H travel blogger Μαρία Κόφου προτείνει: Kαλοκαίρι σε 6 "ξεχωριστά" ελληνικά νησιά

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με διακοπές. Ειδικά για μια μεγάλη μερίδα Κυπρίων, καλοκαίρι και ελληνικά νησιά πάνε μαζί.

Εκατοντάδες Κύπριοι-και όχι μόνο παραθερίζουν αυτή τη στιγμή σε κάποιο Ελληνικό νησί ή έχουν προγραμματίσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κάποιο απ' αυτά. 

Εμείς, ζητήσαμε από την Ελληνίδα travel blogger Μαρία Κόφου, να μας δώσει τις δικές της προτάσεις για το φετινό καλοκαίρι. 

Ακολουθώντας τη σελίδα της https://travelstoriesfromyworld.com/  ή τη σελίδα της στο facebook Travelstories From My World μπορείς να πάρεις ιδέες για ταξίδια σε όλο τον κόσμο, να εμπνευστείς, ή να ζητήσεις τη βοήθειά της για να οργανώσεις το ταξίδι σου των ονείρων σου.


"Ο Ιούλιος πλησιάζει στο τέλος του αλλά για τους περισσότερους από εμάς, οι διακοπές μόλις ξεκινούν! Και τι σημαίνει «διακοπές» αν όχι ταξίδι σε κάποιο ελληνικό νησί της Ελλάδας;
Για πολλούς το καλοκαίρι ταυτίζεται με τις Κυκλάδες, δικαιολογημένα άλλωστε! Πού αλλού θα συνδυάσεις το απίστευτο μπλε της θάλασσας, με τα πλακόστρωτα άσπρα σοκάκια, το μεσημεριανό μπάνιο στη θάλασσα, τη βραδινή έξοδο με το αεράκι να φυσάει δυνατά και τα καλντερίμια της Χώρας να σφύζουν από ζωή και χαμόγελα;
Και όμως, η Ελλάδα έχει πάνω από 100 νησιά (για την ακρίβεια 117 τα οποία κατοικούνται), δεν είναι κρίμα να εστιάζουμε μόνο στις Κυκλάδες; Φέτος λοιπόν, αν δεν έχετε κλείσει ακόμα τις διακοπές σας αξίζει να ταξιδέψετε σε κάποιο από τα παρακάτω νησιά και να επισκεφθείτε τα σοφιστικέ Δωδεκάνησα, το εξωτικό Ιόνιο ή το παραδοσιακό Βόρειο Αιγαίο.
Μια μικρή «ξενάγηση» θα σας πείσει!"
 
Δωδεκάνησα


Πάτμος: Το νησί της αποκάλυψης

Ένα μοναδικός τόπος με έντονη ενέργεια και θρησκευτικό χαρακτήρα. Επισκεφθείτε τη, για να ανακαλύψετε τη μυστηριακή της ατμόσφαιρα, την ξεχωριστή Χώρα και φυσικά για να δείτε από κοντά το σπήλαιο της αποκάλυψης και τη μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.
Ξεκινήστε τη βόλτα σας από το λιμάνι στη Σκάλα και αν αντέχετε το περπάτημα εντοπίστε τον « απορθιανό δρόμο», το μονοπάτι που ενώνει το λιμάνι με τη Χώρα. Κάντε τις βουτιές σας στην Καλικατσού και στην ψηλή άμμο και επιστρέψτε για ηλιοβασίλεμα και πανοραμική θέα του νησιού από τον προφήτη Ηλία.
Αν βρεθείτε αυτές τις ημέρες στο νησί, μη χάσετε και το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Πρόσβαση: Με αεροπλάνο από Λάρνακα (μέσω Αθήνας) για Κω ή Σάμο και από εκεί με καράβι στη Σκάλα Πάτμου ή από Πειραιά με καράβι για Πάτμο.


Αστυπάλαια: Η «πεταλούδα του Αιγαίου»

Αν υπάρχει ένα νησί στο Αιγαίο που βρίσκεται με το «ένα πόδι» στις Κυκλάδες και το άλλο στα Δωδεκάνησα από δεν είναι άλλο από την όμορφη Αστυπάλαια. Αναποφάσιστη για το πού ανήκει, διατηρεί αρκετά χαρακτηριστικά από τις Κυκλάδες αλλά ο Δωδεκανήσιος χαρακτήρας της είναι αυτός που τελικά κλέβει τις εντυπώσεις.
Ξεκινήστε τη βόλτα σας από το ενετικό κάστρο, επισκεφθείτε την Παναγιά την Πορταΐτισσα η οποία βρίσκεται κάτω από το Κάστρο και χαζέψτε τους ανεμόμυλους στο κέντρο της Χώρας με ένα «πουγκάκι με μέλι» στο χέρι! Η πρώτη βουτιά της ημέρας επιβάλλεται να είναι στα Καμινάκια ενώ αν έχετε διάθεση για εξερεύνηση κατευθυνθείτε προς τη σπηλιά του Νέγρου στις Βάτσες.
Πρόσβαση: Με αεροπλάνο από Λάρνακα (μέσω Αθήνας)

 


 
Ιόνια νησιά


Κεφαλονιά: Το εξωτικό όνειρο

Την επισκέφθηκα φέτος πρώτη φορά και ομολογώ ότι ήταν το μοναδικό νησί που μπορούσε να σταθεί επάξια δίπλα στο ταξίδι που είχα κάνει στην Καραϊβική. Νερά σμαραγδένια που σε προκαλούν να βουτήξεις, παραλίες καλά κρυμμένες και καταπράσινες, δύσβατα μονοπάτια που σε κάνουν ακόμη περισσότερο να εκτιμάς τη θάλασσα στο τέλος του μονοπατιού, πολύ νόστιμο φαγητό και ευδιάθετοι κάτοικοι!
Θα ξεκινήσετε από τους Πετανούς και το Μύρτο, τις πιο γνωστές και παράλληλες πιο εντυπωσιακές παραλίες της Κεφαλονιάς και θα συνεχίσετε προς το βορρά του νησιά για να επισκεφθείτε 2 από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της, την Άσσο και το Φισκάρδο. Στη συνέχεια θα κατηφορίσετε προς τη Αγία Ευφημία για να βρείτε σε απόσταση αναπνοής το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη ενώ θα καθίσετε για φαγητό στη Σάμη και θα κάνετε την απογευματινή σας βουτιά στην Αντίσαμο.  Το κλείσιμο της ημέρας επιβάλλει Αργοστόλι χωρίς δεύτερη σκέψη!
Πρόσβαση: Με αεροπλάνο από Λάρνακα (μέσω Αθήνας) και εναλλακτικά με αυτοκίνητο στην Πάτρα ή την Κυλλήνη και στη συνέχεια ferryboat

 

 


Παξοί: Ο μικρός θησαυρός της Ελλάδας

 

Αν ονειρεύεστε μικρές παραλίες με καταπράσινα νερά και λίγο κόσμο τότε οι Παξοί είναι η επιλογή σας. Καταπράσινοι λόφοι, επιβλητικοί γκρεμοί, δάση από ελιές και σπήλαια με κρυμμένες παραλίες θα σας ξετρελάνουν και θα σας κάνουν να δώσετε υπόσχεση για επιστροφή.
Μπορείτε να συνδυάσετε το ταξίδι σας με διαμονή στην όμορφη Πάργα αλλά και στους Αντίπαξους. Δύο πράγματα πρέπει να αναζητήσετε στους Αντίπαξους, την παραλία Βουτούμι και το ντόπιο γλυκό κρασί τους.
 
Βόρειο Αιγαίο


Λέσβος: Το νησί της εξερεύνησης

Αν είστε από αυτούς που στις διακοπές τους αναζητούν το κάτι παραπάνω πέρα από τη θάλασσα και την ξαπλώστρα, τότε αυτό είναι το νησί σας.
Θα ξεκινήσετε με καφέ και τυρόπιτα στην όμορφη Μυτιλήνη και στη συνέχεια θα πάτε στο χωριό Μανταμάδος, διάσημος για τα φρέσκα τυροκομικά προϊόντα και τα κεραμικά του. Βουτιά στη χρυσή ακτή και ουζάκι στο περίφημο χωριό Πλωμάρι με μεζεδάκι τη γνωστή σαρδέλα Καλλονής.
Πριν καταλήξετε στον υπέροχο Μόλυβο για να απολαύσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας, κάντε μια στάση στα ιαματικά λουτρά της Θέρμης ή της Εφταλούς. Αν πάλι θέλετε κάτι διαφορετικό η Λέσβος έχει και από αυτό. Περιπλανηθείτε στο απολιθωμένο δάσος ή επισκεφθείτε τη μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Πρόσβαση: Με αεροπλάνο από Λάρνακα ή με καράβι από Πειραιά ή Θεσσαλονίκη

 

 

Λήμνος

Στη Λήμνο θα πάτε αν θέλετε να… φάτε καλά!
Εντάξει και αν θέλετε να δείτε από κοντά πώς είναι να περπατάς στην έρημο! Τι, δεν με πιστεύετε; Στη Λήμνο βρίσκεται η μοναδική έρημος στην Ευρώπη και αν αυτός δεν είναι ένας καλός λόγος για να επισκεφθείτε το νησί τότε έχω να σας πω πως το λημνιώτικο καλαθάκι (τυρί), τα φλωμάρια, το κρασί και το μελίχλωρο είναι από μόνοι τους πολύ καλοί λόγοι για να κλείσετε εισιτήρια για το συγκεκριμένο νησί!
Για να καταφέρετε να αντέξετε το τόσο φαγητό οργανώστε εκδρομές. Εξερεύνηση στη Σπηλιά του Φιλοκτήτη και στο Ιερό Καβείρων, ανάβαση μέχρι την Παναγιά την Κακαβιώτισσα, περπάτημα σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού, το κάστρο στην πόλη της Μύρινας ή “Παλιόκαστρο” και φυσικά «βουτιά» στην έρημο. Τι δε με πιστεύετε; Βρίσκεται στα βόρειοδυτικά του νησιού κοντά στη παραλία Γομάτι, λέγεται Αμμοθίνες ή Παχιές Αμμουδιές. Ψάξτε τη!
Πρόσβαση: Με αεροπλάνο από Λάρνακα ή με καράβι από Πειραιά ή Θεσσαλονίκη
 
 

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα