Ικανοποίηση Όζερσαϊ για την απόφαση για τις διελεύσεις από τα οδροφράγματα

Ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Όζερσαϊ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, όσο αφορά τις διελεύσεις από τα οδοφράγματα χωρίς αρνητικό τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους κατά της νόσου Covid-19 από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Όζερσαϊ ανέφερε ότι στηρίζουν την εν λόγω απόφαση,  υπογραμμίζοντας ότι θα συμβάλλει στις τουριστικές δραστηριότητες, στην αναζωογόνηση της οικονομίας, καθώς και στη ροή του συναλλάγματος.

Χαιρετίζει ο Φυλακτού

Στη χαλάρωση των μέτρων για τη διέλευση των εμβολιασμένων κατά της COVID-19 μέσω των οδοφραγμάτων αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Ε/κ συμπρόεδρος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, Λεωνίδας Φυλακτού.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φυλακτού είπε πως «τα οδοφράγματα μπαίνουν στην κατηγορία 2, δηλαδή υπάρχει υποβάθμιση κατηγορίας και χαλάρωση μέτρων» που αφορά τους εμβολιασμένους, οι οποίοι από τη Δευτέρα δεν θα χρειάζονται τεστ για τις διελεύσεις τους.

«Θα μπορεί να γίνεται η διέλευση των εμβολιασμένων χωρίς τεστ», είπε ο κ. Φυλακτού, σημειώνοντας πως «τα υπόλοιπα παραμένουν τα ίδια. Για τους ανεμβολίαστους χρειάζεται τεστ 72 ωρών, με εξαίρεση για τους μαθητές σχολείων και τους κατοίκους Κάτω Πύργου όπου εκεί χρειάζεται εβδομαδιαίο τεστ», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιο κοινά αποδεκτό ηλεκτρονικό πιστοποιητικό, ο κ. Φυλακτού είπε πως αυτό είναι δύσκολο να γίνει γιατί έγινε διαφορετικός προγραμματισμός από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Όμως μέσα από μια πλατφόρμα η οποία εξελίσσεται, και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί, θα μπορεί να αναβαθμιστεί η διαδικασία αιτήσεων από Τουρκοκύπριους, έτσι ώστε να μπορεί να τους εκδίδεται το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό», ανέφερε.

Πηγή: KYΠΕ 

Δειτε Επισης

20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές
ΒΙΝΤΕΟ: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ξέχασε το χειρόφρενο ο οδηγός
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ λέει ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμερικανικών στρατευμάτων
BINTEO: Τα γέλια Λαβρόφ όταν ακούει για τα περί αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων του Μακρόν
Ελεύθερο το πλήρωμα του MSC Aries, τρεις εβδομάδες μετά την κατάληψή του από τους Ιρανούς
Νεκρός κηρύχθηκε άλλος ένας Ισραηλινός όμηρος της Χαμάς
Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία