειώνουμε ότι η προσπάθεια όλων μας είναι να παραμείνουν τα σχολεία μας ανοιχτά, με φυσική παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών σε περιβάλλον ασφάλειας;. Προς αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε την ετοιμότητά μας ως Οργανώσεις για συμμετοχή σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις, υπό τις περιστάσεις με στόχο να μην αποκλειστεί κανένα παιδί από την εκπαίδευση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μυρίζει μπαρούτι η Παιδεία-Εκρηκτικό κλίμα, χωρισμένοι σε στρατόπεδα οι γονείς

Δειτε Επισης

Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»